@relja
U redu je da se ne slažemo, ali vidiš npr kako imamo drugačiju percepciju, meni je više fer za stanovnike bloka, biće UVEK DOSTUPAN parking, uz neku simboličnu mesečnu nadoknadu, kao sada u blokovima 21, 22, 23. Više mi nije fer prema ljudima koji bi dolazili da rade tu!
Opet ako govorimo o periodu posle 21h, to nema nikakve veze novim mostom, nego sa splavovima, verujem da bi se preko mosta preko 90% tranzita već obavilo do tada! Opet bi bila bolja situacija za parkiranje do 21h, nego što je to sada! Za splavove se slažem, najradije bih sve izmestio ili bar napravio da mora da postoji ozbiljan razmak između i da budu u jednom nivou do određene visine i da to mora strogo da se poštuje!
Što bi nam smetali radnici parking servisa? Ja bih baš voleo da budu tu, tim pre ako bi imali proširene ingerencije da slikaju one koji se parkiraju po zelenim površinama ili bahato po trotoarima za pešake i zovu
pauka. Ja sam sad na Zvezdari, ne nađem uvek zonu kad dođem kasno, pa nekad, kao i svi drugi, zauzmem i deo lokalnog puta puta koji nije zona tako da ne smetam nikome, ali nikad zelena površina ili trotoar. Ne iz bahatosti, nego jednostavno nema mesta, slično kao kod nas u blokovima kad se ljudi ne parkiraju baš na parking mestima između dvospratnica i četvorospratnica npr, nego na ulici, pa ugl nema problema. Za takve stvari bi trebalo da postoji tolerancija za lokalce, što se lako proveri. Lično nisam imao problema.
Opet kažem, razumem svaki problem i opet sam srcem, možda i sebično, za to da se gradi, ja sam siguran da bih ga ja koristio i zimi i leti i ne samo ja, blok 70 ima 20 000 ljudi, pa računajmo dalje. Ovako koristim samo novi most leti! Eto, sigurno bi se novi most (a pogotovo onaj deo ulaza/izlaza na makiškom delu Ade) rasteretio! Kad se sve sabere, ima više pluseva.
Kao veoma mlad momak, trenirao sam kajak tamo gde je restoran Marinada. Dan danas pamtim taj brisan prostor i slobodan pogled na drugu stranu reke (Adu) i vrhove drveća pod snegom. Bukvalno magičan pogled, večito urezan u memoriju. I tada je druga obala bila popunjena malim splavovima (kućica). Verujem da bi bilo lepo prošetati tu bez obzira na doba godine. Druga stvar je što se slažem da to sada ne bi bilo tako idilično kao tada i da bi vremenom prevladali interesi i da bi to isto postala obala kao što je i kod nas danas, da se reka ne može videti!