JohnyBgood":1i93gybk je napisao(la):
Super, voleo bih da vidim link na kome se objavljuju svi ti podaci i ko vrsi reviziju poslovanja kluba.
Не дам! Што мораш све да знаш!!!
Шалу на страну, ако те занима дневно пословање то ни ја не знам. Слажем се и да ситуација није идеална чак дајем и пример, луди Милојко Пантић рече у стилу, ако непознати донатор плаћа новог тренера, онда то није Звездин него тренер тог из сенке.
Па опет, ниси пратио од почетка. Некада смо вапили да сазнамо колики је дуг, према коме, кад је и колико нарастао и слично, колики су приходи, спонзори, позајмљивачи, камате. Данас се то готово дневно објављује на тв-у.
Да не буде нових мистерија и проблема, а да се реше стари, потребан је притисак.
Ево мишљења људи који су од идеалног времена па преко 90их до данас пратили Звезду, и шта данас мисле зашто је посрнула, делим сећања и размишљања са овим цитатом:
Делије су као ретко кад подлегле негативној атмосфери следеће године и остали неми на хистерију која се догодила ка тадашњој управи!Неко је са стране седео и лепо припремио план како ће да преузме Звезду,а најбоље оружије за њега је била Звездашка популација,КОЈЕ НИГДЕ НИЈЕ БИЛО!
Па се тако направила ситуација да кроз новине,телевизију...и све остале опробане рецепте,крене да се блати и руши клуб који уопште у том тренутку није било толико урушен како се причало!Није било идеално и шкрипало је јер се већ осећало да комшије пристижу полако,али...далеко од тога да је било онако како се представљало и са ове дистанце оно је време кога ћемо се изгледа још неко време радо сећати са свим својим минусима!
Искористио се моменат када смо изгубили од псв а и Зенита...да се крене у кампању која је већ тињала!Наводоно...за добробит Звезде,да би опет били европски и светски прваци...итад.СВашта се тада сервирало људима...а то је толико лако ишло...да је нас 500-1000 који смо тада били на стадиону у то време, кидало живце себи док гледамо шта се све дешава!
Много је лако било манипулисати људима који нису ту!То је дошло до те мере,да су наши људи почели да се нећкају,ломе...да вагају шта је добро...и то највише из бојазни шта ће људи да кажу!?
Из те сезоне смо извукли много поука,а једна од најбитнијих је...ако си на стадиону,много су мање шансе да неко може да те прави будалом и сервира ти неке глупости!!!Много теже може да се деси оно што се тада десило!
Да нам је ова памет била онда...сигурно би другачије урадили,јер од боље Звезде као што смо сами могли да видимо нема ништа,све је морало од почетка!И ако су нас тада многи уверавали да чим оде овај или онај..биће много боље!
Да нам се не би више никада то десило...много је битно да у овим тешким тренуцима будемо сви заједно уз клуб,да не губимо осећај за реалност,да будемо хладне главе колико може!Много ће се лакше одлучивати шта треба даље,како се поставити према нечему...ако си ту,него ако седиш кући и слушаш оно шта ти новине и телевизија убацују у главу!Када смо ту сви,много се лакше разумемо,много је лакше помоћи клубу..јер видимо шта се дешава и осећамо шта треба радити!А не да људи који не долазе на стадион толико похистеришу да једноставно ни онај што је на стадиону 20 година већ не може другачије да реагује...и ако види да то није права ствар која се тада дешава!И зато...СВИ НА СТАДИОН!
Ја сам већ два пута бирао управу, зато што ме занима и члан сам клуба. Такође навијачи имају и доста чланова скупштине, па се може дознати све. Мислим да ко није довољно заинтересован да плати бар чланарину од не знам 500 динара, није позван ни да учествује у расправама око судбине клуба.
Ако је волиш, као што причаш, буди уз њу... слоган је! Најмање је обавезно присуство на утакмицама, чланство, да се покаже интересовање. Без тога, то је само лажна хистерија и подваљивање. У свакој сфери, морамо се борити за бољитак, нико се неће склонити или радити као што ми понекад мислимо да треба. То га морамо натерати а чини ми се,, већином, да нас у суштини то све и не занима.
Улагање у стадион је ок и довешће више људи, као градња нових биоскопа, на пример. Градња новог немогућа ( сем ако неко не донесе паре са стране па хоће да се опроба, ми ништа не губимо а добијамо инфраструктуру и упошљавање ) Али суштински је да сваки сектор живота неће ићи напред ако су људи не заинтересовани за њега.
Значи:
Нема гледалаца, посетилаца, заинтересованих - позориште, биоскоп, клубови, сплавови, музеји... ПРОПАДАЈУ И ПРЕДМЕТ СУ МЕШЕТАРЕЊА!