Ovo sam i ja primetio, moguce je da su neke privremeno ukinuli zbog vremenskih prilika, odnosno neprilika...tamarica":3ayxqbsg je napisao(la):od jutros nema tačkaste kontrole, počinju opet da kruže
Ovo sam i ja primetio, moguce je da su neke privremeno ukinuli zbog vremenskih prilika, odnosno neprilika...tamarica":3ayxqbsg je napisao(la):od jutros nema tačkaste kontrole, počinju opet da kruže
nikola011":2w5qv4uj je napisao(la):Kod njih je u pojedinim menjacnicama pravo dranje, pa je cest kurs u velikim marketima upravo ovaj koji si naveo, cak i gori..
I ranije su zvanicno radili do 21h.Recimo u Bulevaru pre neki mesec racija u tramvaju,i usred kontrole jedan kontrolor vikne 9 je sati.Istrcali su brze nego sverceri iz tramvaja :laugh:Marcus Lupus":d0qeon0f je napisao(la):Ima i jedna novina, počeli su da rade i u večernjim satima, makar u malo pitomijim delovima grada, što pre nikada nije bilo. Ja ih doživeo u 1930.
tamarica":1jwa7tsu je napisao(la):čula sam od devojke koja radi u Bus Plusu da će da uvedu pisanje kazni, samo ne znam kako misle da to sprovedu u delo
Felix55":wu255puo je napisao(la):tamarica":wu255puo je napisao(la):čula sam od devojke koja radi u Bus Plusu da će da uvedu pisanje kazni, samo ne znam kako misle da to sprovedu u delo
To je nesprovodivo u delo jer nemaju status službenog lica, oni su samo obični radnici jedne privatne firme, pa samim tim i nemaju prava da legitimišu građane.
Poneku eventualnu kaznu će uspeti da napišu samo preplašenim/neupućenim/naivnim putnicima koji će pristati da im daju svoju ličnu kartu, ali takvi su čini mi se ipak u velikoj manjini...
Неће, малтретираће уличне свираче, и терати људе који су засадили цвеће у запиштене жардињере да их "врате у првобитно стање".....имаће они шта да раде...bazinga":3bvs2k8w je napisao(la):Oh ne, zivot komunalnih policajaca je obesmisljen, pa kako ce sad jadni da spavaju na smeni?
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&nav_id=659475VESTI | NEDELJA 11.11.2012
BusPlus među najinovativnijima u svetu
IZVOR: TANJUG
Na sajmu informacione tehnologije "Cartes" u Parizu uređaj ugrađen u kabine vozača gradskog prevoza u Beogradu ušao je među tri najinovativnija rešenja u kategoriji javni prevoz, saopštio je danas BusPlus.
Kako je navedeno, uređaji koji su uvođenjem BusPlus sistema ugrađeni u kabine vozača ocenjeni su kao "najzanimljiviji proizvod godine", jer obuhvataju naplatu karata, upravljanje voznim parkom, informisanje putnika i red vožnje.
Od 473 prijavljena rešenja, uređaj proizvođača Kentkart, ušao je u najuži izbor među tri najbolja u svojoj konkurenciji.
U BusPlusu navode da je uređaj koji je ostvario svetski priznat uspeh posebno napravljen za vozila gradskog prevoza u Beogradu i da su izuzetno ponosni što je proizvod koji se koristi u njihovom sistemu prepoznat kao jedan od najinovativnijih u svetu.
Sajam "Cartes" održan je u periodu od 6. do 8. novembra u Parizu.
Na toj sajamskoj manifestaciji "Sesames" nagrade dodeljuju se od 1995. godine i to za najbolje tehnološke inovacije kada su u pitanju platni sistemi i sistemi identifikacije, a odluku o izboru finalista i pobednicima donosi međunarodni stručni žiri.
Marcus Lupus":3u0i8lth je napisao(la):Ja mislim da će im se ovo isplatiti. Ako svaki kontrolor naplati 20ak kazni mesečno, što nije nemoguće, on je već približno isplatio sam sebi svoju platu. Tako ispade da BusPljuc ima minimalni trošak za kontrolore. Ako ništa i ne zaradi, svakako nije na gubitku. Ovi mlađi šabani i šabanke to ionako rade za džeparac tako da su očito zadovoljni s tom "platom" od 20 000.
Ako im zaškripi, angažovaće opet nekog konja iz Konjpola da malo preplaši bagru po kojom pesnicom i eto.
Pretpostavljam da je gazdin buldog nekako ovako rezonovao.
De mi živimo...