Šta je novo?

Nadvoznjak kod hipodroma

Kako napisa vucko, u ada most temi, morali su semafori inače bi se neko zakucao u CAF-a. Nadam se da skretanje u ulicu Vladimira Radovanovića ulevo neće biti uslovno inače ima da se pravi kolona pozadi ili će svi morati desno na šine kao gore na raskrsnici sa Kirovljevom za pravo. Videćemo već kako će biti a verovatno tako. Bar nema žutih traka. Plus za kizu_BB za fotke. Vidi ti to..hm..blaga S krivina. Samo da ne seku to pojedini.

Uslovno levo je najgora moguća solucija gde ti je zeleno a moraš da puštaš one što idu pravo. Tako oni manje iskusni ulete i dodje do sudara. Nikad nisi na čisto gad je uslovno levo. Jedno takovo je bilo kod Ušća pa su vidim sredili. Ako je semafor onda mora da zatvara skorz pravce koji se seku a ne da neko sanja da li mu je uslovljeno levo ili ne.
 
Na raskrsnici Kirovljeve i Pozeske u pravcu ka gradu sada su dve trake za levo, a samo jedna za pravo. Posto je sad pravac pravo dobio na znacaju srednja pod obavezno se mora prebaciti u pravo ili jos bolje pravo i levo.
 
kiza_BB":ld7zjlcn je napisao(la):
Na raskrsnici Kirovljeve i Pozeske u pravcu ka gradu sada su dve trake za levo, a samo jedna za pravo. Posto je sad pravac pravo dobio na znacaju srednja pod obavezno se mora prebaciti u pravo ili jos bolje pravo i levo.

E to znam. To mora da menjaju. Mora pravo-levo da bude ona srednja. Problem je kad neko oće da skrene levo a prestoji se tako onda moraju svi da ga desno obilaze ako je otvorenen pravo pravac istovremeno, tj. ako ima uslovno levo.

Bolje je i tako možda nego ovo sad. Pravo levo postoji na skretanju iz Požeške u Kneza Višeslava na unutrašnjoj traci. Ma samo da ne budu čepovi oni koju su išli u Kneza V. su sekli Požešku iz Zrmanjske a sad će masovno levo da idu tu iz Požeške.

Videćemo kako su to planirali i da li će da menjaju gore kod Kirovljeve nešto. Možda je dovoljno da dodaju samo pravo na traci i dobiju pravo-levo, a možda treba i korekcija na semaforu da se uradi u načinu kako zatvara i otvara raskrsnicu. Autobusi su tu problem. Oni ne mogu dobro da se prestroje na onu malu levo pomoćnu traku jer je kratka pa moraju da koriste tu srednju jer ona i "naleže" na desnu traku u Kirovljevoj.

Ma hocu 88E (express) sad. Može npr. 86. BB-Zemun (saobraćajna ili kej).
Daj te jednu dužu liniju preko novog mosta. Neću preko sajma i sc-a da idem, ocu pored buvljaka.
Ne treba neka mnogo duga linija ali još jedna kraća linija koja vezuje BB i Zemun bi dobro došla.

Mogla bi da ide kao npr. 73 pored Idea-e pa levo u JG pored delta city-ja pa na most ili bolje kao 17 desno kdo arene ali pravo preko autoputa pa pored buvljaka i levo u JG pa na most. Mogla bi ubuduće ka probiju nasip kod aug. Neta da ide od bul. nik tesle pa levo sve do belvila gde bi levo u JG pa na most. Ovako nešto što zaobilazi usko grlo Tvorničku bi bilo dobro. Ima niz varijanti samo da bude češće nego sad 88 a da ide u Zemun.

Hop-cup(cik-cak) linija a ne da staje na svaku belu kuću ko putnički voz.
bul. nikl. tesle pa desno pored yubc pa levo u bul. Zorana Djindića pa kod arene gde skreće 17 pa buvljak i levo na most. To je hop-cup (cik-cak) linija. Možda je sporija dok ide cik-cak (yubc, bul. Z.Dj, buvljak, JG) ali je hop cup u bulevaru nikole tesle i preko ada mosta i novog bb nadvožnjka. Kombinacija 88 i 84 i realno bi bilo da dobije broj 86. Izbegava Kružni tok na nbg. bul. Mihajla Pupina, Tvorničku i Nikolaja Ostrovskog gde svaka 88 izgubi na vremenu ono što zaradi na autoputu. Ova linija mora biti brža od kombinacije 52-53/704-706 za Zemun sa BB.
 
У четрнаест часова се пушта у саобраћај и овај део.
 
Danas, u 14:06 prva vozila su prošla nadvožnjakom koji spaja Požešku i Carevu ćupriju.
Evo male reportaže:

Radnici uklanjaju barijere:

LHtQy.jpg


71nxz.jpg


Čeka se znak:

Pb6RK.jpg


qenVz.jpg


Prva vozila iz pravca Požeške prolaze:

4O8t.jpg


spHS.jpg


Čekaju se vozila iz pravca Careve ćuprije:

dR8Fx.jpg


0pQLP.jpg


Stižu i komšije "odozdo":
10fGc.jpg


F5rbm.jpg
 
Inače, nije bilo političara na vidiku, samo mala grupa građana koja je aplauzom propratila otvaranje spoja Careve ćuprije i Požeške. Nadvožnjak izgleda OK, sasvim korektno, ali kao u obično treba ga finalizirati.

