Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Mislila sam da nema baš potrebe objašnjavati pitanje upravnog spora. Ima onih koji su razumeli, kao što je @blaster čak i iščitao sve što sam pisala. i iskreno mu hvala na razumevanju
Da objasnim, kada pokrenete upravni spor protiv Ministarstva finansija /vezano za eksproprijaciju/, Upravni sud treba da donese odluku.. Do tada, nema razgovora o ceni, nema prodaje, jer se radi o privatnoj svoojini koja NIJE eksproprisana.
Zato su oni oteli. Ne žele da čekaju odluku suda. Zašto sa nama nisu razgovarali pre toga, ne znam, ali nismo jedini. Išli smo u našu opštinsku upravu i išli, ma ništa...I onda smo morali da pokrenemo upravni spor protiv Mfin.
Nama su bukvalno oteli deo imanja, doveli policiju koja nas je držala i ušli. Koridori Srbije su uveli Bechtel Enka na NAŠE imanje.
U dozvolama su slagali da je sa nama sve rešeno. Zašto rep. građevinska inspkcija ćuti dve godine? Što je problem da dostavi izveštaj? Načelnica te inspekcije je u Kv.

Ako pišem tako da se ne razume, zaista mi je žao. Zato navodim da je rešenje za nas upravo poštovanje zakona. Naravno da smo želeli da sačuvamo naše imanje. Nismo ni imali drugu opciju. Spomenula sam šefa projekta kao deo odgovora na pitanje postavljeno ovde. Na neki način smo kolege /ja sam d.i.a./.

Jako puno problema imaju sa dokumentacijom, ali svi ćute na to.
Sada se pokušava i sa Izmenom građevinske dozvole za sektor 6, ali ne može se raditi izmena kada je pokrenut upravni spor u vezi nje.

Немам појма, ја сам питао већ неколико пута и нисам добио одговор. Чак нисам добио ни одговор на питање који су њихови жељени исходи ове ситуације. Чак сам нудио и неке могуће предлоге шта би могли да буду излази али нисам добио одговор.

Постоји та опција да држава није дала понуду која их задовољава а постоји и опција да желе да остану да живе ту а држава им угрожава имање несавесним поступањем. Можда ми је та друга опција у овом случају вероватнија.
Država ne može da da ponudu, razumete? Parcele su još uvek u našoj svojini. Nisu eksproprisane. To je na Upravnom sudu.

Dalje, kako se god okrene, nama je imanje upropašćeno. Sa leve strane ostaje nam Z. Morava kao pretnja, sa desne voda koja nadolazi sa brda.

Nadam se da je jasno da se ovde radi o jakim uiticajima, čim je trasa provučena KROZ naselje. Treba samo pratiti ko je koliko naplatio ovde, tj. ko je imao najviše zemlje.
Neverovatno je da NIKO od nadležnih ne reaguje na to što su Koridori Srbije d.o.o. uveli izvođača Bechtel Enka na naše imanje. To je po zakonu nemoguće, zna se na koji posed mogu da ih uvedu. Kompletan događaj je sniman, tu su bili i predstvanici Behtela... ma nikakva dokumentacija ih nije zanimala. /april 2023.g./
Jako je teško proći sve ovo...Ima onih koji će razumeti, svakako i onih koji su lično pogođeni.. Ja do danas ne verujem da je ovo sve moguće u Srbiji. Više je nego strašno doživeti i proživeti sve ovo.

Da li može neko konačno da obuzda ovu ženu da ne zatrpava ovu temu sa svojim problemom ?
Poštovani, nisu ovo moji problemi. Ovo je način na koji se gradi auto-put E-761, deonica Pojate Preljina. Uz otimanje. Objavila sam skoro info da su ušli uz policiju u susedno mesto, na pozjamište. Zašto Vam smeta ovo što pišem? Ako ne verujete, ne mogu vas ubediti u suprotno.

Ako ne razumete ovo što pišem, molim Vas da preskočite... Ima onih koji će razumeti, bez ikakvog komentara.
Budite srećni pto Vama ne otimaju i što ne lažiraju dokumentciju vezano za Vaše imanje.

Država ne može da da ponudu, razumete? Parcele su još uvek u našoj svojini. Nisu eksproprisane. To je na Upravnom sudu.

Dalje, kako se god okrene, nama je imanje upropašćeno. Sa leve strane ostaje nam Z. Morava kao pretnja, sa desne voda koja nadolazi sa brda.

Nadam se da je jasno da se ovde radi o jakim uiticajima, čim je trasa provučena KROZ naselje. Treba samo pratiti ko je koliko naplatio ovde, tj. ko je imao najviše zemlje.
Neverovatno je da NIKO od nadležnih ne reaguje na to što su Koridori Srbije d.o.o. uveli izvođača Bechtel Enka na naše imanje. To je po zakonu nemoguće, zna se na koji posed mogu da ih uvedu. Kompletan događaj je sniman, tu su bili i predstvanici Behtela... ma nikakva dokumentacija ih nije zanimala. /april 2023.g./
Jako je teško proći sve ovo...Ima onih koji će razumeti, svakako i onih koji su lično pogođeni.. Ja do danas ne verujem da je ovo sve moguće u Srbiji. Više je nego strašno doživeti i proživeti sve ovo.
Pre odluke Upravnog suda, Koridori su "odlučili" da su naše parcele eksproprisane.
Valjda sam pojasnila..
Bukvalno su slagali u dokumentaciji, i vezano za uvođenje u posed, i u dozvolama. Ali je to naša svojina!

