milaki990 » Uto Jul 20, 2021 8:24 am[/url]":24sq9im1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865818#p865818:24sq9im1 je napisao(la):
Žika » Mon Jul 19, 2021 5:52 pm[/url]":24sq9im1]
Kako izvrćeš sve , pravi režimski rečnik. Da li to opravdavaš klasičnu pljačku gubavaca bez diploma ? Svi ti gubavci su na grbači naroda i žive lepo. Frljaju se milionima kao da su klikeri. Bolest.
Pogledaj bolje ko izvrdava zakon , ko izbegava plaćanje poreza, ko pljačka, čije firme, pa se sve pokriva kroz poreze i akcize siromašnog naroda.
Ne moraju svake godine da budu gužve, ne moraju da posle višesatnog čekanja na kranicama dodatno čekaju na naplatnim rampama i tako budu veliki rizik u saobraćaju.
Moraju da bi sve sebi nameštali, skupe TAG ove, dopune preko raznih kumovskih firmi, zapošljavanje inkasanata itd.
Sve može on line vinjetom ili kamerama bez naplatnih rampi. Puno jeftinije i prohodnije.
Ne izvrćem ništa i nisam režimski simpatizer. Upravo suprotno, za vreme ovog režima sam napustio Srbiju. Sigurno ne zato što sam mislio da je u Srbiji sve savršeno. Jedna od stvari koja mi se inače ne dopada kod nas jeste i način komunikacije, tj. sveprisutna ostrašćenost. Komunikacija je uglavnom na nivou nezrelih tinejdžera u celom društvu počev od ekipice ispred dragstora do skupštine i vrha države.
Politiku nisam pomenuo, niti sam koga povezivao sa istom, a dobio sam epitet da koristim režimski rečnik.
Ono što govorim je da ljudi paušalno donose zaključke.
Mogao bih reći, struja u Srbiji je 8rsd što je više od 2,5 puta manje od proseka EU -> Srbija je divna zemlja prema svojim stanovnicima.
To jednako nije tačno kao i reći da su nam akcize npr 20% veće od proseka EU (što ne znamo pouzdano) -> Srbija pljačka svoje stanovnike, mrzi svoj narod....
Kako Makedonija i BiH imaju tolike cene ne znam. Ako neko ima racionalno objašnjenje voleo bih da ga čujem. Nisu sigurno Zaev, Gruevski (ko god im je na vlasti), ili Dodik, Bakir i Čović ekonomski magovi, imuni na uzimanje para iz državne kase. Upravo suprotno.
Što se tiče opaske o kumovskim firmama i slično, to ne sporim. Samo znate šta, nismo to mi izmislili. Zapadni svet funkcioniše tako i mi smo se isto uvukli u to kolo sa svojim specifičnostima. Pa nekoliko najviših nemačkih političara su uhvaćeni u sumnjivim poslovima i vezama samo u poslednjih godinu - dve. Ursula sa decom i nabavkom opreme, Lašet sa maskama, Špan sa partnerom i marketingom čini mi se... Poslanici Bundestaga prijavili rekordan iznos dodatnih sredstava za usluge "savetovanja". Peru se pare i ovde preko Kipra, ostrva...
Svake subote su protesti protiv kompanija koje drže desetine hiljada stanova u velikim gradovima. Znate gde je sedište kompanije od koje ja iznajmljujem stan? Na Kipru i na nekim ostrvima pošto su prevezani ćerka firmama. Zvuči poznato?
Za vinjete još jednom da ti odgovorim. Strancima više novca uzmemo kroz ovakvu naplatu. Druga stvar, regulativa EU kaže preporučuje prelazak na naplatu po km i ovima koji rade po sistemu vinjeta sada.