Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Da ima i tih slučajeva ali su oni ređi i treba naći vizuelno rešenje da se stajališta sa istim imenom nekako označe da se zna koji pravac je u pitanju.
 
Da ima i tih slučajeva ali su oni ređi i treba naći vizuelno rešenje da se stajališta sa istim imenom nekako označe da se zna koji pravac je u pitanju.
Mozda sa smer ka (poslednja stanica).
A na stajalistima bi valjalo da se urade vidljive i simplifikovane mape linija, za svaku liniju po jedna. I recimo ovakva slika imena i rasporeda stanica kako u busu, tako na stanici da stoji:

Timetable of the U2 in Vienna with all stations and travel times
 
Iskreno mi smeta ovo romantizovanje BusPlus aplikacije, kao da nismo koristili svi istu aplikaciju. Meni je ta aplikacija bila jedna od "bagovitijih" i cesto nije htela da ucita linije kako treba, i nekad sam se vise oslanjao na sms i broj stanice nego na nju. Izgleda da je to u nasem duhu da romantizujemo nesto sto nije valjalo, iako trenutno ne valja. Probao sam aplikaciju, i iskreno mogu samo da se nadam da je ovo beta verzija i da ce da je unaprede i ubace funkcionalnosti koje su vec pominjane prethodnih par strana. I nadam se, da opcija prijavljivanja vozila zbog nefukncionalnosti urodi plodom, i da nije samo puko dugme reda radi, jer bi to bio ozbiljan korak napred.
Apsolutno se slažem, naročito na ios-u gde je aplikacija bila težak krš, milion puta mi je trebalo brzo kucanje da odlučim šta ću, a ono vrti, li vrti i ništa se ne dešava, a plus me je izbacivalo sa aplikacije sto mi se nije desilo ni na jednoj aplikaciji na ios-u
 
Linija 59 ne postoji na stajalistu 148, prekoputa hrama. Prijavljeno direkt na mail pa da vidimo.
 
Ako se i narednih nedelja nastavi ova praksa da se neka vozila ne vide u aplikaciji i da se neki polasci ne realizuju, postaviće se pitanje da li iko zaista koristi ove podatke za kontrolu i upravljanje javnim prevozom.
 
Gradu je potrebnija aplikacija nego nama.
Razmere javasluka,potkradanja,urusavanja GSP-a,su epskih razmera.
Nema te aplikacije,koja će preko noći ulepsati prevoz.
Donesete odluku da kupite autobuse na CNG,kupite ih,a nemate točionicu za CNG.
Ne samo sto je nemate,nego nemate ni para da je izgradite,nego tražite privatnika da vam je izgradi.
Ko je ostao kratkih rukava,da se ugradi u kupovinu buseva,njemu se daje utesna nagrada ugradjivanja u točionicu.
Ko se nije ugradio u točionicu,njemu se daje nagrada ,da se ugradi u svetleće ekrane.
Ko se nije ugradio u svetleće ekrane,taj će se ugraditi u nepostojeće vožnje i delove.

Da li ste vi uopste svesni,kakve neznalice i śtetočine vode GSP i grad,a vi očekujute od nekakve aplikacije ,da preko noći,resi sve probleme.


Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
....
Da li ste vi uopste svesni,kakve neznalice i śtetočine vode GSP i grad,a vi očekujute od nekakve aplikacije ,da preko noći,resi sve probleme.
U svoje ime jedino mogu kažem da nemam očekivanja da će bilo šta da se uopšte reši :) a ne "preko noći".
 
