Lično bih najviše voleo da se Starom dvoru vrati raskošna unutrašnjost i da se koristi za državne i gradske svečanosti, a naravno i da bude otvoren za turističke obilaske. Novi dvor treba iskoristiti za muzejske potrebe, ali ga prethodno treba temeljno rekonstruisati, a to zahteva velika sredstva. Kustoskinja Ljubica Miljković reče da Novi dvor ima samo 3.000 kvadrata, naspram 11.000 koliko ima sadašnja zgrada Narodnog muzeja. Ipak, mogla bi se tu recimo izložiti samo zbirka strane umetnosti..Inače, velika sramota grada i države je što je arheološki lokalitet u Vinči onako zapušten i jedva istražen. Tamo je odavno moralo biti ispitano celo nalazište, raseljene kuće koje ga ugrožavaju-naravno uz nadoknadu, izgradjen muzej sa pristaništem za kruzere i uradjena velika svetska promocija tog nalazišta kao kolevke civilizacije. Avaj, sve je prepušteno propadanju i nemaru..Uopšte mi nije jasno zašto mi za sredjivanje muzeja ne apliciramo za evropske fondove. Bugarima Evropa platila rekonstrukciju Nacionalne galerije Kvadrat 500, mi nismo članica, ali sigurno bi se mogla izdejstvovati neka sredstva za uredjenje bar ovakvih lokaliteta od evropskog značaja.