Prvi predlog recimo ,pojednostaviti uslove za dobijanje postpaid taga,racun da stize na kucnu adresu slicno racunu za telefon,gas ili struju.
Benifit je taj sto vise nema brige o stanju kredita,fizicko skidanje taga zbog dopune itd,obradom podataka se moze dozvoliti i davanje popusta ako sam recimo ispunio nekakav bonus akciju ili slicno.
Stepen komplikovanosti minimalan jer vec postoji pospaid tag ali su potrebne bankarske garancije i slicno.
Drugi predlog ,autobusima i kamionima koji koriste pretplane karte jednostavno dati pretplatne postpaid tagove i pri obracunu relacija naplacivati samo ono sto ne ulazi u ugovor o pretplati,na primer autobus Nis Ekspresa koji ima pretplatnu tag za Bgd Nis,po obracunu odbiti sve relacije na autoputu BGD NIs.Isti modus primeniti na gradske karte gradjanima Grocke,Sopota i Mladenovca ,Kovilja i slicne dozvole za prolaz autoputem
Stepen komplikovanosti minimalan,efekat maksimalan jer dva autobusa prave kolonu dugu 30 metara.
Treci predlog svim vozilima vojske i policije ,hitnim sluzbama itd koji su vec oslobodjeni placanja dati besplatne tagove jer se bespotrebno trose pare na stampanje kartica koje ta vozila uzimaju a oslobodjeni su placanja.Stepen komplikovanosti minimalan.
Četvrti predlog napraviti dogovor sa Nisom,Omv i slicno o nekoj vrsti akcije promocije prodaje tova uz recimno pun rezervoar benzina,kao predlog dodati i smanjenje stetne emisije gasova pri cekanju u kolonama itd...Stepen komplikovanosti ,mislim da nije komplikovano neka neko ko se razume u javne finansije napravi racunicu.
Peti predlog Turcima u tranzitu prodavati tag vinjetu po ceni putarine u oba pravca i o tome ih lepo obavestiti nekom vrstom flajera.
Sesti predlog probati sa organizacijom neke vrste Sms naplate jer su telefoni opsteprisutni,ovde je malo veca komplikacija jer cena zavisi od relacije ali mislim da bi u razumnom vremenu ovo bilo moguce realizovati
Sedmi predlog Osloboditi motocikle placanja putarine u Srbiji jer mislim da njihova tezina minimalno ostecuje put a njihova pojava u elektronskom sistemu uglavnom isti zbuni jer se oni cesto krecu paralelno cik cak itd pa kategorizatori i kamere jednostavno polude..
Nastavite slobodno..