Delija
Expert
- Učlanjen(a)
- 03.01.2010.
- Pohvaljen
- 14.784
Стадион Евертона је грађен на води буквално, практично на мору и то у луци и то у Ливерпулу где је грађевинска цена веома висока.. Прво су морали да наспу милионе кубика песка и камена, обезбеде све то па тек онда да побадају шипове и граде стадион. Притом је спејс шатл са огромним распоном крова јер су морали визуру ка граду да сачувају а онда то све да застакле због јаких ветрова. А цене грађ. оперативе тамо и радне снаге су равно 10х веће.Novi stadion Evertona prima jednako kao nas i slicne je konstrukcije.
Costs for the project have spiralled from an initial £500m to more than £800m, which was disclosed in Premier League documents relating to the club's appeal over their 10-point deduction for breaching financial rules.
Налетео си мало на тврдо овде пошто сам мало боље упућен у стадионе, радио сам пројекте истих и пратим градњу практично сваког већег стадиона у свету.
Обзиром на корупцију и тајност имамо овај један јавно доступан податак о цени стадиона и свега везаног за њега од 960 милиона а ми се овде заправо расправљамо да ли је преплаћен 3 или чак 6 пута.