Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

Na tom spisku institucija koje rade na dokumentaciji za ovaj most (Gradska uprava, Saobraćajni institut CIP, Urbanistički zavod, Direkcija za izgradnju, . .) zaboravio sam da pomenem i Glavnog gradskog urbanistu, a njegova služba je uradila Idejni projekat za most. Zato će da ostane na tom radnom mestu i kod Šapića. . po naredjenju. :)

IMG_20220626_084321.jpg
 
Pa i vidi se da je neki buzdovan poput Šapića ovo skarabudžio - juče su dva vojna šlepa prošla baš u osi ovog glavnog stuba.
 
"Plovni put" je bliži blokovima i on naravno neće biti ugrožen. Potpuno je sumanuta ideja da ne bude obezbedjen medjunarodni plovni put. To je samo još jedan bevezni "argument" ovdašnjeg spamera koji navodi.

IMG_20220518_120419.jpg
 
Poslednja izmena:
Samo lud čovek bi gradio most na stubovima na mestu na kojem brodovi manevrišu zbog suženja - Ade Međice.
Ali to ne može da se vidi kada se živi na Fruškoj gori.
 
Besmisleno je ozbiljno raspravljati sa pijačarskim analitičarem, jer on misli da bolje zna od nabrojanih gradskih institucija. Plovni put će naravno biti omogućen i to je jedina istina, ali ne i za dežurnog spamera.

IMG_20220626_103001.png
 
Dragane, nikad nisi video brodove kako se mimilaze na ovom delu reke, nemoj da se praviš pametan.

A te institucije su dozvolile i Linijski park, i K-district, i Park Apartmane Kalemgdan... i Beograd na vodi.... odavno su oni izgubili bilo kakav kredibilitet.
Sada su samo službe za lupanje pečata po naređenju.
Zato nam se grad i raspada.
Ali se to ne vidi sa Fruške gore.
 
"Omogućen"... ali u prostoru za manvrisanje kod suženja reke se ubacuju - dva stuba u reci... pa bravo. To može da smisli samo mozak koji dozvoljava i betoniranje zidina tvrđave.
Što volim taj izraz "omogućiti"... pa nam infrastruktura grada u kolapsu.
"Zvanična dokumenta" planiraju i depo metroa u zoni vodoizvorišta... papir sve trpi, u "naprednoj" Srbiji.
 
. . u prostoru za manvrisanje kod suženja reke se ubacuju - dva stuba u reci...
"Plovni put" je autoput za brodove i svako plovi svojom stranom. A, naravno da će to biti omogućeno posle izgradnje mosta i neće biti nekih problema kao što misli dežurni spamer. Kad počne političarenje i nabrajenje projekata koje veze nemaju sa ovim mostom, onda je besmisleno da učestvujem u takvom tračarenju na ovoj temi.

Meni je važnije da je ostao Glavni gradski urbanista u novom mandatu, jer on podržava projekat ovog mosta kao i novi Gradonačelnik. Oni odlučuju o sudbini ovog mosta, a ne neki neuki lajici.
 
Poslednja izmena:
Kako misliš da bude "omogućeno" sa svim tim stubovima u vodi, na toj strani Međice?
Ovo je samo još jedan od nepromišljenih i sumanutih projekata u nizu kosi uništavaju Beograd (u kojem ti- ne živiš).

Najgori gradski arhitekta (u ozbiljnoj konkurenciji) i najgori izabrani gradonačelnik u istoriji grada... i to ti je važno samo zbog sulude ideje o mostu.
A o mostu odlučiju i građani, kada se organizuju, svidelo se to tebi ili ne.
Oni koji ovde žive, i na koje će ovo da utiče, za razliku od tebe.
 
Gradska uprava, bivša i sadašnja, je već odlučila da se gradi ovaj most, pa je zato on u "Generalnom urbanističkom planu". Zato uradjen i PDR za most koji je sada na doradi.
A, ako bude trebalo nemam ništa protiv referenduma svih gradjana sa sremske strane koji će najviše koristiti ovaj most. O tome sam već pisao, ali sada je novi Gradonačelnik pa će možda on eventualno raspisati takav referendum.
 
Fali ti samo argument "Vučić me podržava" :)
 
Slobodno nabrajaj, Dragane, nemam ništa protiv... da vidimo dokle može da dobaci jedan ljubitelj Šapića sa Fruške gore :)
 
Nisam je nikakav "ljubitelj Šapića", već mi odgovara njegov izbor za Gradonačelnika jer podržava izgradnju ovog mosta. Beogradjani su nedavno glasali i zato je dobio 57 glasova u Skupštini grada, pa je to njihov izbor a ne moj.

Inače, nikad nisam bio "ljubitelj" nekog političara, kao neki ovdašnji spamer.
 
Poslednja izmena:

Evo ti, Dragane, koliko Novi Beograd, Zemun i Čukarica, vole tog tvog favorita, da su morali da mu kupe odbornika da bi postao gradonačelnik....

E. kakav to čovek tebi "ogdovara"...

Aj, ako nećeš meni da nabrajaš šta mi fali, ako nećeš da napišeš čiji sam ja ljubitelj, hajde makar nabroj nekoliko dobrih osobina našeg novog gradonačelnika zbog kojih je on dostojan te pozicije, da ne ispadne da ga podržavaš samo iz samoživih razloga...
 
Vać sam napisao da mi odgovara zato što podržava izgradnju ovog mosta. Odgovarao bi mi svaki drugi da je izabran, ako podržava most.

A, ovde neću da se bavim političkim tračarenjem, nije ovo tema za političarenje i spamovanje.
 
Poslednja izmena:
Dobro, to je tebi na strani "ZA".
A da li ima nešto kod njega što ti smeta?
 
Aha, da, taj čuveni argument autoriteta sistema i države... "država radi za dobro nas građana".... pa menja urbanističke planove ne po želji i potrebama građana nego investitora.
Kao i ovaj novi instant GUP sa nikad kraćim vremenom za uvid.
Lažni plan sa lažnim "postojećim biciklističkim stazama" za koje dobro znamo da - ne postoje.
Koliko samo laži po podmetanja ima na ovoj temi.
I nikad većom upotrebom žute, narandžaste i crvene boje.
 
Данас - 20. 11. 2022. је објављен "Јавни увид у Нацрт ПДР за изградњу пешачко - бициклистичке везе између Улице Омладинских Бригада и Аде Циганлије"
Све имате овде https://www.beograd.rs/cir/gradski-...-ulice-omladinskih-brigada-i-ade-ciganlije_2/ , текс, цртежи, објашњења,....

мост.JPG


карта терена.JPG
карта терена-.JPG
карта терена_.JPG
карта терена--.JPG
карта терена---.JPG
карта терена----.JPG
 
Pročitao predlog plana.... Koja gomila nabacanih floskula.
 
Vrh