Šta je novo?

Nacionalni stadion

Najlepsi projekat u poslednjih 70 godina. A sto se tice toga da imamo dva stadiona, idi reci navijacima Partizana da se vrate u Pionir :)

Hleba i igara, kome su uopšte potrebne bolnice ili infrastruktura. Dok se pumpa novac u stadion koji nam ne treba, na samo 8 km od tog budućeg stadiona, u OŠ Sterija Popović, čovek iz CIPa koji vrši nadzor zgrade iz 1959. govori mojoj majci da on svoje dete ne bi puštao u tu školu. Škola u koju ide 1020 učenika i radi 85 osoba, škola koja se nalazi u jednoj od najbogatijih opština u Srbiji. Ali naravno on neće u svom izveštaju navesti stvarno stanje koje je alarmantno, jer korupcija ubija i boji se posledica na svoje radno mesto. Predivan sistem.

Tako da može da bude lep, moderan, šta god, ali je činjenica da treba fundamentalna pitanja da se reše, a ne da se gradi stadion namenjen sportu u kojem smo najgori. Ako će taj stadion imati tako blagodetan učinak na ekonomiju naše zemlje, zašto nisu dali u koncesiju nekome ko bi izgradio tu dvoranu i eksploatisao je na duži period? Kad se već predviđa tako pozitivan uticaj i povrat uloženih sredstava, onda verujem da ne bi bilo teško pronaći komercijalnog partnera i dati mu zemljište da izgradi.

Stvar je u tome što nama ovo ne treba. Imamo dva stadiona koji inače bleje prazni jer nam je liga smeće. Imamo par reprezentativnih utakmica godišnje gde Marakana završava posao. Ovaj stadion je čist luksuz za zemlju koja nema osnovne probleme rešene.

Vrednost stadiona će biti 400-500m evra. Čitao sam da je vrednost pogona za prečišćavanje otpadnih voda otprilike toliko. Zašto nismo izgradili taj pogon koji ovom gradu daleko više treba? Zašto nismo počeli izgradnju metro linije sa tim parama? Zašto nismo uradili kanalizaciju u 30% grada koji je nema? Itd itd.

Od svih stvari koje su mogli da urade sa nemalom sumom novca, oni odluče da grade fudbalski stadion na kraju sveta u zemlji gde već postojeće stadione posećuju duhovi.
Slažem se.
Jedino što bi imalo smisla posle završetka izgradnje tog novog stadiona je da se uklone ova dva na autokomandi, jer stvarno nema potrebe za njima. nemaju normalan pristupni put, parking...sve je prastaro i daavno prevaziđeno. Svaka varijanta je bolja od zadržavanja ta dva stadiona na dosadašnjem mestu... Lično, voleo bih da se ''Banjička šuma'' spusti do kružnog toka ali sam realan i znam da to ne bi prošlo...ali neki uređeni kvart-to bi moglo. I sa drugim, takođe.
Besmisleno je da pored tog novog ostanu u upotrebi i ova dva stara...

Vrh