savskizmaj
Beginner
- Učlanjen(a)
- 22.01.2016.
- Pohvaljen
- 126
nema u 95 jutros validatora ,pracenje radi kolko tolko
Sms, povlaštene kategorije za sada uživo papirna karta.Šta je sa kupovinom mesečnih karata?
Ne kada započne novi sistem, ali će valjda migrirati godišnje karte.Da li će "Beogradska kartica" i dalje da važi?
Uživo na tim nekim prodajnim mestima koje niko ne zna gde suKako će "povrašćene kategorije" da kupuju (uplaćuju) mesečne karte?
Povlaštena sigurno ne.Da li će i mesečna karta da se kupuje na kiosku, i kako će onda kontrola da ustanovi da neko koristi možda tuđu, jeftiiniju iz povlašćene kategorije, ako nisu peronalizovane, kao što su "Beogradske kartice"?
Neće kontrola nego komunalni milicajac, a osoba mora da ima kartu koju vadi fizički kao povlaštena kategorija.Kako će kontrola da ustanovi da neko ima preko 65 godina?
Validatori su na žalost beskorisni jer hardver radi samo na kentkart softveru, jer oni proizvode i hardver i softver.Msm... sve se kod nas radi "preko kolena"... Nitša se ne radi otvoreno transparentno, da javnost stekne utisak da neko stvarno ima plan a ne da radi "okriljem noći kao soldateska" (stariji će se setiti)...
Da li će i kako biti vraćeni depoziti uplaćeni na BusPlus/Beogradske kartice... ja imam nekih 500 dinara, hoće li mi to propasti? I ako odluče da mi vrate hoću li čekati 2 sata na 2 mesta u gradu ili ću to moći da povratim na prvoj trafici... ili ne daj bože onlajn...
A hejt prema validatorima kao FIZIČKIM spravama mi je smešan!! To su veoma korisne spravice!! Ok promenio si tarifini sistem i modus naplate karta i smanjio cene, aplauz za Gangulu... ali zar validatori nisu mogli da ostanu u funkciji pružanja informacija putnicima... reicmo? Ja sam npr. na validatorima često gledao koliko je tačno sati, da ne jurim telefon u džepu Banalan primer - promena režima... ili sledeća stanica je... ili vremenska prognoza... ili REKLAME EJ pa da se uzme i neka para!! Koliko hoćete sitnih stvari bez kojih smo sad ostali preko noći jer je neko ishejtovao običnu spravu koju je video samo na slikama (da li se iko od njih vozi javnim prevozom, retoričko pitanje) a koja je itekako korisna...
Na šta liče one silne izolir trake po šipkama!! Jadno!
Znači, sadašnje rešenje sa jednom karticom koja sve završava za sve kategorije i prosta je za korisnike, je razbucano i zamenjeno improvizacijom pomoću štapa i kanapa.Sms, povlaštene kategorije za sada uživo papirna karta.
Ne kada započne novi sistem, ali će valjda migrirati godišnje karte.
Uživo na tim nekim prodajnim mestima koje niko ne zna gde su
Povlaštena sigurno ne.
Neće kontrola nego komunalni milicajac, a osoba mora da ima kartu koju vadi fizički kao povlaštena kategorija.
„Do tada imaćemo kao nekada – otpravnike koji će na početnim stanicama brojati autobuse i ručnim putem voditi evidenciju autobusa koji se kreću. Tako će biti ovih mesec i po dana dok ne zaživi novi gps sistem“, najavio je Šapić.
Ao sadrzaju SMS-a
Pa daZnači, sadašnje rešenje sa jednom karticom koja sve završava za sve kategorije i prosta je za korisnike, je razbucano i zamenjeno improvizacijom pomoću štapa i kanapa.
Verovatno oćeš, ili da tričiš na prodajno mesto po fizičkuA šta ako mi se isprazni baterija na telefonu, a stvarno sam (majke mi) kupio kartu? Popiću kaznu?
Voleo bih da vidim u kojem su pravnom aktu našli uporište da sistem naplate radi bez tendera.Gradonačelnik Šapić je najavio od sutra novi sistem naplate koji će raditi preko Telekoma Srbija koji taj posao radi bez tendera. Karte će se kupovati SMS-om, a Beli komunalni milicajci će biti kontrolori.
Neće biti praćenja vozila u prvih mesec, dva dok ga ne izradi Telekom.