Šta je loše? Pešački deo nije urađen uopšte, tj. nema ogradu, što znači da nadvožnjak nije bezbedan za pešake, pa ga treba izbegavati, ako niste kolima, dok se to ne završi, a nadam se da će uskoro. U gornjem delu, neposredno pred spoj sa Požeškom nema još trotoara. Sa donje strane užurbano se skidaju skele.

Nema ograde za pešake:

QSa4g.jpg


HExcN.jpg


Fale još trotoari:

jDyWe.jpg


Most naš nasušni:

dACv.jpg


VQLe2.jpg


Iskreno se nadam da će jednog dana i Topčiderka zablistati:

6ABLe.jpg


Po meni sasvim OK i samo napred sa sređivanjem do kraja. Nema odmora dok traje obnova! :)
Dobrodošli na Banovo brdo! :kk:
 
đilasovi marketing stručnjaci su procenili da je bolje da se ne pojavljuje na otvaranju...


svaka čast za marketing stručnjake.....
 
++

јел имаш још неку сличицу?

Феноменално изгледа :kk:
 
Odlično. Plusevi za fotke. Ulica Vladimira Radovanovića postaje slepa ili će eventualno biti obrnutog smera. Pošto dole niz nju je na semaforu moglo jedino desno Paštrovićevom pa na Hipodrom pravac je preusmeren na novi nadvožnjak i ona gubi smisao bar u smeru koji je bio. Obavezno pravo i pune linije jasno govore da tu neće biti levo (odozgore) a ni desno(odozdole) skretanja iz Požeške. Eventualno neko iz suprotnog smera V.R. (ako puste tako) će ulaziti u Požešku. Jel su postavljeni semafori za tramvaje možda?
 
edgeman":6s8f5jji je napisao(la):
Ulica Vladimira Radovanovića postaje slepa ili će eventualno biti obrnutog smera. Pošto dole niz nju je na semaforu moglo jedino desno Paštrovićevom pa na Hipodrom pravac je preusmeren na novi nadvožnjak i ona gubi smisao bar u smeru koji je bio. Obavezno pravo i pune linije jasno govore da tu neće biti levo (odozgore) a ni desno(odozdole) skretanja iz Požeške. Eventualno neko iz suprotnog smera V.R. (ako puste tako) će ulaziti u Požešku. Jel su postavljeni semafori za tramvaje možda?

Nisam siguran kako će to ići. Ako ideš iz Požeške i hoćeš da se spustiš dole, na Hipodrom (onaj parking i sl.) ili recimo dole u deo gde je kovnica novca, konjički klub, mora se ići ulicom Vladimira Radovanovića. Taj pravac gubi smisao ka Carevoj ćupriji, Sajmu i Topčideru, ali ne ako silaziš na Hipodrom. On jeste sporedan put, ali i dalje važan. Sa nadvožnjaka ne možeš sići "dole". Nisam primetio semafore za tramvaje.

Iz pravca Požeške:

q2CIH.jpg


Ka Carevoj ćupriji:

kN5rp.jpg


Ka Požeškoj:

tFBQ.jpg


Trinaestica:

FjnYb.jpg


Hipodrom:

3IXHD.jpg


YqTke.jpg
 
Koliko razumeh iz ranijih reportaza blagoja i ostalih clanova "raskpetlja" Hipodrom nije planirana za pesake,ako zelis ici do mosta ides donjim nivoom na zemlji pored hipodroma.

Sta bi sa onim liftovima za prelazak zeleznicke pruge negde ispod hipodroma koje je blagoje uslikao?
 
Mislim da će biti pešačkih staza za penjanje u Požešku. Sa obe strane su ispusti od metar, a to su i rekli u reportaži. Doduše rekli su:

"... На овој деоници, дугачкој 550 метара, изграђене су три конструкције, постављена је хидроизолација, пешачке ограде, јавна расвета, као и хоризонтална и вертикална сигнализација."

A ja nigde ne videh te pešačke ograde :). Mada je Vučko u pravu. Gde će ti pešaci da izađu na Carevoj ćupriji?

Upravo sam imao priliku da odem do grada tuda i nazad i čitave kolone se slivaju iz Košutnjaka tuda. Hm, kako smo živeli bez nadvožnjaka? :/

PS. Da se ispravim, postoje semafori za tramvaje.
 
+ radax-u za video. 1 slika 1000 reči, snimak - milion.
Horus isto +. Nego ona četvrta slika kod potpornog zida deluje zabrinjavajuće.

Kabal ide preko bankine pa u banderu. Nadam se da je to privremeno i da neko nije zaboravio da stavi cevi za taj kabal unutar nasipa. Nedostaje i gornja šipka na bankini za taj poslednji deo ali to je možda namerno stavljeno tako.

