Šta je novo?

Nacionalni stadion

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768233#p768233:3oq98fe6 je napisao(la):
Dart » Sub Avg 22, 2020 12:38 pm[/url]":3oq98fe6]Veliki respirator ponovo trabunja o nacionalnom stadionu.
https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1364687/ ... urcin.html
Gradnja navodno pocinje sledeće godine, a glavni argument za gradnju je sto ce skočiti cene nekretnina okolo.
Uopšte ne krije da su mu važniji privatni interesi od javnih. Nema veze sto je promašena lokacija i sto je totalno neisplativo za državu, bitno je samo da investitori budu zadovoljni...

Ako drzava ili grad imaju 10 hektara zemlje pored nacionalnog stadiona i vrednost te zemlje skoci 10 puta, drzava od toga nema nista? To nisu javni interesi? Ili da bi ti bilo jasnije, ako ti imas 50 hektara zemlje i 5 hektara poklonis Mesiju, Bred Pitu i Djokovicu koji ce na tom hektaru napraviti kuce i tu ziveti, a pored toga deo preurede u javni prostor sa parkom, cena onih 45 hektara sto ti je ostalo ce porasti bar nekoliko puta. Ti dakle tvrdis da je za tebe nesiplativo pokloniti 5 hektara?

Зар неко стварно верује да ће стадион у сред њива да дигне цену становима? Па у Сурчину нема ни 5 изграђених стамбених зграда у ширем центру. Људи будимо мало реални.

Моронски пројекат по мери СНС-а.

Javni Dug
2008 -> 8 milijardi - 23.5% BDP
2020 -> 27 milijardi - 57,3% BDP

Junski deficit 68 milijardi dinara.

alal vera strucnjaci, za vas je sica 300 miliona iz ove kombinacije.

Moze pojasnjenje zasto ste uporedili sa 2008. godinom?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768428#p768428:1mx0novb je napisao(la):
Doka_1 » Нед Авг 23, 2020 10:43 am[/url]":1mx0novb]Javni Dug

Ко би рекао да ће јавни дуг да се увећа након 2 највеће светске економске кризе у последњих 100 година које су се десиле у распону од 12 година

Јавне финансије су једна од ретких области у којима су ови повампирени крадикали заправо испали сасвим солидни и то искључиво јер су слушали светске стручњаке након што су 2014. године схватили да ће банкротирати ако то не буду радили

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768372#p768372:3uzifrp2 je napisao(la):
DraganSt » Sub Avg 22, 2020 10:42 pm[/url]":3uzifrp2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768233#p768233:3uzifrp2 je napisao(la):
Dart » Sub Avg 22, 2020 12:38 pm[/url]":3uzifrp2]Veliki respirator ponovo trabunja o nacionalnom stadionu.
https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1364687/ ... urcin.html
Gradnja navodno pocinje sledeće godine, a glavni argument za gradnju je sto ce skočiti cene nekretnina okolo.
Uopšte ne krije da su mu važniji privatni interesi od javnih. Nema veze sto je promašena lokacija i sto je totalno neisplativo za državu, bitno je samo da investitori budu zadovoljni...

Ako drzava ili grad imaju 10 hektara zemlje pored nacionalnog stadiona i vrednost te zemlje skoci 10 puta, drzava od toga nema nista? To nisu javni interesi? Ili da bi ti bilo jasnije, ako ti imas 50 hektara zemlje i 5 hektara poklonis Mesiju, Bred Pitu i Djokovicu koji ce na tom hektaru napraviti kuce i tu ziveti, a pored toga deo preurede u javni prostor sa parkom, cena onih 45 hektara sto ti je ostalo ce porasti bar nekoliko puta. Ti dakle tvrdis da je za tebe nesiplativo pokloniti 5 hektara?
Batice na čemu si? Preporuči mi tu čarobne supstancu. Kapiram tvoju analogiju, ali je neumesna zaista.
Ono što mi je jedino logično je da vrhuška sa ovim projektom radi isto što i sa BNVom prvobitno uradila. Cilj je da se dokopaju zemljišta komunistčkih blizanaca i iste će preseliti u kuruzište u Surčinu, samo u ovom momentu se žaba još kuva, pa se o tome ne priča. Napraviće se neka šatro priča s investitorima, privatizacijom klubova....i eto na nam nova verzija BnV na Autokomandi.

Kapiram ja da će pored stadiona niknuti i hotel, i shopping mall itd. Ali nije ovo Amsterdam da bi kao u pomenutum gradu oko stadiona niklo milione kvadrata poslovnog, komercijalnog prostora, nastao čitav grad. Nema u Srbiji niti ljudskih resursa, niti ekonomskih za to. Iako je u blizini i aerodrom, raskrše autoputeva, metro u budućnosti, šansa da oko kuruzišta u Surčinu nikne novi poslovno-stambeni centar BGa, a što je Veliki vođa naveo, nema nikakve teorije. Svu potrebu za poslovnim prostorom može da zadovolji Novi Beograd. I dan danas poslovne zgrade se grade u širinu a ne u visinu i biće tako još dugo godina.

