Šta je novo?

Nadvoznjak kod hipodroma

kiza_BB":2vi4i0fn je napisao(la):
Bukobrani ili zaštitnici od buke su zasada samo ka Senjaku. Nema ih na samom nadvožnjaku ka Požeškoj. Kažu da će postavljati. Video sam ih iz kola, providni su i na svakoj je nacrtana ptica u letu :)

Važno je da su nazovi gospodi sa Senjaka postavili zaštitu od buke, umesto da su to prvo uradili na nadvožnjaku u Požeškoj jer postoje ljudi kojima taj nadvožnjak prelazi maltene iznad kuća!
Jbga ipak su to stare čukaričke/beogradske porodice i njihove stare trošne kuće, ne vide se sa nadvožnjak, pa onda ko da i ne postoje, a i uštedela se kinta!

HoRuS":7u04yx2d je napisao(la):
Интересантно је видети шта све може да се уради за три недеље...није баш исти угао, али оријентир нек буде ова бела кућа са десне стране (Пожешка 11)

09042012.jpg

01052012.jpg

Sta reci, dosli kinezi kod nas, naucili nas da radimo brzo :p

Bravo Urke za zapažanje!Pušten je u saobraćaj i nadvožnjak a radi i stari deo ispod u delu hipodroma.Prvi dan posle praznika videće se dejstvo završenih radova.Zvukobrani izgleda da gradu nisu bitni,pardon,gradjani ovog dela nisu bitni.Nikog nije bilo na puštanju jer bi bilo protesta okolnog gradjanstva pa eto bruke.Samo pusti, pa koga briga za sigurnost.Kako su nevaspitani pojedini vozači eto nedaj bože neke nesreće.Mogu baciti opušak ili nešto veće i eto nesreće.A da negovorim o nezavršenom poslu oko slivnika.Oni su ostali sa donje strane otvoreni i sad kad pada kiša ili se pere voda se sliva po gravi okolnog gradjanstva.E ,to ti je ekstra zona. :shok:

Moram da izrazim svoje neoduševljenje.

Prvo, sve je završeno navrat-nanos i ima značajnih problema i nejasnoća okolo.
Idemo redom, na ovoj slici je jasno gde je semafor a pešački prelaz se nazire u daljini.
sdc15962.jpg

A sad malo bliže pešačkom prelazu
sdc15963.jpg

i sada se vidi da se pešački prelaz nalazi nasred kolovoza, počinje u dvorištu nekadašnje firme "Caričin grad" a da se završava ulaskom u kuću ljudima koji nisu raseljeni (mogao sam danas da ih slikam kako se druže u dvorištu oko trpeze)
sdc15964.jpg

a ovde se vidi kako se iz spavaće sobe izlazi na pešački prelaz. Prostor za pešačku stazu ne postoji.
sdc15965.jpg

Sa druge strane je porušena ograda i deo negadašnje firme. Nepoznato mi je šta će se ovde uraditi povodom staze ali ovo je još uvek gradilište
sdc15966.jpg

dakle, ni ovde trenutno nema prostora za stazu
sdc15967.jpg

a sa druge strane ulice nešto niže još jedna kuća na ulici. Nipošto nemojte izbacivati pikavce kroz pozor automobila jer će uleteti čoveku pravo u dnevnu sobu. Naravno, prostor za stazu je teoretski.
sdc15968.jpg

i tako dalje tj niže niz ulicu
sdc15969.jpg

jednom rečju, gradilište.

^^ delimo skoro iste utiske, komsija.

Samo da dodam da je jedina dobra stvar sto je obavezan smer iz oba pravca - pravo, da nema nekih ludih ukrstanja, sto sam moram priznati ocekivao.

Ne treba biti previše strog zbog toga što je sve okolo još gradilište, ipak je ovo bio pakleni finiš. Veći je problem što je asfalt vidno zbrljan i neravan i što će vrlo brzo tražiti popravke. Samo se nadam da su bar podlogu uradili kako treba.
Takođe se plašim da će one široke S-krivine privlačiti morone sa besnim kolima i bajkovima da divljaju po nadvožnjaku...deonica je ko pravljena za drifting :| u kombinaciji sa grbavim asfaltom, recept za katastrofu
Samo se nadam da su ograde dovoljno jake, obzirom da su kuće svud naokolo...

Prošao sam juče i slažem se da je asfalt standardno loše urađen. Al što kaže mrka možda mora da se slegne pa će se neravnine ispraviti.

I ja sam juce prosao preko nadvoznjaka, asfalt je neravan i vidi se da je uradjen na brzinu, pa verovatno valjak nije prosao preko njega dovoljan broj puta. Lose je uradjen i jedan cesalj, pa automobili skacu preko njega...

Središnji 1+1 na nasipu, dok ne završe trotoar. Sa brdjaninove (plus) prve slike se vidi da put ide malo levo. Nisu istesali oni "grbu" do kraja jer je trebalo da sruše kuće nad pešačkim a možda i iseku ono drvo. Zato se možda išlo dublje u Caričin grad jer je tako bilo lakše. Jedno povlači drugo pa zato dole imamo tu S krivinu koja je mogla da bude blaža. Kako god verovanto bi koštalo sve mnogo više da je put ispao praviji i bez te S krivine. Pešački su stavili gde je i bio a gore ne bi valjao def. zbog tramvaja i blizne predhodne raskrsnice.

