Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Zaboravio sam juče BusPlus karticu u jednoj turističkoj agenciji.
Devojka kaže da je zvala više puta broj na poleđini kartice, ali naravno javlja se samo automat i nema šanse da stupite u kontakt sa bilo kojom osobom.


Još jedan plus za BusPlus
 
Darko75":1rbzs758 je napisao(la):
Garantujem da će ovi prvi da nastradaju,voz je dugačak,nema toliko svedoka posebno oko podneva ili uveče kad se vraćaju iz škole,klinci kad namirišu ima da ga odnesu kući u roku od jedne stanice :-D i šta će onda ovi da rade,da ga vrate u garažu zbog toga? Biće to onda kraj redovnog saobraćanja bg voza...

Ништа, још један одличан изговор да се у возове уведу камере. Због таквих полако али сигурно постајемо друштво тоталног електронског надзора.
 
TV StudioB veceras na gradskim vestima- prilog jedno 5 minuta. Gostovao direktor Direkcije javnog prevoza, Sarac.
Potvrdio da je obavezno da se svi putnici na ulazu validiraju i da su samo karte validirane na validatoru - ispravne karte. Za neispravne karte - kontrolori ce sprovoditi predvidjene mere.
U obrazlozenju direktor Sarac je ``objasnio`` da je validirenje neophodno da bi se stekla slika o opterecenosti linija o broju putnika po kategorijama i da je to kljucno za poboljsanje gradskog saobracaja u BG. Direktor Sarac se pohvalio da je do danas izdato 400.000 personalizovanih BusPlus karti.
Pored toga direktor Sarac je skrenuo paznju da po najnovijoj Odluci koja je stupila na snagu, putnici u alkoholisanom stanju ne smeju vise da se voze u vozilima javnog gradskog prevoza u BG.
Za vozace u smislu ove odluke nista nije rekao :lol:
 
Rece mi teta koja radi na kiosku stampe da nema ni sutra prodaje busplusa kod njih :bash:

Kako kaze decko koji je kontrolor na gsp forumu dobio je prvobitno posao pa ga otkacise ovi iz apexa!Nece primiti nijednog kontolora koji je radio u GSP-u.

Sve u svemu pored nesrecnog resenog sistema naplate dobicemo i sve nove kontrolore od jednom.Bice veselo...
 
Znači kontrolor ce morati da nosi sa sobom i aparat za kontrolu karata i ,,balon,, za duvanje
kako bi utvrdili jeste ili nije putnik u alhoholisanom stanju :laugh: :lool: :laugh:

ako se nadaju asistenciji OSLa , grdno se varaju
jer ima jako puno pametnijih neurađenih poslova , nego da im čuvaju strah i jure male drinkere po vozilima
 
Astrotrain":eamlt3sp je napisao(la):
Ништа, још један одличан изговор да се у возове уведу камере. Због таквих полако али сигурно постајемо друштво тоталног електронског надзора.

Pa kad vec ima kamera u CAF-ovima, zasto da ih ne bude i u vozu? Sem toga rekoh jednom da je opsta kultura putnika u njemu mnogo niza nego u ostalim vidovima prevoza. Vozove mnogo cesce koriste navijaci, huligani, obesni klinci, a i pripadnici jedne nacionalne manjine koja nije bas najpoznatija po higijeni.
 
Potvrdio da je obavezno da se svi putnici na ulazu validiraju i da su samo karte validirane na validatoru - ispravne karte. Za neispravne karte - kontrolori ce sprovoditi predvidjene mere.

Грешка - сасвим је очигледно да су у новоговору карте ”које су валидиране на валидатору” - валидне. Благо нама кад се сви валидирамо на валидаторима и тако останемо валидни са валидно валидираним картама, тако да ако наиђе валидатор валидације може да валидира да смо валидирали карту на валидатору и тако их учинили валидним што ће валидирати његов уређај за валидацију валидације.

Греб’о их ”валидатор”. Какав моронски и неинспирисани превод на српски у журби да се намлате брзе паре за ништа.

