roadrunner":1vw04d6y je napisao(la):
Корисници персонализованих картица обавезни су да их овере при уласку у возило. Уколико то не ураде, контролори ће им наплатити доплатну карту од 1.500 динара.
Plaćaću unapred moje vožnje za svaki mesec putem personalizovane kartice, kao i do sada putem markice. Po kom osnovu mogu da pokušaju da mi naplate
DOPLATNU KARTU od 1.500 din ako sam već unapred platio neograničen broj vožnji u tom mesecu?
S druge strane, doveli su nas pred šah-mat:
- Onaj ko ima personalizovanu karticu, kad naiđe kontrola dužan je da je preda radi kontrole, inače će ga tretirati kao švercera.
- Ako nije validirana, čim bude prineta aparatu biće blokirana, plus uopšte ne moraju da tom putniku traže ličnu kartu da bi napisali kaznu od 1500 din, jer u sistemu imaju sve njegove podatke iz LK.
Poenta je da postoje samo 2 mogućnosti izgleda:
1. Ili ćemo leći na rudu i poslušno se gurati do validatora sa našim personalizovanim karticama svaki put kada uđemo u prevoz
2. Ili ćemo iz protesta odbijati da validiramo kartice, i nećemo dozvoljavati da budu prinete aparatu kontrolora da nam ne bi pisali kazne i blokirali kartice (ali, koja je onda poenta uplaćivati na karticu pare svaki mesec, ako ćemo biti samo običan švercer za kontrolu, koji tvrdi da ima važeću karticu ali neće da dozvoli kontrolu nje?).
Koju opciju ćete vi izabrati?