Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

1735804967219.png

Vezano za izmene i dopune PPPPN za ovaj auto-put, celo područje od trase auto-puta do reke Z, Morave je predmet izmena i dopuna ovog plana za objekte hidrotehničkog uređenja.
Ovde sam uokvirila kuće u Vranešima, koje ostaju iza trase ap, izložene poplavama.

Ceo ovaj kraj, za nas koji živimo ovde, ostaje trajno promenjen i uništen. Tek u ovim izmenama i dopunama plana, pojavili su se i brojevi parcela za polje, a tu se eksproprijacija radi uporedo sa eksproprijacijom za gradnju ap (potpuna eksproprijacija).
Kompletna trasa ap, ovde je to sivom linijom označeno, bila je logičnija i išla je preko stabilnijeg terena u planu iz 2013.g.. Trasa je išla preko polja, daleko od naselja, i nije uopšte bilo potrebno rušenje ovoliko kuća...

Auto-put je mogao biti projektovan i na stubovima, čak i kroz samu reku, milion drugih rešenja je bilo a da se ne uništi ova najplodnija zemlja i celo područje.

Momci, zaista vas ne razumem sa tim "opterećujete temu".

Shvatate li da se naša sugrađanka bori sa svoju i zemlju svoje porodice? Da je sama protiv nepravednog sistema? Shvatate li da to ne može da bude hladne glave, već vrućeg srca i ušiju punih nepravde! Bes, razočarenje, opet bes...

I vi se žalite što neko "zagušuje temu", kao da ista nije zagušena sa milion gluposti i tri miliona citiranja rokova nekredibilnih izvora i rekla-kazala...

Ovde se ljudsko biće, naša sugrađanka, od krvi i mesa, ne Internet avatar, bori za svoje.

Nije mi jasno kako su pojedinci toliko hladni. Elementarna empatija... Pa normalno je da ne znaš ni šta ni kako, kada te dovedu u tu situaciju. A duša ti vrišti od nepravde!

Pustite bar ovaj ventil, majku mu staru...
Želim da Vam se zahvalim na ovim rečima. Nije uopšte bilo lako vratiti se na ovu temu nakon svega.
Ja sam se zahvalila svima koji su imali razumevanja, ali je to obrisano (pretpostavljam jer sam napisala nešto i o pretnjama koje imamo, maltretiranju..).

Sve najlepše Vama u Novoj godini, hvala još jednom na gestu humanosti, veliki pozdrav!

Jel ovaj cenovnik i datum kada stupa na snagu znaci da ce krenuti i petlja Kosevi? Jeste glupo pitanje ali..cisto da budemo sigurni..jer skoro je drugar nije citao vesti detaljno itd...i onda je morao do Trstenika pa nazad na Stopanju...

Vrh