[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768450#p768450:1uz35w4m je napisao(la):
fraivan » 23 Aug 2020 01:11 pm[/url]":1uz35w4m]....
Ono što mi je jedino logično je da vrhuška sa ovim projektom radi isto što i sa BNVom prvobitno uradila. Cilj je da se dokopaju zemljišta komunistčkih blizanaca i iste će preseliti u kuruzište u Surčinu, samo u ovom momentu se žaba još kuva, pa se o tome ne priča. Napraviće se neka šatro priča s investitorima, privatizacijom klubova....i eto na nam nova verzija BnV na Autokomandi.
Kapiram ja da će pored stadiona niknuti i hotel, i shopping mall itd. Ali nije ovo Amsterdam da bi kao u pomenutum gradu oko stadiona niklo milione kvadrata poslovnog, komercijalnog prostora, nastao čitav grad. Nema u Srbiji niti ljudskih resursa, niti ekonomskih za to. Iako je u blizini i aerodrom, raskrše autoputeva, metro u budućnosti, šansa da oko kuruzišta u Surčinu nikne novi poslovno-stambeni centar BGa, a što je Veliki vođa naveo, nema nikakve teorije. Svu potrebu za poslovnim prostorom može da zadovolji Novi Beograd. I dan danas poslovne zgrade se grade u širinu a ne u visinu i biće tako još dugo godina.
Ovo je samo klasični primer megalomanije, najgore diktature i samovolje jednog čoveka.
Tvoja logika jeste zdrava, samo... njihova logika nije.
Mislim da je cela ta priča oko "nacionalnog stadiona" zapravo samo izgovor za gradnju - oko tog stadiona.
Jer. sasvim je logično da stadion ne može da bude opkoljen zemljištem koje se obrađuje, zar ne?
Dok se mi ovde bavimo idejom da li na stadion treba ili ne (po meni - NE), koliko će da košta, odakle pare, ko će tamo da igra...
njihova šema je verovatno u privatnoj gradnji na zemljištu u okolini stadiona.
Savršen zločin: država se zaduži, spuca pare na prenamenu i otkup zemljišta za izgradnju tog stadiona, a pošto jelte, nije u redu da oko parkinga stadiona rade traktori i kombajni, jer - "recite vi to meni gde to ima..." hajde da omogućimo "ljudima koji su zainteresovani za ulaganje" da tu ulože u stanove, poslovni prostor (operu novac od droge, prostitucije, šverca i srodnih privrednih delatnosti).
Država, tj partija, će da pripremi teren za njihove ljude da sumnjivo stečen novac legalizuju kroz građevinu. Ili ne mora da bude ni nelegalan novac, jednostavno ljudi imaju previše para, a ne mogu ni da kupe nekretnine u tom obimu, moraju negde da ulože, a naravno - proizvodnja ne dolazi u obzir...
Uostalom, to su već uradili sa Beogradom na vodi, BG metro ne planiraju po potrebama stanovnika Beograda već po potrebama njihovih finansijera, zašto bi nacionalni stadion bio različita priča?