igorsimic
Intermediate
Ne sagledavas situaciju realno. Sigurno im ja zadirem u dzep. Ili mozda Bus Plus, nepotrebna administracija, afere i cuda.. Uostalom, kada sam ja izneo da je zivot u Srbiji los, dobio sam komentare od pojedinih forumasa kako treba da radim 17h dnevno ne bi li ziveo "bolje". Tako da, to kako ce on ida zive mene ne zanima, pogresne osobe targetiraju. Treba da najure motkom menadzment & sns a ne obican narod.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627067#p627067:28lvx8a7 je napisao(la):Žika » Pon Jun 03, 2019 4:28 pm[/url]":28lvx8a7]Prevoz je bio odličan, jer ako uspe da preveze 25 000 radnika Rakovice koji napuštaju hale u 14 h druga ocena ne postoji. Veliki broj radnika radnika je bio u Loli, Zemunskim fabrikama i svi su oni dolazili na posao i odlazili sa njega. Gužve jesu bile velike upravo zbog toga što metro nije postojao.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627000#p627000:28lvx8a7 je napisao(la):igorsimic » Pon Jun 03, 2019 11:24 am[/url]":28lvx8a7]
Bitno je da mi ti pricas kako je 50e mesecno malo, a ti malo po malo u Bec pa kafica u Swici,.. Nedao Bog, ali sutra da padnes u socijalu a to ti iskreno ne zelim, video bih kako bi placao kartu ili bi mozda isao peske po par km? Sad ces da mi kazes, pa posla za 25,000 ima uvek bolje i to nego nista.. Pa i za taj posao, moras doci do poslodavca na razgovor i sve su to kilometraze za koje ti treba prevozno sredstvo.
Uvek je tako, dok ljudi ne upadnu u bedak ne shvataju kako je. Ja ne kazem da je meni lose, ali upravo zbog toga kako mi je bilo pre ne pada mi na pamet da drzavi koja mi nije pruzila nista ma dinar necu da im dam. Gledacu gde god mogu da ih zavrnem kao sto i oni rade gradjanima. Ko ce da vozi, odakle pare za gorivo pa to neka misle pametne napredne glave, imamo mi mnogo takvih smart-planera.
I stvarno, da stavimo tacku na ovu diskusiju posto zaista svako ima zadnjicu, pa nek svako radi sta smatra normalnim i najboljim za sebe i svoju porodicu. Argumenata i za i protiv ima milion, pa kako kaze izreka "zivi, i pusti druge da zive".
Dovidjenja, prijatno.
To i jeste problem što si se ne plaćanjem (zbog najnižih pobuda) nakačio direktno na grbaču radnika GSP-a. Tu mislim na vozače i mehaničare. Njima su umanjene zarade, oni zato moraju da rade po dva posla ne bi li poplaćali sve što treba i školovali decu. Rade dva posla a ti im direktno zadireš u džep i ugrožavaš egzistenciju. Ne treba sve gledati sebično.
Napisaću još jednom , veliki broj vozača odlazi iz Srbije put Nemačke, Slovačke, Slovenije i ko će da ostane ako svi budu morali tako da obezbede pare za letovanje ?
Sad će da se nađe pametan pa će da kaže da grad treba da obezbedi plate. Treba ali odakle ? Treba da obezbedi i za toplane, vrtiće , socijalne sužbe...... i da ne ređam sve službe koje su na gradskom budžetu. Treba i da obezbede i za razvoj grada. I ako veliki deo budžeta ide samo za ovakvo funkcionisanje prevoza i svi to kritikuju , mogu misliti na šta bi to ličilo da se sve pare sliju u javni prevoz.
I odakle pare ? Kad privredi treba oko 20 godina da dođe na nivo od kraja osamdesetih.
A to smanjenje zarada je jedna velika farsa, smanjili su drzavnim firmama gde ima najvise obicnog naroda. Tako da para ocigledno ima, pa kod mene u drzavnoj firmi se takozvana "stednja i smanjenje zarada" sprovela tako sto su nam povecali zarade za 10%, pa su ih smanjili za 10%. Toliko o tome, a ti glumi platisu i postenog gradjanina, iza ledja te pljackaju i kurta i murta.
A za razvoj grada, pa evo dobismo fontanicu, gondolu, evo sad ce i metro za godinu dve.. Za godinu dve cemo metroom do BnV na sufle, i sve kompletno ko u Swici. Ipak je veci prioritet milionce za Notr Dam nego za radnike GSPa koji zive lose. Tebi da je toliko stalo do tih ljudi, pre bi se bunio za milione koji drpaju sa svih strana, mi sto se svercujemo smo sitne mace za ove..