Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

Skupština grada, aka "protočni bojler" ispunjen dizačima ruku i klimačima glavama.

Koliko će vremena proći dok se na dnevnom redu ne nađe novi plan detaljne regulacije Ade?
 
. . plan detaljne regulacije pešackog mosta Blokovi-Ada.
U pitanju je PDR za biciklističko - pešački most.

IMG_20230217_111127.png
 
Pešačko-biciklistički, proširen za širinu i nosivost i za motorna vozila... pošto je već obelodanjeno da će se na Adi ipak nešto graditi... možda ne baš ZOO vrt, ali nas polako, puzajućim tempom, privikavaju na tu ideju.
 
Juče je bilo vruće na raspravi u opštini Novi Beograd. Stojčić je tvrdio da su usvojene sve primedbe građana osim da se ne gradi most. Navodi da će širina staza za bicikl i most biti najviše 6-8 metara.

 
Jel ovo znači i da se odustalo od povezivanja budućih stanara bloka 64 sa pijaćom vodom iz Makiša preko mosta i izgradnje i preselenja Zoo vrta na Adu Ciganliju?
 
Koja "priča"?! . . Jel može neko pojašnjenje?

Ovde je bilo raznih priča, pa na koju misliš?
 
IMG_20230221_170816.jpg

Glasanje je završeno i sad idemo na projektivanje. Predloženi izgled mosta u renderu nije mi prihvatljiv, jer je ta ideja "talas" uzeta sa interneta gde postoji više mostova koji su vrlo slični na temu "talas".

U početku ove teme sam predložio viseći most sličan onom u Sremskoj Mitrovici. Mogla bi da budu samo dva pilona koja bi bila u priobalju Save sa razmakom od nap 200m.
most-smanjena.jpg
 
Ovaj je umislio i da je urbanista i da je projektant...
Taman dva pilona da legla komaraca duž obale kod blokova više nikada ne mogu da se zaprašuju iz vazduha. Taman raspon koji će da ljulja košava sedam dana.

Možda je naručeno glasanje podizača ruku i klimača glavama prošlo kako je planirano, ali ništa još nije gotovo.
 
Poslednja izmena:
PDR za most je izglasan sa ubedljivim rezultatom :
57 za, 30 protiv i 4 uzdržana
Bavite se vi analizom ovakvih rezultata, a ja ću pokušati da utičem na "projektni zadatak", tj. na izgled i konstrukciju budućeg mosta. Mene interesuju komentari onih koji odlučuju o mostu, a ne od ovdašnjeg "stručnjaka".
 
Poslednja izmena:
Pa ovi što su odlučili veze nemaju, glasaju kako im se naredi, a o tvojoj stručnosti dovoljno govori i rešenje koje bi "predložio"... A tek prevara o izgledu mosta na koju su se neki navukli...
 
Moje predloge za dve verzije mosta ću da uputim tamo gde se odlučuje o "projektom zadatku". Da li će neki biti i prihvaćen to ću tek da vidim, ali sada je bitno da se krene i završi ove godine projekat za most.
 
Зар не треба да буде неки тендер око пројектовања моста? Искрено ово је бацање пара али као да је прво.
 
Bilo bi bolje da bude neki tender pa da vidimo razne projekte, ali pošto je CIP već uključen u ovaj projekat kroz PDR, onda će možda on biti projektanat mosta.
 
Зар не треба да буде неки тендер око пројектовања моста? Искрено ово је бацање пара али као да је прво.
Radi se na divlje i na silu, bez osnovne studije opravdanosti, uz jasno i javno protivljenje građana koje će ovo da najviše pogodi, dinamiku i rokove određuje dr Šapić...
Tender? Pa dobro si ih podsetio, i tu mogu da se izmuzu neke pare...
 
Hoće tender kao za sve mostove građene u Srbiji od 2010. na ovamo kao i za metro. Ne znam da li si zlonameran ili samo tvrdoglav.
 
Vrh