Pa...dobro jutroE jbg. XD Pa koji ce nam onda novi stadion?
A vidi se da si juce dosao u Bg, smetaju ti beogradska deca sto kako kazes arlaucu grupa majmuna i slicno. Ti se vise za autokomandu u staklu da pijes pice u nekom trznom centru. Beograd 70tih je prevazidjen.Znam da ponekad kritikujem ovaj stadion kao bacanje para i bavljenje glupostima u vreme velikih kriza. Ali kada vidim gužvetine i redine koje se prave na Autokomandi i 2 km oko nje svaki put kada su utakmice, a sa njima uvek i poneka grupa majmuna koji se huliganišu ili prosto arlauču dok prolaze ulicama... počnem da podržavam ideju o izgradnji novog stadiona u Tri lepe, samo da se maknu više odavde.
Mislim, i dalje bi to bile pare bačene na gluposti, samo što sam počeo da uviđam da bi bila i poneka korist. Da je sreće pa da sve stadione isteraju na periferije.
Usput, ne znam koliki bolid neko treba da bude da za prošli četvrtak, dan pred praznik, kada se zna da će biti neopisive gužve (zbog mnogih koji idu kućama ili na kratke odmore) da se tada zakažu dve utakmice na dva rivalska stadiona dva rivalska kluba na Autokomandi. Mislim naravno na Zvezdu i Partizan, a protiv koga su igrali tada pogledao sam, ali sam zaboravio i baš me briga da tražim opet. Znam samo da je bio četvrtak popodne, grad prepun i preopterećen, a ovi gomilaju pavijane tamo po stadionima i okolnim ulicama, ne bi li se situacija us**la još malo.
Pa upravo...a da čak uspeš u toj misiji da proteraš blizance kod silosa (što kaže Vlogzila) zar misliš da bi na lokacijama JNA i Rajka ostala poljana? Verovatno bi se gradio neki shopping mall(tm) koji bi generisao još veću gužvu na komandi ali svakodnevno.E jbg. XD Pa koji ce nam onda novi stadion?
Msm ionako su sve to ista drzavna posla i istei drzavni vlasnici. Zvezda, Partizan, reprezentacija... sve mu to dodje isto maltene.
Sramota....
Ne bi bilo pogrešno da ova fotografija bude nova zastava Srbije....prava slika stanja u zemlji...kakvi orlovi, ocila i trobojke...
Ne. Nego...bilo bi mnogo bolje da ti pre ulaganja 900mil u nešto što nam ne treba ...prvo kupiš novu stolicu npr za ove prostorije gde se diskutuje o ključnim gradskim urbaništičkim projektima koji utču na život svih građana.Мислим да не треба расипати енергију. Зар би пројекат Националног стадиона био бољи, рационалнији, прихватљивији да сија на фасади Куле "Београд", или да је изложен у атријуму неког музеја?
Сачувај боже да браним подрум и распаднуту столицу, али да се разумемо око једне ствари - нигде на свету не обарају мегаломанске популистичке пројекте лаици појединци који уђу у салу и кажу “не ваља вам ово”. То је посао за опозицију која је код нас и на претходним изборима покупила милионе гласова и има стотине људи на плати (из нашег буџета), то је посао за грађанска удружења која ће да дођу до пројекта и у бунару, а не камоли у подруму.Laik u tom okruženju jedva da ima priliku da mu stručno lice objasni sadržinu plana i stručne termine…
Stadion, filharmonija, opera, muzeji, fakulteti...Taко смо и ми могли у Бари венецији на обали Саве.