Zvanicno sigurno nije.Mozda su mislili na testiranje.Meni rece drugar da su na standu puteva srbije na sajmu pricali kako je vec krenula objednjina naplata za SMK i ALB
Evo koliko će ovog leta jednog Turčina iz Berlina recimo koštati putarina kroz Češku pa Slovačku,Madjarsku,Srbiju i na kraju Bugarsku...Srbija je pogadjate najskuplja obzirom da mora da plati i u dolasku i povratku a u ostalim zemljama moze da prodje jeftinije ako uzme mesečnu vinjetu.Mrzelo me je da racunam kilometraze pa ako neko hoće nek dopiše.
Pogledajte prilog 158040
Pogledajte prilog 158041
Pogledajte prilog 158042
Pogledajte prilog 158043
Pogledajte prilog 158044
Nove,sve je sa sajtova od danasJel je ovo sa cenama posle poskupljenja?
Zanimljivo bi bilo čuti koliko Enpay sad naplaćuje putarinu.Juče sam uplatio 4000 na tag, a naplaćeno mi je 3760. Ako se neko pitao kako u praksi izgleda 6% popust za tag.
Bio sam u AMSS poslovnici kod Arene (koja je na spisku na ENPay sajtu) i radnica kaže da može da radi rekonfiguraciju taga samo u smeru prepaid -> postpaid, a da za vraćanje taga na fabričko stanje tj. prepaid mora da se ode isključivo u Allyes poslovnicu u Bulevaru Milutina Milankovića, iz razloga što prvo moraju da provere u sistemu da li nalog ima dugovanje pre nego što ga zatvore i vrate na prepaid, a te mogućnosti nema u AMSS-u.Moze i u poslovnicama AMSS (doduse ne svim) da se "raskin" ugovor ili ti da se prekonfigurise uredjaj da vise nije u sistemu EnPay firme vec na fizicko lice.
Ima na sajtu EnPay-a prodajna mesta gde moze to da se odradi.
Češki auto-putevi su prilično lošeg kvaliteta...Češka godišnja je prilično jeftina. Mislim i za Slovačku. Madjarska je preskupa sa druge strane.
Videćemo kada dođe obračun 15. aprila da li ostajemo na ENPay-u ili pravac Pošta.Zanimljivo bi bilo čuti koliko Enpay sad naplaćuje putarinu.
Oni su svoj biznis temeljili na 5 ili 8(nisam siguran) posto popusta koje imaju pravna lica koja su dala bankarsku garanciju.
Ako bi obračunavali popust od 6 posto bili bi na gubitku.
Ako ne daju popust ,korisnici će preći u JPPS.
Da bi radili u plusu morali bi imati bar 12 posto popusta a to bi opet onda skoro pa anuliralo povećanje cena putarine.
Čuo sam jutros na vestima da će se za ENPay popust obračunavati kad dostave račun za naplatu, tj. prilikom naplate. Verovatno im je tako lakše bilo, nego sve to u sistemu da menjaju.Videćemo kada dođe obračun 15. aprila da li ostajemo na ENPay-u ili pravac Pošta.
Koga interesuje ovaj deo teme, danas su me zvali iz BINA Istre i rekli da ipak moram da dodjem do prodajnog mesta da mi otvore nalog i prekonfigurisu uređaj ENC. Drugim rečima ENC za Istru prc, ne može online.Da ne zna neko kako se hrvatski ENC konfiguriše i za BINA Istra putarinu?
Kako sam razumeo, mora da se ide u BINA Istra da se i kod njih otvori nalog. Mislim da HAC ne može da otvori nalog za BINA Istru. Da može, verovatno bi mi onda gospođa koja me je pozvala, naglasila da mogu i u Lipovcu, jer je skontala da dolazim iz Srbije.Da li to znači da ako sada kupujem TAG za HR, na recimo NP Lipovac, da odmah treba da naglasim da treba da bude konfigurisan i za BINA Istra ili to mora na nekom prodajnom mestu BINA?
@dervisbegovic_Поштовани,
Поводом питања које сте упутили Корисничком центру ЈП „Путеви Србије“ , обавештавамо Вас о следећем:
1. Потребно да уређај реконфигуришете, односно вратите га у припејд стање у пословницама овлашћеног дистрибутера „ALLYES“ , и затим одете у пословницу ЈП „Путеви Србије“ , у Устаничкој 64/5спрат, у Београду, како би се исти конфигурисао за портал „Open Balkan“.
2. Рачун се обрачунава у динарској валути.
3. „Open Balkan“ од 28.12.2022. године, тренутно је доступан само у Републици Србији, и важи за физичка лица и возила 1. Категорије. Цене путарине можете наћи на званичној интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“ , на следећем линку https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/kategorizacija-vozila-cenovnik-putarine , као и путем бесплатне мобилне апликације „Putevi Srbjie“ .