Stomatolog
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 18.12.2014.
- Pohvaljen
- 1.085
Sa popustom na ENP dopunu bi mogli malo da se ugledaju na Hrvatske autoceste, oni imaju popust 21,74% na sve uplate.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442332#p442332:2glxovgl je napisao(la):Earthmoving » Sub Mar 25, 2017 1:51 am[/url]":2glxovgl]Vozači oprez: Putarina više neće biti ista za sve
Berlin -- Nemački parlament izglasao je zakon kojim se uvodi putarina za putnička vozila, a koji će pogoditi strane automobile koji budu koristili nemačke puteve. Ovaj zakon dugo su osporavale druge evropske zemalja i institucije Evropske unije koji tvrde da zakon diskriminiše vozače koji nisu iz Nemačke, jer se vozačima koji su nemački građani putarina odbija od godišnjeg poreza...
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... id=1243336
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442245#p442245:30qf55zw je napisao(la):msksim1 » Pet Mar 24, 2017 5:59 pm[/url]":30qf55zw]Prekjuce sam bio dokon i resio sebe da pocastim izletom u HR. Mada, kad vec ides negde, odma ti dodje u glavu da bi usput valjalo nesto odraditi kad se vec ide gde se ide, i tako je to bio polu-izlet. Kako god, primarno je bio da odem i da kupim ENC. Zvao sam NP Lipovac pre toga da se raspitam o uslovima. Moguce je i stranci da kupe ENC. Ja sam fizicko lice-i trazio sam jedan komad. Treb anazvati na broj +385 32-827-774 i javice vam se ljudi koji rade u kucici na rampi u Lipovcu. Treba vam samo pasos, koji ne gledaju vec vi u pristupnicu upisete vase podatke, JMBG i broj pasosa. Ali obavezno morate nazvati da rezervisete jer nema dovoljno uredjaja. Zaposleni su izuzetno prijatni. Ne mozete uzeti pakete, vec je samo opcija 122 kn + 100 kuna uplata minimalno, pa posle uplacujete po zelji. Mozete dopuniti kod njih na rampi, mozete dopuniti karticom preko tekuceg i HAC portala i mozete kupiti bonove na prodajnim mestima, npr na Ina pumpama, ogrebete vaucer i taj broj posaljete smsm-om i preko hac mobilne aplikacije ili preko hac portala. Tu je popust od 21 posto. Vaucere takodje mozete kupiti na Ini Spacva, a to je prva pumpa nakon Lipovca. Ja sam odlucio da parkiram kola u zaustavnu traku (satro pokvario se) i da odem do njih na rampu da uzmem uredjaj. Nemate nikakav parking izmedju granice i rampe. Dakle, morate stati u traku zaustavnu. Cekate 40 min-1h. Ja sam cekao 1.5h da bih bio siguran i nakon toga krenuo, prosao kriz rampu i sve je lepo proradilo. Posle toga sam prosao jos 4 rampe u HR i sve lepo radi. Ipak ne preporucujem taktiku da stajete u zaustavnu traku jer Hrvati (svaka ima cast ozbiljni su) imaju putarska vozila HAC-a koja 24h patroliraju autoputevima i pitace Vas sta radite u zastavnoj traci. Nakon 1h i 20 min cekanja su prosi pored mene i pitaju me sta cekam tu vec sat vremena. J areko pokvario sam se i moram sat vremena da cekam da mi se odbaguje komp od kola a vezan sam na server ovlascenog servisa i moram da cekam u zastavnoj traci. Bili su ljubazni i rekli ako nesto treba da im se javim, dali su broj, ali da ako me opet vide kad se budu vratili za sat vremena, morace da zovu slep sluzbu. Ecropska unija, nema zezanja Ja sam namerno ovako uradio jer sam odmah na istoj rampi gde sam kupio ENC hteo da ga probam, ali ne mora tako, uzmete karticu, stanete cim prodjete rampu, odete u kucicu i kupite ENC i nastavite dalje, pa karticu razduzuite posle na mestu gde zelite da se iskljucite, ali morate sacekati na nekoj pumpi da prodje 1h kako bi se ENC aktivirao. Nas TAG reagujhe pre naplatne kucice, a HR ENC reaguje tik iyza naplatne kucice, izmedju same rampe i kucice. S obzirom da cesto idem ka SLO, ovo je ekstra stvar, ai volim gedzete.
Dakle, nasi treba da se ugledaju na hrvate u ovom slucaju i da TAG daju povoljnije. Zameram hrvatima sto nisu dali mali tanji tag vec jos uvek daju onaj debeli stari, kao nas stari i ruzno mi stoji na soferci od polovine dec 2016-e je krenuo novi ENC u prodaju ali necete ga dobiti jos uvek jer se resavaju zaliha satrih ENC uredjaja.
Visoka cena i marza naseg ENC-a, odusstvoo popusta na putarinu, tj mizeran popust na uplate vece od 10 000 din nisu razlog da se ne kupi TAG-nisu razlog da se nama koji imamo TAG zagorcava put na NP rampama kao sto je Preljina (rampe sa malo prilaza gde se nekad rampa za TAG otvara i za rucno placanje i mi koji imamo TAG cekamo uzalud). Znam da je besparica ali dacu sebi za pravo da svi koji voze kola i koji barem jednom izadju na autoput i prodju rampu, nisu u pravu kada teraju inat ne drzavi vec svima tako sto nece da kupe tag. To je mnoje misljenje, i ne moraju ostali da se sloze
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442603#p442603:1d8x5241 je napisao(la):JoeBG » Ned Mar 26, 2017 9:41 pm[/url]":1d8x5241]Ma ok onda. Ako ides cesto, onda ti treba tag. Ali mi ta tvoja kupovina taga sa ostavljenum autom sat i po u zaustavnoj traci delovala kao pravo mucenje. Ne hejtujem, vise je bila sala... Ali sad kad procitam moj komentar deluje grubo, a nije mi bila namera. Ali i ti budi fer do kraja pa ne menjaj pricu. Lepo si prvom postu napisao da ti auto nije bio pokvaren, nego si ga svesno parkirao u zaustavnoj (a to je jako opasno!).
Inace, i ja sam kupio tag za srpske autoputeve i stvarno je super stvar!
Mislim da sam već negde pisao ali da pojasnim zašto trenutno ovo sto ponimjes za tablice i tagove nije moguće.Gorstak89":2qknbpi3 je napisao(la):E da, sad skoro kad sam išao autobusom, nije mogao da se očita TAG pa smo čekali na rampi 5 minuta, otac mi kaže da mu se isto desilo u suprotnom smeru na novoj rampi. A provera stanja na tagovima (ili na tablicama u mojoj ideji) bi mogla i preko interneta ili preko sms poruke. ili da ti na mail stiže izveštaj prilikom svake uplate/naplate. ili *000*serijskibrojtaga#