Noki
Advanced
- Učlanjen(a)
- 15.05.2018.
- Pohvaljen
- 7.041
Ipak ne mogu da 'održe sistem', bilo kakav, sa ovom cenom. Sa duplo boljom naplatom - što neće biti - neće dostići prihode od pre... inflacije. Smešno.
Naebo je ko u Beogradu dođe na vlast posle ŠČ uprave.
Nije sistem javnog prevoza samo održiva cena, jer se ni celokupna usluga javnog gradskog prevoza ne finansira samo iz naplate karata i to nikad neće biti slučaj.
Meni je važno da napokon postoji red u smislu da je kazna prinudno naplativa. Dok godinama nije bila. Potpuno nije bila. Bio sam u pravu ako ne platim kartu. Sad sam u pravu ako je platim. Znači sad imaju zdrav osnov barem u tom pogledu. I ne ide da se porede letnji meseci kad kontrole nije bilo, nego nek naredna 3, 4 meseca uporede sa onima od pre godinu dana, jer su sad kontrole krenule udarnički. Jeste, prihodi će biti manji, ali ne ovoliko manji... Ovakvim sistemom uz sniženje cena, nisu ni išli na veće prihode, nego vraćanje reda u pogledu naplate i uspostava novog poverenja kod građana. Ja sad pošaljem sms uvek kad u normalno vreme ulazim u prevoz... Znači ne u 4.30 ujutru i u 22.45 uveče... U svakoj drugoj situaciji plaćam, a ranije nisam nikad. Zbog 1. cene, 2. neophodnosti posedovanja i nošenja plastične kartice kao dodatnog koraka u plaćanju i pre svega zbog nemogućnosti prinudne naplate usluge od steane nekih za mene privatnih lica, a nas su učili da je to = obaveza ne postoji. Obligacija neobezbeđena prinudom je kao da obaveza ne postoji. Do tvoje je slobodne volje hoćeš li platiti ili ne. Moralna postoji, ako si našao razloge zašto nešto treba platiti, individualna je kategorija, ali pravna ne postoji.
S obzirom da je cena manja, plastike nema, a naplata kazne od strane države je vraćena u okvire zakona, ja sad plaćam...
Ostalo sve stoji, neefikasan prevoz, neredovni polasci, manja naplata, nema najave stajališta, ne znam kod praćenja vozila, aplikaciju nisam ni ranije koristio, verovatno i tu ima problema, klime ili ne rade ili kao u zamrzivač da sam ušao... Problema na sve strane... ali barem smo se oko naplate vratili u okvire zakona, ako beli budu prisutni prilikom kontrole i naplaćivali kazne, spustili smo cene i pojednostavili način kupovine karate.