srdjanprpa
Advanced
- Učlanjen(a)
- 19.07.2017.
- Pohvaljen
- 8.561
Ovo je za vozila tezine preko 12t, sto i ima smisla, nece da koriste autoput da bi ustedeli 1000din a upropaste lokalni put gde ti treba posle mnooogo vise za prepravke istog.
Svako jutro gledam pretovarene kamione od Obrenovca do Surčina, viri tucanik i po pola metra po sredini... Ali svako jutro.blagic":2ualsi5x je napisao(la):Možda i da se počne voditi računa i o pretovaru.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=890583#p890583:3w3wp1wj je napisao(la):StaraMo » Ned Okt 17, 2021 9:24 pm[/url]":3w3wp1wj]Evo ako nekog interesuje kako na skici izgleda to očitavanje taga.
1.Ulazite u traku,inicirate kategorizaciju,kamera vas slika i tag biva očitan u zoni od oko 2 metra(štiklirano polje)...
2.Ako vas tu nije očitala antena džabe je posle te zone mahati tagom što mnogi čine.
3.Daljim prolaskom po traci sistem uporedi sliku(sem za outnicko vozilo),kategoriju i podatke na tagu i ako je sve ok rampa se podiže.
4.Prolaskom pored displeja,vidite cenu i ostatak novca,napuštate traku i rampa se spušta..
Ako idete 36 km/h vi prolazite traku za 5 sekundi.A u zoni očitavanja taga ste samo 0,2-0,3 sekunde..Zato je najbolje da tag bude na svom nosaču,bela strana gore i onda problema nema.
![]()
Izvinjavam se,da ima problema kod svih kola visoke klase sa metal shield šoferkama ako tag nije u dozvoljenoj zoni bez zaštite ili ona ne postoji i na velikom broju polovnih auta tipa Opel Zafira 200 i neko ,Pežo307,Citroen Xsara i Opel insignia...Dalmatinac":fg9xm1ql je napisao(la):Nije tacno da nema problema. Zavisi od automobila tj soferke. Kod mene na prethodnim kolima BMW serije 5 bi bilo sve ok ako je TAG bilo gde na instrument tabli i okrenut belom stranom gore. Ako je crnom stranom okrenut gore, nije se ocitavao. Na BMWu X3 nemam nikakvih problema, a isti tag. Isti tag sam koristio kad sam isao sa zetovim golfom 7 isto bez problema iako svi imaju razlicite tablice. Medjutim problem se javio kod zeninog peugeota 307! Ni jednom se nije ucitao tag od 4 pokusaja. Morao sam spustiti prozor i tag drzati u ruci. Pri pokusajima je tag stajao na svom nosacu belom stranom okrenut ka gore.