А и ово са путницима у алкохолисаном стању је тешка глупост. Они су замислили да ће ако људима забране нешто они одмах да остану кући и читају Сидарту - Сабрана дела. Уместо тога ће пијандура: а) да седне за волан и убије неког, 2) крене пешке кући и тетурајући се налети под препуни аутобус, 3) крене пешке кући, исповраћа се по тротоару који неко треба да очисти а затим прилегне успут, смрзне се и створи трошак за здравствени систем хитне помоћи, 4) седне у такси , исповраћа се унутра (или кроз прозор на случајног пролазника) а затим се посвађа са таксистом након чега следи потезање пиштоља, или пак 5) комбинацију свега наведеног већ зависно од дана у недељи?
 
AcaDorcol":hq5rgpc2 je napisao(la):
Pored toga direktor Sarac je skrenuo paznju da po najnovijoj Odluci koja je stupila na snagu, putnici u alkoholisanom stanju ne smeju vise da se voze u vozilima javnog gradskog prevoza u BG.
Za vozace u smislu ove odluke nista nije rekao :lol:

Пре саме месец дана је била оваква изјава

– Cilj je da se izađe u susret potrebama Beograđana koji se već dvadeset godina voze po ustaljenom redu vožnje. U međuvremenu dosta se promenilo u gradu, od broja stanovnika, do načina života, pa su i potrebe građana drugačije. Sada će ljudi koji rade noćne smene imati dodatne polaske, povećava se bezbednost, jer dodatne linije pružaju priliku i ljudima u alkoholisanom stanju da se voze autobusom, a građani na ovaj način mogu da uštede i na taksi prevozu – ocenjuje Andrić.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Na-sedam-nocnih-linija-autobusi-duze-voze.lt.html

могли би мало да се договоре сами са собом :D

Мада мислим да нико неће да врши алкотест путницима у аутобусу, вероватно је циљ да се спречи да неко у алкохолисаном стању прави проблеме а у случају да прави да имају оправдање за казну. У преводу ако си пијан и ћутиш и возиш се нико ти неће ништа. :vops:
 
Od jutros kod mene na kiosku (Futura) mogu se kupiti i papirne (40 din) i plasticne (250 din) nepersonalizovane kartice. Mogu se i dopuniti sa pripejd kreditom. Jedino sto baba koja radi na kiosku tvrdi da se papirna moze dopuniti max sa 10 voznji (600 din) i da posle mozes da je bacis, odnosno da papirna ne moze vise puta da se dopunjava, nego da to moze samo ona plasticna od 250 dinara koja vazi godinu dana???.
Ranije je kruzila info da papirna vazi 3 meseca da kosta 40 din i da se moze dopunjavati do 600 din i to vise puta u ta 3 mes?????

Ima li iko ovde informaciju koliko puta i sa kojom sumom se moze dopunjavati papirna nepersonalizovana pripejd BusPlus kartica koja vazi 3 meseca i od kada se racuna rok njene vaznosti (od prve dopune ili od prve validacije itd.).
 
vucko":jw3a90pk je napisao(la):
Kako kaze decko koji je kontrolor na gsp forumu dobio je prvobitno posao pa ga otkacise ovi iz apexa!Nece primiti nijednog kontolora koji je radio u GSP-u.

Bolje za njega.
 
Astrotrain":2q2js2bt je napisao(la):
Па шта да ти кажем... Онда куцај девојци свакако, а себи ако стигнеш. Боље да платиш казну контроли, јер ако те она казни... :laugh:

Боље да пустим њу на контролу. Укинули би бусплус у року од одма'. :lol:
 
boca-ica":1okw0l7m je napisao(la):
Znači kontrolor ce morati da nosi sa sobom i aparat za kontrolu karata i ,,balon,, za duvanje
kako bi utvrdili jeste ili nije putnik u alhoholisanom stanju :laugh: :
Ma jok, ja mislim da ce to dodati validatorima na svakim vratima i onda lepo validiras, dunes i ako je karta ok i nisi u alkoholisanom stanju mozes da udjes u raspali bus inace ti karta nece biti validno validirana :laugh: S tim da ce one higijenske nastavke za "balon" (duvaljke?) verovatno prodavati u apotekama ili jos realnije na kioscima future i drugih 800 prodajnih mesta, i da cena nece biti ukljucena u cenu karte :lool:
 
