@Jimbo
Kada sam napisala :Šta misle da će postići sa time osim da iziritiraju i ono malo sveta koji plaća prevoz?
... uglavnom, nijedno vozilo ne sme da stoji duže od 3 minuta...
tvoj odgovor je bio :" Po kom zakonu je definisano zadržavanje vozila u stanici?
Trebala si ti onda da dođeš jutros u stari deo Karaburme, na stanicu Vuka Vrčevića, da se uveriš koliko smo minuta zadržavali autobuse u stanici. "
Pa onda kažeš:
"prošle nedelje kolege izlaze za 2o sekundi iz autobusa, a gospođa dobaci kako je autobus stajao u stanici dva (2) minuta... o čemu pričamo?!"
Izgleda da pričamo o tome kako vreme leti dok se zabavljaš!
"Mom timu je potrebno pola minuta za pregled manje punog, a od minut do dva punog autobusa (u to se možete uveriti ove nedelje svako jutro od 6h do 12h u Krnjači, na stanici Branko Momirov).
Autobus se u stanici zadržava duže, jedino u slučaju da neki od putnika bez karte, a često i sa validnom kartom, pravi problem, što onda već nije do nas.
Ako je za Vas dva minuta znatno duže putovanje, zamislite kao da ga autobus gubi na nekom od brojnih semafora, ili jednostavno negde u kolapsu."
E sad je dva minuta,jel da?
Znači, nijedno vozilo ne sme da stoji duže od 3 minuta...
ili "sve po zasluzi.
Linije: 25P, 27E i 74 su na samom vrhu po broju overavanja."
Da li sam ja ikada ušla u temu >po zasluzi< i pitala jeste li možda svi vi dobili radna mesta prema zasluzi ili prema rodno-bračno-vanbračno-partijsko-ili pod ostalo - liniji? Nisam pa nemoj ni ti da sudiš o zaslugama i potcenjuješ ljude.
Takođe, Mr. saobraćajni genije, nisam pitala za broj kucanja već za broj ŠVERCERA. Znači ako linija koja donosi manje profita ti bi da je ugase, usto uopšte ne razmišljaš da je na opterećenijim linijama neuporedivo veći broj putnika bez karte... samo se ti i dalje ponosi što si KONTROLOR, ali molim te i nemoj da seješ pamet o poznavanju saobraćaja i porazgovaraj o tome sa nekim malo stručnijim.... dok još nisu ostale trajne posledice jer Vi u sebi već posedujete preveliku dozu frustracija, pa jedva čekate da ugledate Švercera, i da mu saspete sve što tog trenutka imate na umu, i time oslobodite bes iz sebe. :rant:
Najcrnje od svega je činjenica da Švercer nema veze ni sa čim što vas dovodi do nervoze i ludila... ali dobro, dok su tu, vama će biti lepo, jer ima ko da vas "sasluša".
@Eukaliptus- svaka čast, potpuno se slažem.