Ovo je samo klasični primer megalomanije, najgore diktature i samovolje jednog čoveka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768428#p768428:3dvs8m16 je napisao(la):
Doka_1 » Ned Avg 23, 2020 10:43 am[/url]":3dvs8m16]Javni Dug

Pa to je ona ''kombinaja'' o kojoj je pričao Pantela. :D
https://www.youtube.com/watch?v=ElkLMzRC2B0

DraganSt":u6d134ut je napisao(la):

Nasumično sam proverio desetak parcela u katastaru i nisam našao nista u drzavnom vlasništvu. Manje se uglavnom vode na fizicka lica, dok su veće od PKB-a.
Posto je ovo na bazi uzorka , moguće je i da ima nešto državnog zemljišta ali ne mnogo.
Inače država je prodala PKB za 4700 evra po hektaru neracunajući ostalu imovinu . Koliko hektara po toj ceni treba prodati da bi se isplatio stadion od 250 miliona + jos bar 100 miliona za pristupne puteve i drugu infrastrukturu?
Razumem da će se to isplati braći Arapima, ali meni obicnom građaninu koji sve to finansiram sigurno neće...

Горан Весић: Национални стадион је развојни пројекат Београда; „Не давимо Београд“ је банда и секта слична секташима који проповедају да је земља равна плоча.
(Нова.рс, Танјуг)

Izgleda da je jako vazn o da se pozuri sa ovim projektom. Pra ponestaje. Narod hoce stadion sto pre.

@Dart
To sto nema nista u drzavnom vlasnistvu, ne znaci da mozda nece biti. Ako oni znaju gde planiraju da prave infrastrukturu, mogu pre nego sto krenu radovi da kupe zemlju po jako niskoj ceni jer samo oni znaju gde ce biti lokacija.
Ja necu da ulazim u to koliko zemlje treba kupiti ili kvadrata poslovnog prostora prodati da bi se investicija isplatila (ili bar delimicno isplatila), moj odgovor je bio u vezi izjave da gradnja infrastrukture ne podize cenu zemljista. Cak I u selu kada se asfaltira put, zemlja pored asfalta odmah vredi mnogo vise.

To je klasicna sema koju koriste sve mafije sveta.

Inace, ja sam protiv gradnje stadiona. Za 250 miliona, u roku od nekoliko godina, mozemo bukvalno da sredimo sve tvrdjave u Srbiji, da istrazimo kompletno sva najvaznija arheoloska nalazista(poput Viminacijuma I Vince), sto bi nam preko turizma donelo mnogo vise zarade nego Nacionalni stadion.

Definitivno je nacionalni stadion napravljen po meri "arapskih" investitora, prvo su dobili za sitnu lovu najbolje poljoprivredno zemljište grada Beograda, a sad će veliki deo tog poljoprivrednog zemljišta kod Surčina ovim projektom da se pretvori u građevinsko, pri čemu će država o svom trošku da napravi infrastrukturu. Auto-put, čija je trasa isto pravljena po meri tih istih investitora, je već u blizini, sad će se i napraviti dodatna infrastruktura, isto o trošku države, a profit će da završi u privatnim džepovima "arapskih" investitora/domaćih pljačkaša.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768450#p768450:1uz35w4m je napisao(la):
fraivan » 23 Aug 2020 01:11 pm[/url]":1uz35w4m]....
Ono što mi je jedino logično je da vrhuška sa ovim projektom radi isto što i sa BNVom prvobitno uradila. Cilj je da se dokopaju zemljišta komunistčkih blizanaca i iste će preseliti u kuruzište u Surčinu, samo u ovom momentu se žaba još kuva, pa se o tome ne priča. Napraviće se neka šatro priča s investitorima, privatizacijom klubova....i eto na nam nova verzija BnV na Autokomandi.

Kapiram ja da će pored stadiona niknuti i hotel, i shopping mall itd. Ali nije ovo Amsterdam da bi kao u pomenutum gradu oko stadiona niklo milione kvadrata poslovnog, komercijalnog prostora, nastao čitav grad. Nema u Srbiji niti ljudskih resursa, niti ekonomskih za to. Iako je u blizini i aerodrom, raskrše autoputeva, metro u budućnosti, šansa da oko kuruzišta u Surčinu nikne novi poslovno-stambeni centar BGa, a što je Veliki vođa naveo, nema nikakve teorije. Svu potrebu za poslovnim prostorom može da zadovolji Novi Beograd. I dan danas poslovne zgrade se grade u širinu a ne u visinu i biće tako još dugo godina.