A sta je sa prosjacima, beskucnicima i manijacima, oni jos uvek mogu da se voze? :blah:
 
Da, i dalje mogu da se voze, a zamisli mogu i homoseksualci, biseksualci, jevreji, pankeri, kao i skinsi. S obzirom da predlažeš da se onemogući prevoz beskućnicima , da li da i ovima ostalima zabranimo korišćenje javnog prevoza? :rolleyes:
I kako se utvrđuje da li je neko "manijak", i kako se onemogućava takvima prevoz? :laugh:
 
beskucnik ako nema validnu kartu za prevoz pruza licna dokumenta na uvid i stize mu kazna na gajbu
 
deka75":3p9n4bl3 je napisao(la):
beskucnik ako nema validnu kartu za prevoz pruza licna dokumenta na uvid i stize mu kazna na gajbu
Заборавио си само на крају реченице да ставиш неког смајлија, да се види да се мало шалиш, овако !
Казна да му стигне на "гајбу" !?! Ако је бескућник, на коју адресу да му пошаљу казну, на адресу "гајба испод моста" ?!!?
 
bice zanimljivo videti da li ce od sad moci da se kruzi u tramvaju 2 vise puta, ili ce busplus "validacija" trajati samo do odredjenog broja stanica, recimo jedan ceo krug, pa kad udjes na Slaviji mozes da se vozis opet do Slavije i onda nanovo da validiras, mislim da bi trebalo ovako sad resiti problem beskucnika koji "stanuju" u ovim tramvajima jer nenormalno zaudaraju.
 
@Felix55
I kako se utvrđuje da li je neko "manijak", i kako se onemogućava takvima prevoz?

Tako sto trlja o tebe intimne delove svog manijackog tela pri velikoj guzvi u autobusu. :rolleyes: Omogucava im se prevoz jednokratno do prve ustanove zatvorenog tipa u civilizovanim drustvima, kod nas naravno ne :blah: Naravno, ovde je normalan i deciji izrabljivacki rad (deca pesnici sa harmonikama po prevozu) :blah: .Onemogucava im se isto kao i alkoholicarima jelte :rolleyes:

Higijena vozila treba da je na nivou, sto zapravo nikako ne moze da bude ako je unutra beskucnik koji zaudara na 5 metara. Nemam nista protiv navedenih kategorija ako je prevoz besplatan za sve, ovako ako dobar deo pristojnih putnika placa karte a navedeni se voze dzabe plus unistavaju kvalitet voznje naravno da ih treba poizbacivati i zabraniti ulazak.
 
A koja je uopšte poenta vožnje dvojkom ceo krug ili više? :p :D Najlošija posledica nemogućnosti voženja u krug jeste ta što penzioneri neće moći više da okupiraju sva sedišta (čast izuzecima koji se voze zbog opravdanih razloga) i voze se više krugova čisto iz dosade i razbibrige:p
 
Danasnji blic.Rece busplus cova da onaj koji ne validira povlasticu nece imati blokiranu karticu nego da ce morati da plati kaznu od 1500 dinara jer je to kao da se svercuje!!!

Dakle doslo je dotle drugari,bojkot validacije,pa ko pobedi na kraju cemo videti.
 
Ne znam da li ova informacija bila ali da je podelim ipak. Druga zona je ukinuta samo za markice, za nepreonalizovane korisnike i dalje vazi. Zbog toga nije ni ukinuta Zona 2 na uredjajima.
Papirne karte idu na max iznos od 600. Plasticne su neogranicene po pitanju dopune.

Izovor Politika.
 
Da dodam,validatori ce raditi po 80 metara od stanice,onda se gase.Izvor blic
 
vucko":3n5io6vg je napisao(la):
Danasnji blic.Rece busplus cova da onaj koji ne validira povlasticu nece imati blokiranu karticu nego da ce morati da plati kaznu od 1500 dinara jer je to kao da se svercuje!!!

Dakle doslo je dotle drugari,bojkot validacije,pa ko pobedi na kraju cemo videti.


мислим да им је то тотално идиотски. него хоће да народу мазну још пара, није им доста ових 8%
 
Vrh