Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Priprema se rusenje Djilasa

Kurir ekskluzivno otkriva
AFERA GRADSKI PREVOZ: Policija istražuje bus-plus, Đilas ćuti!

Tužilaštvo naložilo inspektorima za privredni kriminal da provere na koji način je preduzeće „Apeks“ dobilo posao uvođenja sistema „bus-plus“ u vozila GSP

djikibus.jpg


BEOGRAD - Naložili provere!
Inspektorima za suzbijanje privrednog kriminaliteta beogradske policije naloženo je da provere poslovanje beogradskog preduzeća „Apeks“, koje je bilo zaduženo za uvođenje sistema „bus-plus“ u GSP, saznaje Kurir. Njima je pre desetak dana tužilaštvo prosledilo krivičnu prijavu, koja je podneta zbog sumnje da je sistem „bus-plus“ uveden preko nameštenog tendera, čime je naneta šteta građanima Beograda.

- U prijavi koja je doneta u tužilaštvo traži se da se proveri ugovor s firmom „Apeks“ povodom tendera za „bus-plus“, kao i vlasnička struktura konzorcijuma firmi koje su zadužene za sprovođenje naplate karata u GSP - navodi naš sagovornik iz istrage.

Kompletan tekst možete pročitati u dnevnim novinama KURIR u broju od četvrtak, 15. novembra.
 
Pise da je pre desetak dana tuzilastvo prosledilo krivicnu prijavu. To je upravo bio dan kada je ukinuta tackasta kontrola. Samo su nestali kao da ih nikad nije bilo.
 
Znači poslednjih nekoliko dana niko nije video ni jednu tačkastu kontrolu po gradu? Nisam bio siguran da li su ukinute samo na pojedinim mestima, ili svuda...
 
...изгледа да је "дошло до извесне пометње, мало су се помели" :shock:
Јуче у трамвају, од Вука до СИМПА две мобилне екипе, једна за другом?! :?:
Прва - коректно обавила посао и изашла, а већ на следећој улази друга?!
Путници се чуде, смејуље и свашта почињу да их запиткују :D . Видевши да је неко побркао распоред, погледаше неколицини које није мрзело да и њима покажу, а они, потпуно разумљиво, брже-боље, већ на следећој станици кренуше "путем библиотеке" :kk:
 
Дешава се повремено, било је случајева и пре увођења БП-а. Па велики је град, нису ни они свемоћни :mrgreen:
 
Veceras u 84 prvo usli u zemunu, a onda kod hotela jugoslavija,a ljudi zagrmeli `sad su bili, nemojte opet`, a njih troje na prednjim vratima, onako bojazljivo `ne brinite, moramo samo jednu kartu da provucemo i odosmo mi` i zaista, uzese kartu zeni sa prednjeg sedista, provukose i odose... crikus.
 
Danas 2 x bus plus (tramvaj Djeram - Ustanicka), slabo se vozikam, ali sam pre neko vece bio isprozivan kada sam hteo da platim karticom, a aparat nije radio. Ja naivno pokusao par puta, dok mi nekoliko njih nije dobacilo da nema potrebe da Djilasu dajem pare, da ima dovoljno , zasto se kucam , itd...
Onako, bezveze sam se osecao, ma koliko nerealno skupa karta bila...
 
Svako jutro oko 6:30 se skupe kod cvetka i ceo dan patroliraju u tramvajima do i od vuka. Sad su se navrzli na ovaj pravac.
Ima ih oko 30 komada.
 
Da se nisu ponovo vratili na ono staro da kontrolisu na pocetnim stanicama?
Danas kada sam se vracao bili su na Ustanickoj, pregledali karte, napravili guzvu, autobus je stajao jedno 7-8 minuta, pristiglo je jos dosta putnika i autobus je bio popunjen. Jos gore, autobus je kasnio nekoliko minuta. I jos, jos gore, autobus je bio u fazi raspadanja, ili kako ja to volim da zovem, bio je "kreacija a la gsp", gde su skinute skoro sve sipke pozadi, ukljucujuci dva reda sedista.
 
Tačno je da ih mnogo ima na potezu Vuk - Ustanička. Besmisleno je da ulaze po dve kontrole u tramvaj, a da ih nema u prigrađu. Najdalje što sam video je Batajnički put.

U svakom slučaju mislim da je ovo uspešniji način kontrole karata... Zaista ih ima dosta, samo još da se pametnije raspodele. I nije problem ako udju dva puta, na primer: u Borči pa kod Piramide... gde je 90% putnika promenjeno. Ali dešavalo se da ulaze jedni za drugima, samo se smene.
 
marrecar":1x60vei9 je napisao(la):
Da se nisu ponovo vratili na ono staro da kontrolisu na pocetnim stanicama?...

