Trebalo je i ne samo na mostu! Isto tako i dole prema Adi u rukavcu prema onoj mini uzbrdici. Sa jedne strane ograda, sa druge nasip, nemaš gde kad se sa druge strane zaleti bu********, a zaslepilo ga sunce šatro. Tako da eto nije tačno da nema nezgoda, ja sam imao direktan čeoni sudar bajsevima, pa operaciju na Banjici, mali prst, kad skočiše na mene njih 5, gips 5 nedelja. Lik kompletno ušao u moju stazu, lep salto sam napravio, od svega samo prelom malog prsta i to samo od udara. Baš dobar drugar je isto pao na onoj uzbrdici direktno na bradu, isto urgentni. Sporan je i deo kod samog kraja spusta sa makiške strane gde se ukrštaju dve staze. Ovi sa mosta se zaleću ili pak snažnije koče da bi skrenuli dole ka centru i svakakvog ukrštanja tu pravaca ima, video sam i tu nesreću i opasne situacije. No to se vidi kad imš četvorocifrenu km u bajsu u sezoni, a ne kad ideš 3x godišnje (kao sada
). Tako da i sa te strane pozdravljam što će bezbednosno da rastereti tu bicklistički saobraćaj.
Takođe, ja se sa detetom ne bih usudio da idem tu preko tog mosta npr, a možda bih koristio ovaj u bloku. Koristio bih ga svakako pešaka i vansezonski, kao što sam i sada koristio kej 2x nedeljno sigurno.
Mislim meni lično je zadovoljstvo da pravim i mnogo veće krugove i korisitim mostove i van BG, ali mi nije jasna argumentacija da ovaj nije potreban. Pogotovo argument da su potrebne pare na drugom mestu. Aaaalo ljudi malo matematike, proporcija, pa ako ga urade za tu lovu, da skačemo od sreće. To je neviđeno smešna suma na nivou grada. Profesionalni pikači lopte po BG iznesu iz ove države godišnje višeastruko veću lovu. Da ne upoređujemo dalje opštinske prihode i proporcije trošenja...sad nekome iz Koteža smeta što se tu gradi most...
Naravno, imam i ja tu neke strahove. Energija treba da se usmeri da se parkiralište uredi kako treba i da se pored toga ljudi max destimulišu da dolaze vozilima tu i da se čuvaju zelene površine kako na NBG, tako i kad se pređe taj most!