Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

Ljuba82

Higher intermediate
Učlanjen(a)
22.12.2021.
Pohvaljen
1.367
Lokalna zajednica će morati da se pita, tim pre ako izađe 5000 ljudi tu na ulicu (a hoće bude li trebalo)! Ne može ponder u odlučivanju da bude veći za nekog ko živi u Jarkovu od nekog ko živi na 2 minuta peške tu!

E sad, činjenica je da ne postoji konsenzus oko ovih stvari, čak ni kod nas članova tih nekih udruženja za odbranu keja, a koji smo tradicionalno protiv svake vlasti koja bi nešto tu da betonira.
Prvo da se vidi plan i pogotovo šta je planirano sa druge strane, da se ne pretvori eventualno u neki centar klabinga gde će da nariču do zore u letnjim noćima npr.

Dakle načelno da mostu, uz neke crvene linije, očuvanje zelenih površina i slično!

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
I još jedno od pitanja:
šta ako se zaista izgradi most pa u sklopu toga se zaista prošire parkinzi, izgradi garaža, uvede zona, dovede još linija GSP na tu okretnicu da autobusi drndaju ljudima pod prozorom...
I svi ti novi kapaciteti se neminovno ispune, a pritisak vozila nastavi da se povećava, kao što nam praksa u celom gradu pokazuje? Jer to je realnost.

Šta onda, kada više ne bude mesta? Da li iko razmišlja o tome? ... Ne, naravno, i onda će po koji put biti: "u ono vreme o se o tome nije razmišljalo....".

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496
Koliko sam razumeo PDR mosta neće biti usvojen.
Komisija za planove je dala odgovore na relevantna pitanja i primedbe.
gara-e.png

Ja sam predložio da se zadrži okretnica za autobuse, koje nije bila u planu. Znači, sada se radi PDR u skladu sa svim usvojenim predlozima. Kao što piše izbačena je ul. OB do okretnice, jer je u njoj bila planirana neprimerena podzemna garaža koja nije ni trebalo da bude u planu za most.

Direkcija za izgradnju za ovu godinu ima planirana sredstva za PDR i ostalu dokumentaciju koja je potrebna za pripremu izgradnju mosta.
IMG_20220518_071607.png

Poslednja izmena:

vucko

Professional
Učlanjen(a)
20.04.2008.
Pohvaljen
16.763
500.000 dinara su zanemarljiva sredstva čak i za izradu PDR-a. PDR mosta još nije usvojen i trenutno je na ledu. Most ponovo pominje gradska vlast u kontekstu izgradnje 7 mostova do 2030. godine. Jasno je da su iskompleksirani jer nisu izgradili nijedan most za 9 godina vlasti.

Takođe, za ovaj most kruže glasine da je projekat favorit gradskog urbaniste Stojčića. A Stojčiću ako se dobro sećam ističe mandat uskoro, a i pitanje je da li će ostati na funkciji ukoliko bude bio izabran drugi zamenik gradonačelnika. :unsure:

Poslednja izmena:

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
Hvala @vucko.
Najzad da neko stavi stvari u realan kontekst.
Sad samo da vidimo koliko će od tih 557.414 RSD će da se potroši i na šta... (gde nađoše tih 14 dinara.... :) )

Ali, pazi, nekome je palo na pamet da zadrži okretnicu, izgradi pored nje most, ali nije plao na pamet da je nemoguće povećati kapacitet okretnice zbog dovođenja novih linija i veće frekvencije autobusa od sadašnje...
Ovo je poput one ideje da BELAM vozi savskim nasipom :)

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496
500.000 dinara su zanemarljiva sredstva čak i za izradu PDR-a. . .

Takođe, za ovaj most kruže glasine da je projekat favorit gradskog urbaniste Stojčića. . .
PDR je uradjen i sada se samo izbacuje ul. OB, kao što piše u insertu. Znači, radi se samo na nekim korekcijama po zahtevu Komisije za planove, tako da je 500.000 sasvim dovoljno samo za "naknadne radove".
IMG_20220518_120419.jpg

Glasine nisu relevantne, pogotovu za Stojčića koji nikad nije ni imao političku moć. Ali, svi iz aktuelne vlasti i kandidat za Gradonačelnika su govorili da je u planu i izgradnja ovog mosta, a to je bitno.

