Hvala lepo,Idi na Open Balkan web portal i skroluj na niže i videćeš opciju da uneseš serijski broj taga...
Ako si u sistemu i sve ti je podešeno dobićeš ovakvu poruku.
Pogledajte prilog 168304
И, после скоро месец дана, добио сам мејл да су ми направили кориснички налог и у прилогу уговор који треба да одштампам, потпишем, скенирам и вратим им мејлом ако желим да ми пошаљу поштом. И даље имам могућност да потпишем уговор на некој од њихових наплатних рампи и тамо преузмем таг:28.06. поручио, иста ситуација као код тебе. 03.07. питао шта се дешава и добио овај одговор:
Alternatively, if you don’t agree with a possible tax charge or you want to receive the transponder directly, you can visit any of our Customer Service Points on their working hours to make the procedure by presenting the necessary documents (see attached) and paying the initial top up amount. The initial top up amount for vehicles of Category 2 is 15€/vehicle, for Category 3 is 40€/vehicle and for Category 4 is 50€/vehicle.
The Customer Service Points are located:
- Promachonas toll station (direction Thessaloniki) Monday-Friday 09:00 to 17:00
- Euzoni toll station (direction Thessaloniki) Monday – Friday 09:00 to 17:00
- Malgara toll station (direction Kipi) Monday-Saturday 08:00 to 20:00, Sundays 10:00 to 18:00
- Thermi central office Monday-Friday 09:00 to 17:00
- Thessaloniki toll station (direction Igoumenitsa) Monday-Friday 08;00 to 20:00 and Sundays 10:00 to 18:00
- Analipsi toll station (direction Igoumenitsa) Monday-Friday 09:00 to 17:00
- Pamvotida toll station (direction Kipi) Monday – Friday 09:00 to 17:00
- Alexandroupoli exit 41 Monday – Friday 09:00 to 17:00
Tako i ja radim i retko mi se dešava da nemam novca za taj poslednji prolazak.Zato nikad ne dopunjujem unutar sistema već pred ulazak. Uvek računaj da su kod nas informacioni sistemi tog tipa skloni padu.
Popust obračunavaju redovno, a za OB se još uvek čeka informacija.I dalje pokušavaju da dovuku nove klijente iako nemaju nikakvu informaciju o popustu ni OB. NA trenutak sam se pokajao što sam odmah potrčao da ih otkačim ali sad vidim da nije bilo uzalud.
Ja u Grčkoj prolazim sa 20 na sat i ni na jednoj rampi nisam imao problema. Na par rampi neki grci su zaglavili a imaju uglavnom samo jedan prolaz za tag, pa dok su se svi malo vraćali u rikverc, na tim rampama sam čekao više nego da sam platio klaslično, mada sve u svemu se isplatilo.Iskustvo sa tagovima ka Igumenici: u MKD super funkcioniše OB, gotovo isto kao u SRB. Grčki tag je sličan kao CRO tag, gotovo da mora da se zaustaviš pre prolaska. Elem, poslednja rampa ka Igumenici - gužva, a ENP u sredini, tako da mi tu I nije vredeo. Na ostalim rampama je radio super.
Dodatak: uzeo neograničeni net u Cosmote radnji za 12,5 eur/mesec.