Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

1735804967219.png

Vezano za izmene i dopune PPPPN za ovaj auto-put, celo područje od trase auto-puta do reke Z, Morave je predmet izmena i dopuna ovog plana za objekte hidrotehničkog uređenja.
Ovde sam uokvirila kuće u Vranešima, koje ostaju iza trase ap, izložene poplavama.

Ceo ovaj kraj, za nas koji živimo ovde, ostaje trajno promenjen i uništen. Tek u ovim izmenama i dopunama plana, pojavili su se i brojevi parcela za polje, a tu se eksproprijacija radi uporedo sa eksproprijacijom za gradnju ap (potpuna eksproprijacija).
Kompletna trasa ap, ovde je to sivom linijom označeno, bila je logičnija i išla je preko stabilnijeg terena u planu iz 2013.g.. Trasa je išla preko polja, daleko od naselja, i nije uopšte bilo potrebno rušenje ovoliko kuća...

Auto-put je mogao biti projektovan i na stubovima, čak i kroz samu reku, milion drugih rešenja je bilo a da se ne uništi ova najplodnija zemlja i celo područje.

Momci, zaista vas ne razumem sa tim "opterećujete temu".

Shvatate li da se naša sugrađanka bori sa svoju i zemlju svoje porodice? Da je sama protiv nepravednog sistema? Shvatate li da to ne može da bude hladne glave, već vrućeg srca i ušiju punih nepravde! Bes, razočarenje, opet bes...

I vi se žalite što neko "zagušuje temu", kao da ista nije zagušena sa milion gluposti i tri miliona citiranja rokova nekredibilnih izvora i rekla-kazala...

Ovde se ljudsko biće, naša sugrađanka, od krvi i mesa, ne Internet avatar, bori za svoje.

Nije mi jasno kako su pojedinci toliko hladni. Elementarna empatija... Pa normalno je da ne znaš ni šta ni kako, kada te dovedu u tu situaciju. A duša ti vrišti od nepravde!

Pustite bar ovaj ventil, majku mu staru...
Želim da Vam se zahvalim na ovim rečima. Nije uopšte bilo lako vratiti se na ovu temu nakon svega.
Ja sam se zahvalila svima koji su imali razumevanja, ali je to obrisano (pretpostavljam jer sam napisala nešto i o pretnjama koje imamo, maltretiranju..).

Sve najlepše Vama u Novoj godini, hvala još jednom na gestu humanosti, veliki pozdrav!

Jel ovaj cenovnik i datum kada stupa na snagu znaci da ce krenuti i petlja Kosevi? Jeste glupo pitanje ali..cisto da budemo sigurni..jer skoro je drugar nije citao vesti detaljno itd...i onda je morao do Trstenika pa nazad na Stopanju...

Како ствари стоје, овде ће на крају морати да се ангажују ,,корњаче" и једно њихово специјално возило...
Четворица незаситих сељака малтретирају остале грађане Србије и пројекат од националног значаја

Како ствари стоје, овде ће на крају морати да се ангажују ,,корњаче" и једно њихово специјално возило...
Четворица незаситих сељака малтретирају остале грађане Србије и пројекат од националног значаја
Gde je policija?

Ено је у кафани, чува заслужне Пецоније и пребија професоре који се буне док не могу да прођу тротоаром од њихових паркираних возила. Исто тако пијанче и са заслужним Перчевићима у мом комшилуку (само што ја сам ја давно одустао од дизања брисача им).

Ено је и тамо где немоћно убија брата пијаног вкв убице, или тамо где туче немоћне сениоре између ногу.

Ето, тамо их има кол'ко год душа иште.

Evo policija prošle godine na našem putu. Nisu dali da dođemo NAŠIM putem do kuće. Tu smo stajale dok nam je firme Bechtel Enka rušila put. Policija je asistirala bez naloga, samo su nam rekli nek. dana pre toga da je to odobrieno u Policijskoj upravi Kraljevo. Nikakav papir, nalog za asistenciju nisu nam pokazali. Nisu sa nama ni pričali. Uz ćutanje policije, samo smo mogle da čekamo i gledamo dok nam ruše imovinu.
I sve to uz pokrenute upravne sporove protiv Ministarstva finansija i protiv MGSI za poništaj dozvole. Bukvalno su ušli na našu svojinu, parcele nisu ni veštačene. Do nas su došli i inženjeri Behtel Enke i svu dokumentaciju smo im ponovo pokazale, nije ih zanimalo....
1736240745339.png

Policija asistira u izvršenju, a ovo nije bilo ni izvršenje, jer nema izvršnog rešenja. Da nije tragično po nas, bilo bi smešno..
I sada grade most, a sve prelazeći preko naše svojine. To je zaista i nepoštovanje Upravnog suda, ali i rad na silu uz uništenje naše imovine.!