зато се у најбољем случају на апликацији види један једини 18 или 25. чак је и 26 редак. али, искуство са видљивим линијама је позитивно. прошле недеље када сам користио, 70 и 88 су се у минут појавили на стајалишту. у сваком случају, велики помак у односу на БусПлус, и у брзини одзива и у тачности локације аутобуса (под условом да се види аутобус)
 
Rasipnistvu nema kraja.
Umesto da proveravaju kvalitet vozila i klima,oni se bave Wi-Fi signalom.
Sta je sledeće,pored Wi-Fi signala,kamera,ekrana,reklamnih tabli,mislim da je na redu,da svaki prevoz,ima i točak za rulet.Kada se već ,jednom rukom držiś za rukohvat,drugom okreni jedan krug,jer ipak se okreće.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
bilo i danas bagova npr pokazuje 59 na okretnici na petlovom brdu da je krenuo ka rakovici i posle par minuta vidi se taj bus plus dolazi jos jedan koji nije bio ocigledno ulogovan u app.
Pozdrav
 
Ček, zar ovo već nemamo u većini vozila? Iz rashodovanih nisu izvadili rutere već su ih bacili? Ne razumem.
U velikom broju vozila taj internet ne radi. Džabe nalepnica, kad tog interneta nema.
Bilo je i danas bagova. Na primer, pokazalo je da je 59 krenuo ka Rakovici sa okretnice na Petlovom brdu i posle par minuta se vidi taj isti autobus i još dolazi jedan koji nije bio očigledno ulogovan u aplikaciju.
Rekli su, aplikacija je u testnoj verziji. Ništa što se od takve verzije ne očekuje. Mada, to više deluje da vozači nisu odradili svoj posao ‒ prijava u sistem ‒ što onda i nema veze sa samom aplikacijom u korisničkom smislu.

Inače, ja sam, pored klima-uređaja, počeo i da prijavljujem vozila koja nisu ulogovana u sistem.
 
Ček, jel to znači da je novosadska Bus Logic-ova aplikacija u testnoj verziji već jedno tri godine? Pošto vozila nestaju i pojavljuju se ovako godinama i vozači malo-malo pa ne mogu da se uloguju. Problem ovde je to što oni ne popravljaju ovakve stvari godinama, a predstavljaju i prodaju rešenje kao dobro partijskim partnerima.
 
Slažem se sa tobom da postoji velika bojazan da neće biti značajnijih promena, ali to ne znači da treba da pričekamo barem mesec dana pa da popljujemo. Ako su i sami svesni da je test i da nije onako kako treba da bude, pričekajmo onda da ih popljujemo onda kada oni pomisle da je aplikacija gotova.
 
Problem je u tome što, ako je app već u tesnoj fazi, onda postoji način na koji se to prezentuje korisnicima. Zna se kakvi su standardi u industriji po tom pitanju. Beta u nazivu aplikacije, obaveštenje prilikom podizanja iste...

A i ako su već imali obraza da:
1) kasne sa izradom zamenske platforme
2) izbace beta verziju u produkciju
3) čak i tu betu ne izbace na vreme za iOS

=>
Nije ljudski od tih istih korisnika tražiti da se prevoz plaća. Prođe ljudima život u njihovom testiranju, prototipovima, Smart planer linijama, osmatranjima broja putnika... Dokle više? Kad će neko kompetentan sesti i pozabaviti se enigmom zvanom gradski prevoz?
 
Izašao novi apdejt jutros.
Izgleda sam ja medju retkim srećnicima kojima aplikacija radi odlično, sva vozila prisutna, prati ih skoro u sekund
 
Treba da se vidi na opciji Plaćanje, pa tu imaš E-Nalog - Iznos avansnih sredstava. Ne znam da li su nešto promenili, do pre neki dan kada uplatiš danas, sredstva legnu tek sutradan na nalog, nije bilo instant.

Eto konačno da je izašla aplikacija za iOS, da ne kukaju pojedinci više kako su diskriminisani i da zbog toga ne treba da plate kartu.

Inače, jutros se bus na liniji 560 u kom sam bio nije prikazivao na aplikaciji, dok polazak pre njega jeste. Tramvaj je posle bio uredno prikazan i prilično precizno lociran, sa odstupanjem od 10-20s.
 
Vrh