Meni se ne bi isplatila Vinjeta od 100€.Pa godišnja vinjeta (koja bi se nama isplatila) bi bila 100 evra, a strancima u tranzitu sedmodnevna 50 evra. Za strane kamione 500 evra. Znači ako mi sada plaćamo npr 90% putarine a stranci 10%, ovim bi mi smanjili naše plaćanje na recimo 70%, a stranci bi povećali plaćanje na 30%. Što je ok jer ionako ne plaćaju otplatu kredita autoputa iz budžeta vec samo putarinu. A ukupni prihodi bi se smanjili na možda 200 mil evra. Što je ok, jel tolki su i bili do pre koju godinu. Zavisi šta nam je cilj. Dal da rasteretimo troškove privredi transportom i da sve bude jeftinije za naše ljude, ili da Vučićev budžet bude pun za njegove rashode (stranci, policija, vojska, sudovi, škole... ). Ovo drugo se pokazalo da ne valja, pa sam za ono prvo, tj da leb bude 40 din
To sa procentima je zamajavanje.Prerpostavljam da Altair nije mislio da ce sama deonica Bg-Ča biti 50% svog prometa...
Sačekaj još jedno dva poskupljenja, trošićeš, kako su krenuliMeni se ne bi isplatila Vinjeta od 100€.
To je više nego što ja godišnje potrošim na putarinu.
Naplata sa kartice se vrsi jednom ili dva puta mesecno, tako da moze da se desi da prodje mnogo vise od 3 dana pre nego sto ti skinu novac. Uvek ces dobiti obavestenje (racun sa stavkama koje ce biti naplacene) na e-mail 24 sata pre nego sto novac sa racuna bude naplacen.Imam jedno pitanje ako neko zna, ako povezem tag sa karticom, pise tamo da skidaju 3 dana kasnije pare sa racuna.. sta ako duze nemam novca na racunu da li stize obracun na kraju meseca ili mi se blokira tag?