Ovo je samo klasični primer megalomanije, najgore diktature i samovolje jednog čoveka.

Tvoja logika jeste zdrava, samo... njihova logika nije.

Mislim da je cela ta priča oko "nacionalnog stadiona" zapravo samo izgovor za gradnju - oko tog stadiona.
Jer. sasvim je logično da stadion ne može da bude opkoljen zemljištem koje se obrađuje, zar ne?

Dok se mi ovde bavimo idejom da li na stadion treba ili ne (po meni - NE), koliko će da košta, odakle pare, ko će tamo da igra...
njihova šema je verovatno u privatnoj gradnji na zemljištu u okolini stadiona.
Savršen zločin: država se zaduži, spuca pare na prenamenu i otkup zemljišta za izgradnju tog stadiona, a pošto jelte, nije u redu da oko parkinga stadiona rade traktori i kombajni, jer - "recite vi to meni gde to ima..." hajde da omogućimo "ljudima koji su zainteresovani za ulaganje" da tu ulože u stanove, poslovni prostor (operu novac od droge, prostitucije, šverca i srodnih privrednih delatnosti).
Država, tj partija, će da pripremi teren za njihove ljude da sumnjivo stečen novac legalizuju kroz građevinu. Ili ne mora da bude ni nelegalan novac, jednostavno ljudi imaju previše para, a ne mogu ni da kupe nekretnine u tom obimu, moraju negde da ulože, a naravno - proizvodnja ne dolazi u obzir...

Uostalom, to su već uradili sa Beogradom na vodi, BG metro ne planiraju po potrebama stanovnika Beograda već po potrebama njihovih finansijera, zašto bi nacionalni stadion bio različita priča?

Мислим да погрешно увек размишљамо о завери и неком генијалном финансијском плану наших властодржаца да умноже приватни новац. Мислим да би и за то било 100 бољих локација од Сурчина ако хоће да дигну вредност околном грађевинском земљишту. Зар није нико размишљао да су они само глупи и да не знају на шта би боље потрошили позајмљених 300 милиона долара.

Inace, ja sam protiv gradnje stadiona. Za 250 miliona, u roku od nekoliko godina, mozemo bukvalno da sredimo sve tvrdjave u Srbiji, da istrazimo kompletno sva najvaznija arheoloska nalazista(poput Viminacijuma I Vince), sto bi nam preko turizma donelo mnogo vise zarade nego Nacionalni stadion.

Ово сам више пута размишљао. Када би се средиле све тврђаве уз Дунав у Србији од Бача па до Фетислама у Кладову, плус археолошка налазишта, имали би заиста шта да понудимо страним туристима. А реално ако хоће могу и ту да се уграде пошто им је то једино на памети и да напумпају трошкове рестаурације, али макар ће остати нешто корисно и лепо.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768606#p768606:34h76oa6 je napisao(la):
vranac » Pon Avg 24, 2020 1:32 am[/url]":34h76oa6]Мислим да погрешно увек размишљамо о завери и неком генијалном финансијском плану наших властодржаца да умноже приватни новац. Мислим да би и за то било 100 бољих локација од Сурчина ако хоће да дигну вредност околном грађевинском земљишту. Зар није нико размишљао да су они само глупи и да не знају на шта би боље потрошили позајмљених 300 милиона долара.

Ne mogu neki da razmisljaju u tom pravcu. Culi su za izraz pranje para pa zato ponavljaju to stalno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768606#p768606:1la657he je napisao(la):
vranac » 24 Aug 2020 12:32 am[/url]":1la657he]Мислим да погрешно увек размишљамо о завери и неком генијалном финансијском плану наших властодржаца да умноже приватни новац. Мислим да би и за то било 100 бољих локација од Сурчина ако хоће да дигну вредност околном грађевинском земљишту. Зар није нико размишљао да су они само глупи и да не знају на шта би боље потрошили позајмљених 300 милиона долара.
....

A da nisu te bolje lokacije već ranije rezervisane za neke druge, u ranijim turama grabeža?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768608#p768608:1la657he je napisao(la):
DraganSt » 24 Aug 2020 12:42 am[/url]":1la657he]
....
Ne mogu neki da razmisljaju u tom pravcu. Culi su za izraz pranje para pa zato ponavljaju to stalno.

