[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878055#p878055:2mb1lcdk je napisao(la):
Earthmoving » Mon Sep 06, 2021 10:59 pm[/url]":2mb1lcdk]Pa sta ovo znaci, da Vucicevci mogu pod izgovorom sirine autoputa 60m, da proglase javni interes i uzmu sirinu i 200m, i celu dolinu ako im se cefne? Pa da onda to zemljiste sutra mogu dele svojima, strancima "investitorima" ili kome vec za džabe, nizoj ceni. Ukratko, proglasavati za javni interes vecu sirinu od sirine pojasa autoputa je cista zloupotreba sluzbenog polozaja i pljacka.
Vec sam dva puta pisao ovde na temu sa videa. Ili barem varijaciju teme.
Mi smo prvo selo do sela sa videa, pomenu jedan covek bas.
Jedna nasa njiva ide pod to neko fantomsko pozajmiste. Ponudjena cena je identicna ceni kao za eksproprijaciju.
Ostalo je svima nejasno da li se pozajmljuje kao pozajmiste materijala za nasipanje, pa to posle ostaje takvo drzavi ili se pozajmljuje materijal pa se vraca vlasniku.
Ako se vraca, u kakvom stanju se vraca? Cisto sumnjam da postoji ikakva i teoretska sansa da ga mogu vratiti u prvobitno stanje.
Svakako, citav taj pojas verujem da spada u taj neki ekoloski pojas, za koji je bila bas prezentacija kod nas u selu. Evropa navodno insistira na odaljavanju proizvodnje hrane od autoputa bla bla u daljini izmedju 40 i 150m.
Takodje, taj pojas izmedju trase i korita reke je relativno mali, pa se pominje i za uziamnje radi regulacije korita reke, iako je ona kao 3 metra ukopana gotovo nikakva pretnja.
I da potvrdim navode ljudi sa snimka, zaista su neke parcele vec prevedene na drzavu bez pojasnjenja i trazenja bilo kakve saglasnosti, dok je kod parcela preko kojih ide trasa to bila uredna praksa. Dakle, nikakvo upoznavanje sa predmetom, nikakvi dogovori, samo te obaveste da je parcela prevedena na drzavu. Pri tom, ni sa kakvom cenom nisu izlazili.
Zaista cudna situacija koju ni u opstini nisu mogli da mi objasne. Ili im prosto nije dozvoljeno da objasne, ne znam.
Izvinite na opsirnijem postu.