Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

Lokalna zajednica će morati da se pita, tim pre ako izađe 5000 ljudi tu na ulicu (a hoće bude li trebalo)! Ne može ponder u odlučivanju da bude veći za nekog ko živi u Jarkovu od nekog ko živi na 2 minuta peške tu!

E sad, činjenica je da ne postoji konsenzus oko ovih stvari, čak ni kod nas članova tih nekih udruženja za odbranu keja, a koji smo tradicionalno protiv svake vlasti koja bi nešto tu da betonira.
Prvo da se vidi plan i pogotovo šta je planirano sa druge strane, da se ne pretvori eventualno u neki centar klabinga gde će da nariču do zore u letnjim noćima npr.

Dakle načelno da mostu, uz neke crvene linije, očuvanje zelenih površina i slično!
 
I još jedno od pitanja:
šta ako se zaista izgradi most pa u sklopu toga se zaista prošire parkinzi, izgradi garaža, uvede zona, dovede još linija GSP na tu okretnicu da autobusi drndaju ljudima pod prozorom...
I svi ti novi kapaciteti se neminovno ispune, a pritisak vozila nastavi da se povećava, kao što nam praksa u celom gradu pokazuje? Jer to je realnost.

Šta onda, kada više ne bude mesta? Da li iko razmišlja o tome? ... Ne, naravno, i onda će po koji put biti: "u ono vreme o se o tome nije razmišljalo....".
 
Koliko sam razumeo PDR mosta neće biti usvojen.
Komisija za planove je dala odgovore na relevantna pitanja i primedbe.
gara-e.png


Ja sam predložio da se zadrži okretnica za autobuse, koje nije bila u planu. Znači, sada se radi PDR u skladu sa svim usvojenim predlozima. Kao što piše izbačena je ul. OB do okretnice, jer je u njoj bila planirana neprimerena podzemna garaža koja nije ni trebalo da bude u planu za most.

Direkcija za izgradnju za ovu godinu ima planirana sredstva za PDR i ostalu dokumentaciju koja je potrebna za pripremu izgradnju mosta.
IMG_20220518_071607.png
 
Poslednja izmena:
500.000 dinara su zanemarljiva sredstva čak i za izradu PDR-a. PDR mosta još nije usvojen i trenutno je na ledu. Most ponovo pominje gradska vlast u kontekstu izgradnje 7 mostova do 2030. godine. Jasno je da su iskompleksirani jer nisu izgradili nijedan most za 9 godina vlasti.

Takođe, za ovaj most kruže glasine da je projekat favorit gradskog urbaniste Stojčića. A Stojčiću ako se dobro sećam ističe mandat uskoro, a i pitanje je da li će ostati na funkciji ukoliko bude bio izabran drugi zamenik gradonačelnika. :unsure:
 
Poslednja izmena:
Hvala @vucko.
Najzad da neko stavi stvari u realan kontekst.
Sad samo da vidimo koliko će od tih 557.414 RSD će da se potroši i na šta... (gde nađoše tih 14 dinara.... :) )

Ali, pazi, nekome je palo na pamet da zadrži okretnicu, izgradi pored nje most, ali nije plao na pamet da je nemoguće povećati kapacitet okretnice zbog dovođenja novih linija i veće frekvencije autobusa od sadašnje...
Ovo je poput one ideje da BELAM vozi savskim nasipom :)
 
500.000 dinara su zanemarljiva sredstva čak i za izradu PDR-a. . .

Takođe, za ovaj most kruže glasine da je projekat favorit gradskog urbaniste Stojčića. . .
PDR je uradjen i sada se samo izbacuje ul. OB, kao što piše u insertu. Znači, radi se samo na nekim korekcijama po zahtevu Komisije za planove, tako da je 500.000 sasvim dovoljno samo za "naknadne radove".
IMG_20220518_120419.jpg

Glasine nisu relevantne, pogotovu za Stojčića koji nikad nije ni imao političku moć. Ali, svi iz aktuelne vlasti i kandidat za Gradonačelnika su govorili da je u planu i izgradnja ovog mosta, a to je bitno.
 
Poslednja izmena:

"Razvoj pešačkog saobraćaja podrazumevaće pešačke (mostovske) komunikacije na poziciji Novi Beograd – Ada Ciganlija, proširenje postojeće mreže biciklističkih staza (planirano ukupno oko 300 km), planiranje mesta za postavljanje bicikala za iznajmljivanje i integraciju biciklističkih staza sa EUROVELO 6 biciklističkom rutom."

Rani javni uvid GUP-a do 2041. je počeo danas, a ovo je insert u vezi biciklističkih staza.

IMG_20220611_173821.png
 
Poslednja izmena:
Ako misliš da ovo ubrzava izgradnju ovog mosta - grešiš.

Niko ovde ne spori da je taj most u planu, ali nema ništa od njega u narednih 15 godina (pre sam mislio 5-10, ali evo, promenio sam mišljenje)
 
Ako misliš da ovo ubrzava izgradnju ovog mosta - grešiš.
Dule,
šta je mislim to i napišem, pa prestani da pretpostavljaš šta ja mislim.
Ti se ovde baviš samo rokovima, a ja pratim pripremu dokumentacije.


Evo i za ovaj most je podnet zahtev za podršku EU fondova, pa videćemo.
 
Poslednja izmena:
Zapeo Dragan sa Fruške gore da se napravi haos u blokovima na Novom Beogradu, pa ne pušta...
 
(Foto: Urbanistički zavod Beograda/GUP Beograda 2041)

beograd_gup_2041_110622_tw1024.jpg

Ovde je prikazan most na poziciji Dr Ivana Ribara, ne Omladinskih brigada.
 
Gradski odbor SNS je zvanično predložio Šapića za budućeg Gradonačelnika, a on je u predizbornoj kamanji izričito obećao izgradnju ovog mosta. Zato ću da ga podsećam šta je sve rekao u ovom klipu :
https://forum.beobuild.rs/threads/most-ada-ciganlija-blok-70.3928/post-955488

Drugo, sada je i ovaj most ušao u novi Generalni urbanistički plan, koji je krovni i osnovni dokumenat za donošenje drugih planova i projekta za izgradnju ovog mosta. Zato ću da insistiram na bržem donošenju sve potrebne dokumentacije.
 
Poslednja izmena:
Evo, možeš ovako:

Gradonačelniku grada Beograda, dr Aleksandru Šapiću

Poštovani gospodine gradonačelniče grada Beograda, pišem Vam sa Fruške gore da Vas podestim na obećanje o izgradnji pešačko biciklističkog mosta preko reke Save u Beogradu, između ulice Omladinskih brigada na Novom Beogradu i Ade Ciganlije na Čukarici.

s poštovanjem
Dragan *, Fruška Gora


Šta kažeš, misliš da će imati uticaja?
 
Nemam nameru da odgovaram na tračarenja i glupiranja, moja je stvar kako ću da uspostavim kontakt sa novim Gradonačelnikom i njegovim kabinetom. A sigurno ću da insistiram na ispunjenju predizbornog obećanja u vezi izgradnje ovog mosta.
 
Čekaj, pa ti si stvarno glasao za Šapića i listu SNS u gradu, zbog - ovog mosta?
 
Nisi prijavljen u Beogradu.
Konačno.
Ali daješ sebi za pravo da otvoreno lobiraš za konkretne političke opcije i ličnosti, propagiraš projekte i lažno predstavljaš stavove i istupanja onih koji tu zaista žive, na čije živore će to i te kako imati uticaja i za razliku od tebe - jesu prijavljeni.
Bedno.
 
Vrh