Da si ti meni živ i zdrav, ne "čuo", nego polagao i imao licencu za to (a zašto baš ja - duga priča :laugh: )

Zar pored akvizicije PKB, Savskog amfiteatra (obe su ciljale zemljište) preko šatro arapskih firmi Al Dahre i Eagle Hills-a, neko sumnja da neće nakon izgradnje ovog stadiona rupetine blizanaca batica i ekipa neće uzeti? Pa gde god da sam bio u Vojvodini čuo sam samo da je i ovo zemljište i ono zemljište baticino.
Imaju oni itekako mozga. Ko misli da je "Doktor Kurz" piglu, taj se grdno vara, u celoj ekipi on je jedini taj koji ima mozak, ali da je bez dijagnoze. Iz prve ruke slušao sam o njemu, jako inteligentan i sposoban. Negativna selekcija ovog društva takve čoveka usmerila je u pogrešnu stranu.
Za mene je Surčin vrhunska lokacija da tu subkulturu ljudi (poštovaoce lika i dela Saleta Mutavog, Velje Nevolje i tome slično) odvuče što dalje od downtown-a. Niko nije govorio o pranju novca, pranje para ovde je periferno, ima toliko mogućnosti.
Sve je kampanja, i sve je u svrhu kampanje koja traje 24/7 pa i ovaj stadion u kuruzištu. Na široke mase daleko veći efekat imaće izgradjeni stadion, nego li bilo koji drugi megalomanski infrastrukturni objekat.
Veliki vođa kao i svaki diktator je i megaloman i duboki kompleksaš istovremeno, stadion je njegova nasušna potrebna da zadovolji njegov ego. Čitajte malo o olimpijskim stadionima u Rimu i Berlinu, i kako su se njihovi idejni kreatori takmičili čiji će biti lepši, monumentalniji, lepši. Dok su vodili dijalog na tu temu kao deca su svađali oko malo pre pomenutog. Najbolje ih je opisao Charley Chaplin u filmu Dictator, suva istina koja gađa u srž.

Ово је опет оно: "Нећемо санациони, него развојни пројекат".

За повраћати.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768719#p768719:3syfk40v je napisao(la):
fraivan » Pon Avg 24, 2020 12:40 pm[/url]":3syfk40v]Zar pored akvizicije PKB, Savskog amfiteatra (obe su ciljale zemljište) preko šatro arapskih firmi Al Dahre i Eagle Hills-a, neko sumnja da neće nakon izgradnje ovog stadiona rupetine blizanaca batica i ekipa neće uzeti? Pa gde god da sam bio u Vojvodini čuo sam samo da je i ovo zemljište i ono zemljište baticino.
Imaju oni itekako mozga. Ko misli da je "Doktor Kurz" piglu, taj se grdno vara, u celoj ekipi on je jedini taj koji ima mozak, ali da je bez dijagnoze. Iz prve ruke slušao sam o njemu, jako inteligentan i sposoban. Negativna selekcija ovog društva takve čoveka usmerila je u pogrešnu stranu.
Za mene je Surčin vrhunska lokacija da tu subkulturu ljudi (poštovaoce lika i dela Saleta Mutavog, Velje Nevolje i tome slično) odvuče što dalje od downtown-a. Niko nije govorio o pranju novca, pranje para ovde je periferno, ima toliko mogućnosti.
Sve je kampanja, i sve je u svrhu kampanje koja traje 24/7 pa i ovaj stadion u kuruzištu. Na široke mase daleko veći efekat imaće izgradjeni stadion, nego li bilo koji drugi megalomanski infrastrukturni objekat.
Veliki vođa kao i svaki diktator je i megaloman i duboki kompleksaš istovremeno, stadion je njegova nasušna potrebna da zadovolji njegov ego. Čitajte malo o olimpijskim stadionima u Rimu i Berlinu, i kako su se njihovi idejni kreatori takmičili čiji će biti lepši, monumentalniji, lepši. Dok su vodili dijalog na tu temu kao deca su svađali oko malo pre pomenutog. Najbolje ih je opisao Charley Chaplin u filmu Dictator, suva istina koja gađa u srž.

Platicemo rado taj stadion. Kao u 1984. polako pocinjemo da Ga volimo.

Izasli su renderi.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    77,7 KB · Pregleda: 1.198
  • 2.jpg
    2.jpg
    90,2 KB · Pregleda: 1.207
  • 3.jpg
    3.jpg
    74,9 KB · Pregleda: 1.196
  • 4.jpg
    4.jpg
    68,9 KB · Pregleda: 1.204
  • 5.jpg
    5.jpg
    78,7 KB · Pregleda: 1.186
  • 6.jpg
    6.jpg
    75,2 KB · Pregleda: 1.189
  • 7.jpg
    7.jpg
    67,1 KB · Pregleda: 1.194
  • 8.jpg
    8.jpg
    55,6 KB · Pregleda: 1.193
  • 9.jpg
    9.jpg
    55,5 KB · Pregleda: 1.138
Razuman čovek i vlast bi ako ništa drugo, stavili ovaj projekat na pauzu bar dve godine pa onda gledali šta dalje da rade s njim i da li da nastavljaju ili odustaju.

Ali psihopatija, narcizam i megalomanija ne idu baš najbolje uz razum.

Vrh