Moraće spoljašnja ograda da ide tu iako nije namenjeno za pešake. Na prvom delu kod hipodromske raskrsnice su ostavljeni šrafovi za nju. 3-ća slika odpozadi pa verujem da će do gore isto da postave kao i bukobrane.

Ne može levo u Vladimira Radovanovića izgleda kako se vidi na radax-ovom videu. Obe trake su iscrtane za pravo. Semafor za tramvaje se vidi na kiza_BB-noj slici - slika "Trinestica" i na radex-ovom vide-u.
 
Интересантно је видети шта све може да се уради за три недеље...није баш исти угао, али оријентир нек буде ова бела кућа са десне стране (Пожешка 11)


09042012.jpg


01052012.jpg
 
edgeman":3fjn8pr3 je napisao(la):
Ne može levo u Vladimira Radovanovića izgleda kako se vidi na radax-ovom videu. Obe trake su iscrtane za pravo. Semafor za tramvaje se vidi na kiza_BB-noj slici - slika "Trinestica" i na radex-ovom vide-u.

Vladimira Radovanovića je sada potpuno zatvorena iz pravca Požeške. Postavili su one plastične prepreke koje su ranije zatvarale nadvožnjak. Verovatno privremeno. Ne znam šta je razlog, ali se sada iz Požeške ne može spustiti na Hipodrom, već samo pravo na nadvožnjak. Ako neko ne zna, pa se, kao do jutros, tuda uputi da bi se spustio dole, neće moći. A možda zaista neće moći levo.

Dole je veliki krš, što se lepo vidi iz Horusovih fotki. Valjda će to da sređuju dalje. Interesantno šta je sve moguće uraditi za tako kratko vreme. Kad bi tako uvek ili bar približno.

Radax, bravo za video! Jel bilo žuto ili crveno? :)
 
Баш лепо изгледа и свима који су данас снимили нов надвожњак Пожешка-Царева ћуприја, укљижени плусићћћи.

Их бре, па нико од вас није снимио оне заштитнике од буке !
 
Гага":eqt58cnp je napisao(la):
Баш лепо изгледа и свима који су данас снимили нов надвожњак Пожешка-Царева ћуприја, укљижени плусићћћи.

Их бре, па нико од вас није снимио оне заштитнике од буке !

Bukobrani ili zaštitnici od buke su zasada samo ka Senjaku. Nema ih na samom nadvožnjaku ka Požeškoj. Kažu da će postavljati. Video sam ih iz kola, providni su i na svakoj je nacrtana ptica u letu :)
 
Hmm... vijadukt je krivudav i pod promenljivim nagibom... Vožnja bi se činila mnogo manje opasna da su samo na sredinu postavili dva reda širokih ivičnjaka, kao što je na "trolejbuskom mostu" u produžetku Kneza Miloša.
Štedelo se gde ne treba.
 
Гаго, зар си тако нешто могао да помислиш? :)

Ево букобрана...

bukobrani.jpg
 
Једно питање пошто је сад пуштен у саобраћај овај надвожњак:

Ако сад колима идем рецимо из правца Обреновца на Нови Београд и да не би ишао поред сајма па на Мостарску петљу па даље, а док се не изгради рампа на петљи "Радничка" у правцу НБГД-а, да ли се сад може ићи следећом путањом на "Мост на Ади" па на НБГД ? Скренути десно из Радничке у Паштровићеву, прође се испод овог новог надвожњака и улазном рампом на "раскрпетљу" и онда десно код семафора према мосту и Новом Београду ?
 
stanislaw":20ch415a je napisao(la):
Hmm... vijadukt je krivudav i pod promenljivim nagibom... Vožnja bi se činila mnogo manje opasna da su samo na sredinu postavili dva reda širokih ivičnjaka, kao što je na "trolejbuskom mostu" u produžetku Kneza Miloša.
Štedelo se gde ne treba.

На то сам и ја помислио.
 
HoRuS":12rm13ol je napisao(la):
Гаго, зар си тако нешто могао да помислиш? :)

Ево букобрана...

Плусићћћи бре за Хоруса и Кизу_ББ, за одговоре и сличицу :kk: .
Ма Хорусе нисам у опште ни сумљао, само сам помислио да је заборављена сличица да се постави ;)

А каблићћћи само висе !
 
kiza_BB":3otj1c80 je napisao(la):
Vladimira Radovanovića je sada potpuno zatvorena iz pravca Požeške. Postavili su one plastične prepreke koje su ranije zatvarale nadvožnjak. Verovatno privremeno. Ne znam šta je razlog, ali se sada iz Požeške ne može spustiti na Hipodrom, već samo pravo na nadvožnjak. Ako neko ne zna, pa se, kao do jutros, tuda uputi da bi se spustio dole, neće moći. A možda zaista neće moći levo.

Može dole da se siđe ali ne tuda već malo okolo. Požeška->Kirovljeva->Visoka->Paštrovićeva ali što reče ti ako neko ne zna ne gine mu polukružno na Hipodromu kad siđe. Videćemo kako će dalje i da li će nešto menjati u smeru ulica. U Zrmanjskoj će verovatno skinuti onaj znak za pružanje puta sa prvenstvom prolaza a možda i još nešto.
 
Vrh