Poštovani, nisu ovo moji problemi. Ovo je način na koji se gradi auto-put E-761, deonica Pojate Preljina. Uz otimanje. Objavila sam skoro info da su ušli uz policiju u susedno mesto, na pozjamište. Zašto Vam smeta ovo što pišem? Ako ne verujete, ne mogu vas ubediti u suprotno.

Ako ne razumete ovo što pišem, molim Vas da preskočite... Ima onih koji će razumeti, bez ikakvog komentara.
Budite srećni pto Vama ne otimaju i što ne lažiraju dokumentciju vezano za Vaše imanje.
Postoje mnogi ljudi kod kojih je sve prošlo lako i bez problema. Mislim da ova tema nije vezana za jednu osobu, uredu je napisati Vaš problem u par rečenica i napisati šta Vi smatrate kao rešenje. Ovako pisanje na 20 stranica tek niko neće hteti da pročita.

Danas smo ponovo zvali policiju zbog prelaska kamiona sa peskom preko imanja.
Inače mi već nekoliko dana prilazi novo Behtelovo obezbeđenje da mi kaže da se sklonim "sa trase" zbog "moje bezbednosti". Jedan čak reče da sam na građ. zemljištu...
Policija bi trebalo da nas zaštiti.. Nema toga.
Levo se vidi znak postavljen ispred našeg puta. Kao da naš put nije naš...
1738161234883.png

Postoje mnogi ljudi kod kojih je sve prošlo lako i bez problema. Mislim da ova tema nije vezana za jednu osobu, uredu je napisati Vaš problem u par rečenica i napisati šta Vi smatrate kao rešenje. Ovako pisanje na 20 stranica tek niko neće hteti da pročita.
Zašto je problem ovo šta bas ja pišem?
Ovo se odnosi na Moravski koridor. I više nego što mislite. Da li mislite da tek tako pišem ko je sve obavešten o ovome što se radi u Ko Vraneši? Spominjem Zaštitnika građana..?
Ovo je otimačina.
Ako Vas to ne zanima,.. ne znam. Stavite se u kožu moje porodice. O kakvom rešenju da pišem, kada su nam oteli deo imanja?

A ukoliko mi navedete kojim aktom Vlade su Koridori određeni za korisnika eksproprijacije, neću pisati ništa više!

Svako iskustveno svedočenje je još jedan vredan dokument u budućoj bogatoj arhivi jednog ovako kapitalnog projekta , koja će generacijama koje dolaze, u najširem smislu, svedočiti o vremenu u kojem živimo.

A nama ovde, i sada, zbog spoznaje gorčine sudbine koja je jednu članicu foruma, izgleda, ni krivu ni dužnu, snašla, ostaje umanjeno ushićenje praćenja realizacije , ali i nada da će se njene rane duše očekivanom pravdom zalečiti, i da će smoći snage da radost izgradnje ovog puta, kome po prirodi mesta bitisanja najviše pripada, ipak oseti, i njegovu korist sa nama i celom zajednicom na kraju podeli.

I, ako niste, pročitajte 'Proces' od Kafke.

Poslednja izmena:
Mnogo lepo je da se vidi nedostatak empatije i na ovoj temi. Samo pokazuje koji je glavni problem u Srbiji i odakle ova vlast i njeni postupci

Mnogo lepo je da se vidi nedostatak empatije i na ovoj temi. Samo pokazuje koji je glavni problem u Srbiji i odakle ova vlast i njeni postupci
Gde ti vidiš nedostatak empatije na ovoj temi? Šta bi po tvom mišljenju bilo potrebno da uradimo, a da nije urađeno, da bi video našu empatiju?
Na 279 stranica koji se bave izgradnjom moravskog koridora, gde smo obrađivali stotine tema, mislim da je ovaj problem okupirao najviše vremena i prostora.
Moderatori su dopustili više desetina postova na koje ima još više odgovora od strane učesnika foruma, a koji su pokušali da razumeju i svojim odgovorima da pomognu ili podrže problem koji Vra ima. Na šta bi ličilo kada bi svako ko se smatra oštećenim u procesu eksproprijacije za ovaj autoput, a takvim ima mnogo, uzeo sebi za pravo da zatrpava forum mnogobrojnim postovima i ogromnim tekstovima?

Mozda i najveci problem ovde nije zatrpavanje nego sto pisanje nije koncizno, nerazumljivo je, tesko je za pracenje i onda lici na rentovanje umesto kratko, jasno i konkretno objasnjenje problema i zeljeni ishod. Na taj nacin bi neko mogao i da pomogne, ovako...

Vrh