Ja tebe druže i dalje ne razumem. Ko treba da proceni dal je autobus pretovaren ili ne?...
Ja ne radim u bus plusu nit sam njihov potparol ja sam običan gradjanin - putnik,
a za istinu ne redovno se validiram, ali i kao takav , neki moj novac leži na kartici bus-plusa kojim je na on na rspolaganju a to znači da sam
unapred dao novaac za neki broj usluga koju očekujem da se pruži
Takodje
Ja a niti dr. puitnici nisam pisao niti propisivao zakon i dr. propise za koliko vozilo je predvidjeno za sedenje a za koliko za stajanje, to su radili neki stručni i od zakona ljudi , propisali tako
a naše je da to poštujemo , a to naše je obavezujuce OBOSTRANO
Kroz limenu oblogu se ne da videti koliko je putnika u vozilu , kroz izlepljne reklamom prozore isto se ne vidi
a i kad nema reklame zbog prirodnog efekta prelamanja svetlosti takodje ne moze se sa sigurnošcu videti stanje
jer mozda je gužva na vratima a u sredini ima mesta ili je svuda gužva to se sa sigurnošću utvrdjuje ulaskom u vozilo
TI mozeš ili smatraš da jeste moguce videti sa sigurnošću stanje u vozilu pre ulaska , te te molim
odaj nam te Supermenske vidovite tajne , kako bi smo svi mi to blagovremeno videli, da ne trošimo ni snagu ni vreme :lol:
Jasno sam napisao da to nije obaveza PUTNIKA da utvrdjuje jer putniku moze da se učini da jeste ili nije prepuno vozilo
lice koje se naziva kontrolor, kako mu je posao da udje u vozilo i pregleda karte putnicima kontrolom utvrdjuje činjenično stanje
A da li jeste ili nije njegov posao niti čij je , baš me briga ali definitivno
nije to posao putnika koj je unapred platio uslugu
Da Beogradska bus-plus nesreća bude veca ,
za pisanje prijave putniku koj je izašao na prvoj narednoj stanici zbog prekobrojnosti i naravno i ne treba i nije se zbog toga i validirao,
bus plus hajducima ne neregularno pomažu komunalni policajci koj ne treba da rade za privatnu firmu vec da se nepristrasno postavljaju, odnosno da zaštite stranu koja jeste ispunila unapred dogovorene uslove (pare leže na njihovoj bus plus kartici)
a protiv strane koja prava ne ispunjava dogovorene uslove
upozori pa i prijavu za uznemiravanje gradjana i ne pristojno ponašanje da podnese protiv takvih kontrolora
Još i ovo da ti rečem
Udjem u autobus i vidim ma nema nigde ni iglu da udeneš a ono samnom ušla kontrola i odma blokiraju validator
dodje neka ,,dobro dušna,, kontrolorka, bez svadje , ja joj dam kartu a ona videvši da sam sa njom istovremeno ušao ,,otkljuća ,, validator i validira mi kartu
Nit sam pristao da se vozim dalje u prekobrojnom natrpanom autobusu , te želim da izadjem na prvoj stanici ,
mozda ako žurim i taksi da ufatim ,
a ona mi ,,otela -skinula,, pare sa kartice za uslugu koja nije ni adekvatno pružena za prevoz od tačke A do tačke B
Da se otsetimo to je
Isto kao kad pekar silom hoce da naplati budjav hleb i ako mu ga ostaviš na pultu ili u smecu u pekari
zar to nije protiv zakonska hajdučina ?
čij je to posao , Kako da se razreši .... nemam pojma nit sam se prijavio da ga razrešavam to je dobrovoljno pristao na tenederu da radi profesionalno bus plus . Nisu se na tender javljali putnici nego bus plus
Pa nek rešava ko god hoce a treba bus plus jer su se prifatili tog posla da reše Bgdu problem , a oni sa jedne strane nešto su i rešili a sa druge krše sve običajne i zakonske norme i propise
i šta sad ne razumeš ?