Gospodo, imovinskopravni odnosi nisu uopste reseni, jer nije isplacena naknada za oduzeto zemljiste, vec se uslo u posed kao u najboljim danima 1945. godine. To na jednoj parceli. A drugi deo je jos tuzniji. Ti stubovi o kojima govorite grade se na udaljenosti od 30 centimetara od postojecih kuca koje se nalaze uz sam nadvoznjak, u stvari most, koji ima sirinu 16 metara. Pitanje je kako je moguce izdati gradjevinsku dozvolu za takav objekat, koji je provucen tik uz same kuce, a da prethodno nije izvrsena eksprorijacija, tj izdavanje dozvole uslovljeno rusenjem tih kuca? Ja zelim da sagradim nadvoznjak ili most negde, to je u redu, ali ne mogu to sagraditi coveku uz kucu, uz sam prozor, verovali ili ne. Ma koliko siromasan i jadan bio taj covek, on je ipak covek. I ima legalnu svojinu na svojoj kuci.
To nisu evropski standardi, vec metodologija rada iz 19. veka. Ne mozemo biti kandidat za ualazak u Evropsku uniju, a graditi stub mosta precnika 1,5 metara koji je ukopan u dubinu zemlje samo nekih 5 metara coveku ispred prozora. Tako ne moze da se radi u Evropi i to je neprimereno. Razumem zelju forumasa da se izgradnja okonca i nastavi, ali izjaviti da su reseni imovinskopravni odnosi, a nije placena naknada za oduzeto zemljiste, (nije cak ni pravnosnazno resenje o eksproprijaciji, verovali ili ne) lici samo na najbolje dane 1945. godine. Zasto se vrsilo raseljavanje Roma ispod Gazele? Da bi mogli dase izvode radovi na mostu. Kako sada mogu da se izvode radovi i stubovi grade na pola metra od stambenih kuca, a da ljudi ne budu raseljeni? Zato sto neko smatra da ne mora da im isplati naknadu, i da tu ostvari ustedu. Jesu to evropski standardi? Ne, to su samo nase male bahatosti koje proisticu iz pozicije: ja sam gazda, moze mi se, ko vas j*** jadnici, crknite u svojim udzericama ispod mosta.