Poslednja izmena:

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496

"Razvoj pešačkog saobraćaja podrazumevaće pešačke (mostovske) komunikacije na poziciji Novi Beograd – Ada Ciganlija, proširenje postojeće mreže biciklističkih staza (planirano ukupno oko 300 km), planiranje mesta za postavljanje bicikala za iznajmljivanje i integraciju biciklističkih staza sa EUROVELO 6 biciklističkom rutom."

Rani javni uvid GUP-a do 2041. je počeo danas, a ovo je insert u vezi biciklističkih staza.

IMG_20220611_173821.png

Poslednja izmena:

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.874
Ako misliš da ovo ubrzava izgradnju ovog mosta - grešiš.

Niko ovde ne spori da je taj most u planu, ali nema ništa od njega u narednih 15 godina (pre sam mislio 5-10, ali evo, promenio sam mišljenje)

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496
Ako misliš da ovo ubrzava izgradnju ovog mosta - grešiš.
Dule,
šta je mislim to i napišem, pa prestani da pretpostavljaš šta ja mislim.
Ti se ovde baviš samo rokovima, a ja pratim pripremu dokumentacije.

Evo i za ovaj most je podnet zahtev za podršku EU fondova, pa videćemo.

Poslednja izmena:

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
Zapeo Dragan sa Fruške gore da se napravi haos u blokovima na Novom Beogradu, pa ne pušta...

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
(Foto: Urbanistički zavod Beograda/GUP Beograda 2041)

beograd_gup_2041_110622_tw1024.jpg

Ovde je prikazan most na poziciji Dr Ivana Ribara, ne Omladinskih brigada.

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496
Gradski odbor SNS je zvanično predložio Šapića za budućeg Gradonačelnika, a on je u predizbornoj kamanji izričito obećao izgradnju ovog mosta. Zato ću da ga podsećam šta je sve rekao u ovom klipu :
https://forum.beobuild.rs/threads/most-ada-ciganlija-blok-70.3928/post-955488

Drugo, sada je i ovaj most ušao u novi Generalni urbanistički plan, koji je krovni i osnovni dokumenat za donošenje drugih planova i projekta za izgradnju ovog mosta. Zato ću da insistiram na bržem donošenju sve potrebne dokumentacije.

Poslednja izmena:

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
Evo, možeš ovako:

Gradonačelniku grada Beograda, dr Aleksandru Šapiću

Poštovani gospodine gradonačelniče grada Beograda, pišem Vam sa Fruške gore da Vas podestim na obećanje o izgradnji pešačko biciklističkog mosta preko reke Save u Beogradu, između ulice Omladinskih brigada na Novom Beogradu i Ade Ciganlije na Čukarici.

s poštovanjem
Dragan *, Fruška Gora

Šta kažeš, misliš da će imati uticaja?

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496
Nemam nameru da odgovaram na tračarenja i glupiranja, moja je stvar kako ću da uspostavim kontakt sa novim Gradonačelnikom i njegovim kabinetom. A sigurno ću da insistiram na ispunjenju predizbornog obećanja u vezi izgradnje ovog mosta.

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
Čekaj, pa ti si stvarno glasao za Šapića i listu SNS u gradu, zbog - ovog mosta?

relja

Professional
Učlanjen(a)
13.12.2006.
Pohvaljen
15.510
Nisi prijavljen u Beogradu.
Konačno.
Ali daješ sebi za pravo da otvoreno lobiraš za konkretne političke opcije i ličnosti, propagiraš projekte i lažno predstavljaš stavove i istupanja onih koji tu zaista žive, na čije živore će to i te kako imati uticaja i za razliku od tebe - jesu prijavljeni.
Bedno.

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Pohvaljen
4.496
Vrh