gosha":3co4a4oy je napisao(la):
Kad mi napisu kaznu, imam pravo da zavrsim voznju zar ne?
Po Odluci o linijskom prevozu..... koja je sada vazeca (dao sam izvod iz te odluke pre nekoliko stranica) voznju mozes nastaviti samo ako kaznu platis kontroloru na licu mesta u vozilu. Ako ne platis kaznu odmah u vozilu, kontrolor ti urucuje opomenu sa kaznom i izdaje ti nalog da napustis vozilo na prvom sledecem stajalistu.
Voznju moze nastaviti i putnik-vlasnik uredno dopunjene personalizovane karte koju nije validirao, a kontrolor je zbog toga blokirao i putniku dao uputstvo o nacinu deblokiranja, i to samo do kraja te zapocete voznje, ali ako se zatekne sa blokiranom kartom u drugoj voznji (u drugom vozilu ili na drugoj liniji) nakon blokade karte isto ce dobiti nalog da napusti vozilo na prvom sledecem stajalistu.....
Naravno to je moguce samo kada su u pratnji komunalne policije .......i ako se striktno budu drzali onoga sto pise u odluci. Kontrola to sigurno nece raditi ostro u pocetku primene sistema (citaj do izbora) ali mene svakako fascinira sa koliko paznje su razradili odredbe Odluke koja zakonski regulise ovu oblast, sto svedoci o mocnom uticaju glavnih gazda (vlasnika profita) na ovu problematiku i na njihovu dobru pripremu za one dane koji tek dolaze (kasnije, posle izbora)......
U svakom slucaju u novoj Odluci a i u drugim povezanim propisima ima mnogo mnogo detalja koji preciziraju ovakve situacije (cak i na posredan nacin) i koje ce omoguciti daleko brzu i efikasniju naplatu kazni od ranije vazecih zakona koji su regulisali ovu oblast. Oni koji su upuceniji u pravnu problematiku ce razumeti o cemu pricam.
Odradili su oni veeeliku i detaljnu pripremu da ne dolaze vise u situaciju da neko (citaj hiljade gradjana) ima 150 kazni (kako neko u prethodnom postu rece da lepi tapete od kazni). Treba se navikavati na to da takva vremena kad si mogao da skupis 1500 kazni, a da ti niko nista nije mogao- polako ali sigurno prolaze.
Sad je u pitanju cista lova i profit, i tu nema kompromisa, nema popustanja, nema oprastanja, nema vise socijale......Tu ne vaze Zenevske konvencije, tu se gazi i po mrtvima.....
U sledecih par godina, najvece promene ce se desiti upravo u ovoj oblasti (vidi se po propisima koji su doneti/koji se donose). Ko sumnja- moze da proveri stanje stvari kod poznanika/rodbine, prijatelja u Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Madjarskoj, Bugarskoj, Poljskoj, Slovackoj..........Sve su oni to vec prosli, a nas to sve ceka......Hteli mi to ili ne. Ako bas nikako necemo, opet ce da dodje ``Milosrdni andjeo``- da nam donese čepiće za naše guziće....