Po našim pravilima, najveća dopuštena visina praznog vozila može biti 4m. Treba uzeti u obzir da se u gabarite vozila ne računaju npr. antene, retrovizori i slične sitnice, koje se mogu pomaknuti ukoliko je potrebno. Mislim da svi plafoni ispod 5m koji se pojavljuju na putu, moraju biti označeni znakom "Najveća dopuštena visina vozila toliko.toliko metara".
vucko,homer jay
Zar nisu ovi šefovi gradilišta po PS-u trebali da podjele i one svjetleće prsluke Draganu i kompaniji? Njemu bi baš lijepo stajalo: plavi šljem, a žuti prsluk.
Mala dopuna:
Gledajući ovu posljednju sliku, mislim da je visina do one poprečne grede od 3.80m do 4.10m, ako kao etalon uzmemo da je najviša tačka šljema na Đilasovoj glavi oko 2.00m.
vucko,homer jay
Zar nisu ovi šefovi gradilišta po PS-u trebali da podjele i one svjetleće prsluke Draganu i kompaniji? Njemu bi baš lijepo stajalo: plavi šljem, a žuti prsluk.
Mala dopuna:
Gledajući ovu posljednju sliku, mislim da je visina do one poprečne grede od 3.80m do 4.10m, ako kao etalon uzmemo da je najviša tačka šljema na Đilasovoj glavi oko 2.00m.