[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620003#p620003:1ml68lv7 je napisao(la):
Пантограф » Чет Мај 02, 2019 11:00 pm[/url]":1ml68lv7]Е, па, Пеђа, живиш помало у блиској прошлости. Али је то ипак прошлост: не може се рећи да нам је у овом тренутку фудбал нарочито лош, чак ни лигашки. Можда већина воли да је супротно, али, није. Ко год да се ту пита - кримоси, пропалице, политичари - ипак, квалитет постоји, и међу играчима и - што је поприлична новост за нас - међу тренерима.
Исувише је фудбал данас у свету важан и исувише је новца у игри, да би било ко желео да остане по страни и да не узме део колача. Ама баш нико то неће. Нити ништа што се државом зове не жели да буде домаћин представи коју гледа пет милиона људи у свету на нечему што изгледа као Партизанов стадион. А то смо ми чинили, и брукали се. Такође, нека ми нико не каже да је бахаћење ако ће Врање добити пристојан стадион за 8.000 људи. Није, већ је то што иоле пристојан стадион не постоји у Врању већ 60 година показатељ нашег пристајања на живот по стандардима Несврстаних (мада нисмо тако сиромашни).
Дакле, намера државе да уложи у фудбалску инфраструктуру је нормална и то, понављам, ради свака држава, из потпуно објективних и економски и у сваком смислу оправданих разлога. Оно што није нормално, то је градња Националног стадиона у њиви. Јер, Београд, историјски, већ девет деценија има два велика стадиона. И тако треба и да остане.
Дисклејмер: Молим вас, немојте реплицирати тезом о лечењу СМС-ом (не мислим на Сергеја Милинковић-Савића). Осим што је обична логичка грешка (то се може потегнути као аргумент за било шта што се гради било где, што већ говори да је посреди неодржив аргумент), показује и непознавање функционисања савремене економије, односно, да мора да се очува равнотежа између потрошње (трошкови лечења) и инвестиција (изградња објеката).