Da samo vidite kako taj semafor usporava i gomila tramvaje otvoreno navrat nanos mogli su staviti nagtazne semafore

Vece pred otvaranjem sutra slike nakon otvaranja

Prosao sam deonicom jos za 1. maj kada je bila "otvorena".

u svakom slucaju, pozitiva jeste sto se stize instantno sada do BB, olaksalo je i potrosnju goriva i vremenski razmak.

i dalje mi nije jasno ukrstanje posle sa pozeskom / pesacki / semafor / tramvaj itd.

Nazalost, kao sto su svi primetili tako i ja:

1.) katastrofalno uradjen los asfalt, i to da sahte nisu nivelisane uopste.

2.) u svakoj krivini nagib po meni nije dobro uradjen tako da cemo doci u situaciju, kao sto je jedan clan vec rekao, krivina pogodna za drifting, bice tu svasta, to moze odmah da se nasluti samo jednim prolaskom.

3.) upravo zbog negativnog nagiba, problem ce biti usled jacih kisa, poledica i snegova...

u svakom slucaju, po starom srpskom obicaju, dobro je dok se radi, samo sto mislim da je svima vise jasno na primerima pozeske, bulevara, gazele, novog mosta da od nivelisanog asvalta / cesljeva / useka, nazalost u ovo vreme ne mozemo ocekivati bolje zavrsne radove....

Prodjoh danas nizbrdo. Nije loše sem što su neka dvojica uspela da se čuknu idući uzbrdo.
Jedino je češalj na samom nasipu malo u rupi čini mi se ispao. Jer kad se ide odozgore na dole prosto se propadne kao u mini kanal. Nadam se da će sad preko leta da razgaze taj deo pa neće biti tako.

Jeste li primetili da na gradilištu nema više ni jednog radnika.
Da li to znači da trotoare rade pred sledeće izbore :laugh: ?

Verovatno su zadnje nedelje svi radili po 18 sati dnevno, red je da se malo odmore.
Inače, sa nadvožnjakom je skraćeno vreme na relaciji Požeška-Sajam za dodatnih 5 minuta, verujem da su uštede i u ostalim pravcima velike. :kk:
Za sad nema gužve kod šumarskog, videćemo konačno stanje kad se svi vrate sa spojenih praznika.

Juče oko 15:30 vraćajući se sa posla diližansom u pravcu BB, stoje 3 tranbelaja na semaforu nigde ni jednog auta od hipodroma, a mi stojimo li i stojimo.
Došlo mi da izađem i da ofarbam semafor u zeleno pa da prođemo dalje. malo je smešno jer je semafor obeležen onim čikicama za pešake, a prelaz je za automobile 5-10m levo od uključivanja tranbelaja.
Al ga je oparavio Mrka ostali smao dugmići

Danas nema radnika na ovom gradilištu.Mrtva tišina .Svi su se povukli .Ispod nadvožjaka ostalo je sve sa skelama.Možda su otišli na proslavu slave ili kraći odmor.Biće pre ovo drugo pošto su radili ubrzano.

pa sudara ce biti uvek, koliko god da je neki put savrseno isplaniran i napravljen :)

ponedeljak, uobicajeni dan za guzve, a i prosli svi praznici.

ni traga ni glasa od guzve kod "secerane" tj. uklapanja banovog Brda na Radnicku.

mogu da zakljucim ocekivano: spajanje Pozeske sa hipodromom je PUN POGODAK :vops:

Slažem se, za sad. Nadvožnjak ima dobru propustnost zahvaljujući tome što nema žute trake, pa se cela gungula kod šumarskog relativno brzo prazni.

oOvaj most je naravno pun pogodak. Za 7 minuta sam od kuće do kancelarije. Fenomenalan osećaj kada se iz Požeške spojiš sa mostom.
Ono što je napravio problem je ogroman red koji se čeka na semaforu u Drajzerovoj (u pravcu mosta). Više desetina puta sam video ludake kako zaobilaze cele koline, pa sam ih i na kraju usnimio. Jel to relevantan dokaz o nasilničkoj vožnji i da se ti ludaci maknu iz saobraćaja? A da, pandura, naravno tu nikada nema.

Moravac":10n5ebfy je napisao(la):
...
Više desetina puta sam video ludake kako zaobilaze cele koline, pa sam ih i na kraju usnimio. Jel to relevantan dokaz o nasilničkoj vožnji i da se ti ludaci maknu iz saobraćaja? A da, pandura, naravno tu nikada nema.

Izvinjavam se na OFF-u, ali:

Ista situacija je na semaforu u ulici Pere Velimirovića, kao i od RK Beograd u rakovici, ka IMR-u.
Svakih par minuta neko sebi da za pravo da pretiče kolonu dugu i nekoliko stotina metara koja čeka na semaforu.
Naravno , policije tu nikad nema...

Таква ситуација ће бити било где у граду када се створи већа колона пред семафором. Док не почну да кажњавају такво понашање не видим да ће то престати.

Izvinjavam se, probao sam da postavim pitanje na temi "UMP - Most na Adi", ali su se ragalamili pa me ne čuju, a samo sam hteo da pitam:
hoce li sada po zavrsetku nadvoznjaka ka požeškoj, da nastave od raskrpetlje ka rakovičkom putu, jel ima neko informaciju?

Vrh