Iz republičke građevinske inspekcije, i dalje nijedan odgovor. A ne znam koliko puta smo ima pisali.

Cisto da napisem zbog ovih "dronadzija" lepa info za snimak,
Naime na potezu Vrba - Kraljevo , negde na prelazu iz Vrbe u Ratinu preseljena je oprema za fabrikaciju uzduznih armirano betonskih nosaca mostova i nadvoznjaka.
E sad dal je iz Adrana ili sa nekog drugog mesta ne znam, ali se vidi iz Vitanovca i Sumarica kran i utovarne staze preko Morave, opala suma pa se sve lapo vidi . :)

Koji projekat od nacionalnog značaja?
Dalje, stavite se u kožu ovih ljudi. Pokušajte da razumete kako je kada Vas bukvalno "šetaju" od ročišta do ročišta, gde se Koridori ne pojavljuju. Mi nemamo tu vrstu spora (imamo pokrenute upravne sporove..), ali znam kroz priče drugih ljudi kako se to odvija.
Ono što me je ovde začudilo je da gospodin na snimku kaže da policija i Behtel Enka imju razumevanja za blokade. E kod nas ga nemaju, kod nas Behtel Enka tj. jedan od inženjera te firme, dođe na naš put i kaže da je to "državna svojina", tera nas odatle. Kada želite da pokažete dokaz da je to privatna svojina, ne želi da služa, pokazuje Vam da zaćutite...
Toliko ružnih prića ima u vezi gradnje ovog ap. .. Trebalo bi da se informišete.
Kod nas se bukvalno radi o otimačini. I opet ću napisti da je o svemu upoznat i predsednik Vlade, odn. ljudi koji čitaju mejlove koji stižu na tu adresu, kao i Zaštitnik građana.

April 2023.g.. Nisu nam dozvolili da priđemo mestu "izvršenja"..
1736243306711.png

Ne samo da nisu imali pravo da to urade, već smo morale da čekamo i čekamo, nisu dali da dođemo do svoje kuće. Koliko je ova dozvola zakonita, govori to što su nas ODSEKLI od prilaza kući. Ispade da mi prolazimo PREKO autoputa do svoje kuće.

Tako je bilo od aprila 2023.g., /preko vode, blata i snega/, a ove godine u sept. su nam preko noći zatvorili NAŠ put i improvizovali neku površinu preko imanja komšije, tako da moramo da obiđemo brdo od peska i vratimo se na NAŠ PUT. Da li Bechtel Enka ovo mogao u bilo kojoj drugoj zemlji da radi? Vidite, tamo gde su muškarci, ne ponašaju se ovako..
Zanimljivo je da parcele desno od našeg puta NEMA u građevinskoj dozvoli, ali ni na to se ne rguje.

Ovo je uzurpiranje, maltretiranje, nešto što ne sme da se dešava kod gradnje ovakvih objekata.

Tek kada prođete ono što mnogi vlasnici nepokretnosti prolaze, shvatite u šta ste "upali"..

Da napišem i da je nezakoniti ulazak na naše imanje tada prijavljen Policijskoj upravi Kraljevo, uz dokumentaciju. Da napišem i da je lice iz naše opštinske uprave stavilo pečat pravonsažnosti na rešenje o eksproprijaciji, što je skandal, jer je to na Upravnom sudu. Iako se zna da je to lice uzvršilo zloupotrebu službenog položaja, do danas to lice u našoj opštinskoj upravi (opštine Vrnjačka Banja) ima istu poziciju u odseku koji se bavi imovinsko-pravnim pitanjima...
Iz Policijske uprave Kraljevo nema odgovora do danas na našu prijavu.

Samo da pojasnim delić onoga što vlasnici nepokretnosti prolaze...

Vrh