dane bezanija
Higher intermediate
Daj boze da si u pravu...sve ovo sam pricao u smislu da je bila sasvim dovoljna brza saobracajnica iz mng razloga..brzine gradnje,troskova itd...nista se nece promeniti ni kada puste do VB...to je 10,15% inteziteta u odnosu na E75...Mislim da je na autoputu Ruma-Šabac manji protok vozila nego Pojate-Kruševac.
Intenzitet saobraćaja na moravskom koridoru se ne može proceniti na osnovu deonice čija je tek samo 1/4 tek puštena u rad i koja u potpunosti nije funkcionalna ni za sam grad Kruševac jer se većina vozača putničkih automobila i skoro svi vozači kamiona iz većeg dela Kruševca i iz pravca Kopaonika, Blaca, Brusa... ka Beogradu i Nišu uključuje na samom kraju autoputa, tj. na petlji Ćićevac.
Takođe, iz Čačka ka Pojatu ne idu ljudi samo kada idu na more i za Beograd, neki idu u Niš, Jagodinu, Leskovac, Zaječar, Sofiju, Istanbul, Skoplje... Čak si i sam napisao da mesecima prolaziš tom otvorenom deonicom.
Pun potencijal će se videti kada se autoput u potpunosti završi jer će preuzeti veći deo saobraćaja koji sada iz pravca Čačka, preko Kragujevca ide ka Nišu jer vozači izbegavaju vožnju kroz gusto naseljena mesta od Čačka do Kruševca. A kada se nekada završi i autoput ka Crnoj Gori i krak ka BiH, i od Paraćina ka Rumuniji biće najbitniji međudržavni pravac koji će spajati Crnu Goru, BiH, pa čak i delove hrvatskog primorja sa Rumunijom, Bugarskom, Turskom.
Napisao jesam da idem od kada je pusteno do Koseva...bukvalno i praznicima i ne...bukvalno sam sam bio na putu...cak i posle petlje Cicevac...
Doduse meni to i odgovara...vozis lagano...