Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'


"Ada Ciganlija trebalo bi uskoro da postane "predeo izuzetnih odlika" i zaštićeno područje, najavljeno je iz Gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, koji je pokrenuo ovu inicijativu. . ."

Most će da omogući lakši i brži besplatan pristup za odmor i rekreaciju na Adi gradjanima sa Sremske strane BG.
 
A u stvari, radi se o priremama za sistemsko zaobilaženje propisa o zabrani:
isto kao što godinama Zavod za zaštitu spomenika kulture ne radi svoj posao i pasivno posmatra uništavanje kulturnog nasleđa, tako će i Zavod za zaštitu prirode da se ponaša kada investitori dođu na Adu. Samo treba postaviti izabrane ljude na prava mesta da opstruišu sprovođenje propisa. Primer: Košutnjak.
(uostalom, kada tako funckioniše Republičko javno tužilaštvo, pa kako onda ne bi i jedan Zavod za zaštitu prirode...)
 
Ja neću da se bavim pretpostavkama o zloupotrebi zakona, jer mene interesuje izgradnja ovog mosta. A, pošto je to ovde tema, imao sam tel. razgovor sa osobom koja vodi Sektor za saobraćaj u Urbanističkom zavodu BG, a koja je radila i na PDR-u za ovaj most.

Razgovarali smo o mom predlogu za izgradnju čuvarskih kućica i fizičkoj barijeri na rampama mosta u vidu "potapajućih stubova". Ideja je prihvaćena, ali mora da se proveri da li može da bude odmah u PDR-u ili će kasnije biti preporuka nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj.
 
Mogu da zamislim kako je izgledao taj razgovor :LOL:
"da, da, u pravu ste, u pravu ste...."

Nećeš ti da određuješ o čemu ovde sme ili ne sme da se piše.
Ovde je tema sve što ima veze sa mostom - pa tako i sve loše posledice.
 
Možeš ti da zamišljaš šta hoćeš, ali po običaju opet nisi u pravu.

Možeš i da pišeš šta hoćeš, ali to neće uticati na gradnju mosta.
 
Da, "internet trpi sve" što je očigledno i na ovoj temi, ali postoji i realnost u životu. Ja kontaktiram razne ljude i institucije, pa sam tako pitao da li mogu da pošaljem primedbe za PDR i poštom, jer to nije navedeno u Javnom uvidu.

Screenshot_20221129-115730~2.png
 
Dragan: "ja, pa ja....", "ja sam", "moj predlog", "meni su...." :)
 
Predhodni post sam postavio kao info za članove foruma da ne moraju da predaju primedbe direktno na šalter, već da mogu da pošalju i "preporučeno pismo".
 
Moram da nadgledam kako se radi dokumentacija, a počeo sam da tražim i projektanta. Nema opuštanja dok ne bude završen most.
 
Tema: Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'
Pravilo br.1:
- Samo Dragan može da odredi čije mišljenje o ovoj temi je bitno.
:LOL:
 
Svi vide da ti ovde određuješ čije mišljenje jeste a čije nije bitno. Kao da je ovo samo tvoja tema :)
 
Pravda za splavare!

 
Pravda za stanare blokova!

Krajnje je vreme da se to malo uredi! Ne podržavam ni to da imamo trospratnice na keju, ali je bar u dobrom smeru ovo u šta je Gangula krenuo.
 
Pa oni su sami smislili šta je potrebno :)

Jedino što su u pravu je što zaista odluka treba biti dopunjena sa procentualnim učešćem određenih delatnosti, da ne budu stvarno svi preostali splavovi kao Kota 70.
 
Vrh