Nisam primetila, ali sam neki dan predveče videla sledeće:
Trg, početna stanica, neugodno vreme (kiša, vetar, prohladno). "Majstor" staje i otvara samo prednja vrata :?: mada su se putnici (bilo ih je baš dosta) grupisali kod svih vrata kako bi što brže ušli. Kada je bilo jasno da vozač "poštuje nečiju komandu", odnosno - da ih disciplinuje (čitaj - bespotrebno maltretira) putnici počeše da ulaze na prednja vrata. Neki ga u prolazu pitaju zašto to radi, a on se, ne šeretski - nego mangupski ceri... :bash:
 
To nije malteriranje. Možda je i bolje da se ulazi samo na prednja vrata na okretnicama nego da se polome svi utrčavajući na srednja i zadnja da bi zauzeli mesto. A onda kad ugrabe traže od onih što stoje da im validiraju karte...
 
Ulazak na prednja vrata bi imao smisla kada bi vozač kontrolisao tom prilikom svima karte.
Pošto toga nema, ulazak na prednja vrata je čisto besmisleno maltretiranje putnika kojim se ništa ne postiže.
 
Матеја Бељан":1hp7tluc je napisao(la):
To nije malteriranje. Možda je i bolje da se ulazi samo na prednja vrata na okretnicama nego da se polome svi utrčavajući na srednja i zadnja da bi zauzeli mesto. A onda kad ugrabe traže od onih što stoje da im validiraju karte...
Šta je ako nije maltretiranje? :shock:
Ne lome se svi... (generalizacija je tvoj hronični problem). :!:
Obrazloženje tvog predloga "da je bolje ulaziti na prednja vrata na okretnicama" je smešno jer se, po tebi, time obeshrabruju, destimulišu, onemogućavaju oni koji sede da traže da im "stajači" validiraju karte? :idea:
 
Danas u Bulevaru,uz svaku "ekipu" kontrolora isao je i komunalac, a u nekim ekipama i po dva komunalca :S strasno i sramota
 
Jutros st**a usla kod cvetka i sisli posle 2 stanice kad na sledecoj opet ulaze i opet traze karte. No kad smo krenuli da se deremo na njih izasli su odmah na sledecoj. :)
 
kingmanowar":s03ghm4s je napisao(la):
Jutros st**a usla kod cvetka i sisli posle 2 stanice kad na sledecoj opet ulaze i opet traze karte. No kad smo krenuli da se deremo na njih izasli su odmah na sledecoj. :)

Pa zašto se derete :o na st**u?
Gde je tu razumevanje? :|
 
Ovo moramo da iskopiramo jer ideja je genijalna

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=11&dd=21&nav_id=662044


Kako se Zagrebčani dovijaju prevozu
Izvor: index.hr

Zagreb -- Građani Zagreba, uglavnom mladi, i dalje odijaju da plaćaju javni gradski prevoz u znak protesta nedavnom povećanju cena od 40 odsto.

Kako bi što uspešnije nastavili da "se švercuju", pokrenuli su i Fejsbuk inicijativu "Uhvati ZET - ovca".

Grupa funkcioniše tako što njeni članovi, kada ugledaju kontrolore ZET-a, mapišu na kojoj su liniji i u kom smeru se kreću.

Broj članova koji iz dana u dan raste trenutno premašuje brojku od 10. 000. Iza svega stoji tim anonimnih administratora koji rade na aplikaciji za smart telefone kako bi u realnom vremenu pravovremeno upozoravali korisnike gde se nalaze ZET - ovci .

U ZET - u su upoznati sa ovom inicijativom. Portparol Tomislav Jurić ne otkriva hoće li ZET povećati broj kontrolora na svojim linijama ukoliko dođe do razvoja mobilne aplikacije " Uhvati ZET - ovca " , već poručuje kako će se " prilagođavati tržištu, odnosno događajima na terenu " .

Anonimci koji stoje iza ove Fejsbuk inicijative ne mogu da se prijave policiji, jer ne krše ni jedan zakon. Motiv je jasan a slogan na Fejsbuk stranici glasi: " Pokušajmo zajedno, biće lakše "
 
Ima dobar komentar na b92 za to:

"Kod nas to nije potrebno, Bus plus-ovci su kao kokoške, uvek kljucaju na istim mestima."
 
Mom matorom vec dva dana stizu poruke kako sad ima neku besplatnu liniju od bloka 45 do Tempa, sto ce reci da dele podatke sponzorima (i boga pitaj kome jos) samo tako, (naravno matorom podvalili papir, kao i svima, ne govoreci o cemu se radi). Ima li jos ko ovakvih iskustava? Ja sam im slao mail jos proletos da istupim iz `benefit` programa, setili se da mi odgovore posle mesec dana, posto sam ja vec otisao i to sredio.
A dobar je bio juce clanak u Politici, kazu kako sad menjaju taktiku, odnosno kotrolisu kako bi i trebalo i kako je gps decenijama radio...smesni su zaista, bice da jos nisu zaposlili onog PR strucnjaka... :D
 
Danas oko 17:15 kod Vuka, u velikom broju mafija sa sve gorilama cca 25-30. Cenim da ce uskoro da dele zute trake sa davidovom zvezdom :fijasko:
 
Utisak nedelje:

Olja pita: Da li se najava hapsenja Miskovica moze smatrati kao hapsenje neistomisljenika?

Vucic: Pa ja da hocu da se na takav nacin borim protiv neistomisljenika mogu sutra da naredim da se procesuira BusPlus.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

A ako nesto tu ima zasto to ne uradi?!
 
Vrh