Šta je novo?

Muzeji grada Beograda

@direktor
Nisam bio već dugo, ali što se tiče stepeništa i platoa - zar to nije završeno?
Imali smo na nekoj drugoj temi (EXPO, pruga do aerodroma?) snimak u kojem se vide nove pločice na prilazu.

Muzej je, koliko ja znam, sada zatvoren zato što cela zgrada treba da se rekonstruiše.

A za Iljušin - oduševljen sam. Makar se nešto dešava....

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Rekonstrukcija i dogradnja Vazduhoplovnog muzeja. Navodno će biti gotova do EXPO 2027.

Siniša objavio rendere na Instagramu:

Dakle, oni tvrde da će za manje od dve godine da zavše Muzej Grada Beograda, Muzej Nikole Tesle, Prirodnjački Muzej, Istorijski muzej Srbije, Arheološki muzej i Muzej vazduhoplovstva, i sve to dok im se ljuljaju stolice!?!?

Rekonstrukcija i dogradnja Vazduhoplovnog muzeja. Navodno će biti gotova do EXPO 2027.

Siniša objavio rendere na Instagramu:

Dakle, oni tvrde da će za manje od dve godine da zavše Muzej Grada Beograda, Muzej Nikole Tesle, Prirodnjački Muzej, Istorijski muzej Srbije, Arheološki muzej i Muzej vazduhoplovstva, i sve to dok im se ljuljaju stolice!?!?
Zaboravljaš da je i Sloba obnavljao zemlju posle bombardovanja svetlosnom brzinom.

"Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi sa adaptacijom i modernizacijom postojećeg objekta muzeja i izgradnjom, preko potrebnih, novih višenamenskih hangara."
... šta god to značilo....

Sve ostalo na stranu, politika, finansije.... motivi... Kao idejni projekat, pa i u prvoj iteraciji, ovo deluje dosta dobro, bolje nego montaža starih austougarskih hangara donetih iz Boke.

Mada, na renderima su prikazani rekonstruisani FIAT G.50 bis (pusti snovi, metal zahteva poseban tretman a to ovde niko nikada nije radio), i P-38 Lajtning, od kojeg je sačuvan samo manji deo (ili misle da odštampaju u 3D 80% delova aviona koji fale? :p )

Idejni projekat, po mom mišljenju, ništa ne valja. Vidi se čak i iz ove minijaturne sličice da je veliki broj eksponata i dalje na otvorenom - što automatski znači da rekonstrukcija ne rešava jedan od elementarnih problema muzeja.

Idejni projekat, po mom mišljenju, ništa ne valja. Vidi se čak i iz ove minijaturne sličice da je veliki broj eksponata i dalje na otvorenom - što automatski znači da rekonstrukcija ne rešava jedan od elementarnih problema muzeja.
То није тачно, ево примера из Немачке. Само треба одржавати експонате како треба и наравно повећати цену улазнице.

Ja bih pre radio na tome da u javnom vlasništvu postoji više od dve slike Nikole Tesle.

Odlično izgleda...! Šteta što nema malo više prostora za dodatne hangare ali hajde...ne može sve....Bilo bi dobro da se nekako spoji sa terminalom i da putnici koji imaju dug layover mogu da ga posete ...ali to su samo moja maštanja...

Nadam se da ce se naci mesto i za dva hangara koja su spasena iz kumbora

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Odlično izgleda...! Šteta što nema malo više prostora za dodatne hangare ali hajde...ne može sve....Bilo bi dobro da se nekako spoji sa terminalom i da putnici koji imaju dug layover mogu da ga posete ...ali to su samo moja maštanja...
Ne razumem. Kako može da bude dobro kad ne rešava osnovne probleme muzeja (jedan od kojih je što se eksponati drže na otvorenom... Pored štete koje prave vremenski uslovi, to je jednako problematično jer posetioci ne mogu da budu upoznati sa tim eksponatima kada vremenski uslovi to ne dozvoljavaju)?

Znači ulažu se (pretpostavljam) ogromni resursi, a problem će ostati ne rešen... Šta? Da ga reše buduće generacije?

1200px-Boeing_747_über_Liller_Halle_(37024522593).jpg

Технички музеј у Шпајеру. Експонати напољу, исто имате и у Синсхајму па и у Москви и у САД. Све зависи од начина одржавања! Ако музеј буде добро вођен и добро посећен онда све може ало улазница не сме да буде 300 рсд као у другим музејима већ око 1.000 за одрасле без попуста (или као у Турској за странце скупље) како би приходи били задоваљајући.

Vrh