Šta je novo?

Nacionalni stadion

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399834#p399834:29jfz85z je napisao(la):
Kartograf » 03 Aug 2016 02:53 pm[/url]":29jfz85z]Uz to, kad Đoković povuče, ode sa njim i popularnost tenisa kod nas. Samo će entuzijasti nastaviti da ga prate.

Mozda bi takav centar podstakao tenis u srbiji, nije samo Djokovic ime srpskog tenisa.

Tenis je "elitni" sport. Mnogo bi korisnije (a o zdravlju da ne pričam) bilo da se klinci uvedu u plivanje, atletiku ili gimnastiku.

Zamislite samo da se klinci ponekad odvedu u onu novu atletsku halu ili bazen i tamo na delu vide neke od naših zvezda kako treniraju...

Ako je u pitanju Ivana Španović, jel i dalje smeju samo klinci? :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399844#p399844:kojug0c4 je napisao(la):
astrodule » Wed Aug 03, 2016 4:28 pm[/url]":kojug0c4] Mnogo bi korisnije (a o zdravlju da ne pričam) bilo da se klinci uvedu u plivanje, atletiku ili gimnastiku.

Апсолутно се слажем. У том смислу у оквиру физичког у основним и средњим школама а и на факултетима мислим да је потребно увести обавезно упражњавање ових дисциплина, а на држави је да створи услове.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399845#p399845:3rb83p9s je napisao(la):
Kokos » 9 minutes ago[/url]":3rb83p9s]Ako je u pitanju Ivana Španović, jel i dalje smeju samo klinci? :D

Na nju se lože i stari i mladi :p Bar da iskoristimo loženje mladih nju!

ne znam zasto bi drzava pomagala futbal?! Futbal je veci od drzave, neka se sam organizuje i neka sam investira u svoj razvoj. Ja sam da drzava poptuno izadje iz te price, neka oprosti i poreze, neka rade sto hoce. Ima toliko drugih sportova koje su i mnogo lepsi, manje agresivniji i zdraviji za mlade ljude od biznisa zvani futbal. Neko je spomenuo ateletiku, plivanje, ja dodajem veslanje, bicklizam, odbojka, streljastvo, rvanje i td, itd... Pre bi da drzava tu malo pomogne, a ne parazitima graditi stadione.

Baš zato što je fudbal biznis i što su pare koje u ovu zemlju godišnje uđu od fudbala veće nego mnoge strane investicije.

Koliko ljudi je spremno da plati kartu da gleda veslanje? Da ne pričamo o biciklizmu, odbojci i (inače ne baš jeftinom) streljaštvu..

Hajde da se zapljunem i na ovoj temi.

Privatizovati fudbalska udruženja pardon sportske klubove koji peru ogromne pare i zarađuju milione za mafiju i političare, a sve o trošku građana.
Što se tiče lokacije dogovoriti se oko rušenja JNA ili nakaradno nazvane "Marakane" i tu napraviti nacionalni stadion, drugi stadion prodati i gotovo. Naravno, ovaj scenario nećemo videti jer se narodi loži na fudbal, a to je grupni sport u kojem smo najgori od 1992. godine na ovamo. Ako je to već najveći cirkus na svetu i najpopularniji sport, nek se sam finansira, a ne iz državnog džepa.

P.S. Isto ovako mislim i za košarkaške timove gde je ista banda, samo što nemamo problem sa "nacionalnim stadionom" jer imamo Pionir(kako god ga sada prekrstili) i Arenu.

S obzirom na stanje u fudbalu, i izgleda da se ono popravi, ovakav nacinalni stadion bi bio sasvim dovoljan Srbiji
https://en.wikipedia.org/wiki/Kielce_City_Stadium

Ako je verovati skyscraperciti-ju cena je nekih 10 miliona funti.

Ali nama nikada nije falilo megalomanije. Dovoljno je videti BG Arenu koja ne može da plaća ni troškove održavanja i 99% dana u godini nije ni bizu puna...

ali nas premijer je oduvek bio optimista:

- Čekam projekat Fudbalskog saveza Srbije i za koju godinu napravićemo Nacionalni stadion koji bi trebalo da vrati uloženi novac. Vratićemo ga kroz prodaju dresova, majica, šortseva naših zvezda, jer ćemo u budućnosti valjda imati fudbalske majstore vredne na svetskom tržištu - kaže Vučić.
http://informer.rs/sport/fudbal/46362/V ... g-stadiona

Mada mislim da je za ovakve sumanute megalomanske ideje prvobitno kriv sam narod. Jer ovde ljudi jos uvek boluju od megalomanije o nekakvoj našoj veličini i značaju na Balkanu, pa uglavnom podržavaju takve projekte....

Који бувљак менталитет, исплатићемо стадион продајом дресова :roll:

Pa oni kako koji sport napravi uspeh grade mu stadion/arenu/kucu u Dr Ivana Ribara.
Sta ako nam kriketasi uzmu neku medalju pravice njima stadion ovde?

Btw projekat je na prvi pogled uzasan kao i svaki u poslednje vreme. Vidim koricili su u fotokopirnici Antika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ено им ОФКов за атлетски, ионако је фудбалски клуб у дубиози.

Бесмислено и неодрживо. Последње што атлетичарима треба су трибине за 25 000 људи и то би био вероватно економски најнеодрживији спортски објекат у граду у мору већ неодрживих.

Наравно, власт је намирисала сав потенцијал замлаћивања незадовољног народа спортом који тако, несрећан, обесправљен и без било какве шансе у будућности успехе српских спортиста доживаљава као личне. Зато ће власт отети још коју десетину милиона евра од народа да направи стадион за једно такмичење.

Нема шта, критичко размишљање у Србији је за ових 70 година сведено на ниво једне Северне Кореје, Таџикистана или Ердоганове Турске.

Све тачно. Да додам да атлетичарима нису неопходне никакве трибине осим минималистичких, између осталог и с обзиром да је најважније атлетско такмичење у Београду у новијој историји - финале Купа европских шампиона пре око четврт века, када је Звезда постала првак континента - одржано пред мање од хиљаду гледалаца на стадиону који данас носи име Рајка Митића.

Дакле, за атлетику - стадион са одличним атлетским инсталацијама и са простором за неколико хиљада гледалаца, уз могућност постављања монтажних трибина за већа такмичења и, евентуално, за атлетске митинге.

Постскриптум: Стадион ОФК-е је руина и не може да задовољи основне услове за било који спорт без темељне реконструкције (рушења и градње новог).

Jedan od rendera sa ssc tu crvenu ilegalnu zgradu ja bi srusio u njoj su zeznuli za stan i ziku sarenicu

To je zgrada poštenog Terze. Ofkin stadion bi trebalo pretvoriti u pokriveni stadion bez atletske staze sa više funkcija i oko 20 do 25 hiljada sedišta. Mislim da nešto slično postoji u Diseldorfu ali je povećeg kapaciteta.

Kome treba takav stadion? Osim ako ne misliš da on bude nacionalni..

Geret Bejl neka brine za neugodnu Gruziju, ako Vels bude odigrao kao sinoć bolje da razmontiraju ceo "Milenijum" i u novembru ga daju Tadiću da ga ponese sa sobom u Beograd :D

Vrh