Skrenuću s teme, ali samo da pokažem da oni mogu da rade šta god hoće sa naplatom, kako im se digne.
Imam 3 registrovana broja u VIP-u na svoje ime, postpejd, koji ja koristim, postpejd koji sestra koristi, i prepaid, koji je takođe registrovan na moje ime, i vucara se po kući, koristi ga ko stigne, kad ima neka promocija.
Redovno plaćam račun, nikad ni dan nisam preskočio, kad, jedan dan, isključili oni meni broj, ne mogu nikog da zovem. Uzimam prepaid broj, jer mi nešto hitno trebalo, ni on ne radi, a ima i kredita, i promocija uplaćena...
U korisničkom servisu mi onda objasnili da na jednom broju nije plaćen račun (sestra nije platila), i dok ne plati, svi će brojevi biti isključeni. Ja zapenio, rekoh, tako se ophodite prema korisniku koji ima 3 broja kod vas, da imam 100, jel bi ih svih 100 isključili???
Znači, mogu sve, a ti idi gde ti je bolje.
A, šta za prevoz, kada danas niko više ne može da registruje liniju unutar Beograda (čak ni prigradsku), a da je van integrisanog tarifnog sistema? Monopol. A, ironija, linije ITS-a, koje su toliko subvencionisane, najskuplje su, u odnosu na bilo koje linije van ITS-a. Primera radi, Strela UB te od Palate pravde do Ostružnice vozi za 50 dinara. Lično proverio, a gradski te vozi za 73.