Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Evo da postavim i ovde. Iako nema veze sa ovim autoputem primer kako bi trebalo da izgleda ukrštanje dva autoputa. I kakvo bi, nadam se, trebalo da izgleda rešenje za Pojate i Preljinu.

 
A evo i Trsteničana. Zanimljivo da na ovom mostu fale još dva stuba u koritu Morave. Ja sam mislio da su stubovi završeni nakon što izbetoniraju gredu na ovom mučenom stubu gde je Morava već par puta odnosila skele.

 
Koja je razlika?

Petlja trougao
Screenshot_20230901_090025_Maps.jpg
 
Ovo je isto. Imaš glavni pravac dok se na treći uključuje i isključuje. Jedino razlika je što se ukjučno/isključne rampe idu ispod glavnog pravca dok je kod Kuzmina obrnuto. Bez obzira, dobro rešenje za ukrštanje dva pravca. Mada, meni je najbolje ono kod Požege ali videćemo koliko će biti ograničena brzina.
 
Mislim da je i kod Požege tip kruška. Suštinski su kruška i trougao iste. Samo je razlika u poluprečniku krivina, mislim da to utiče na ograničenje brzine.
 
Ostaje da vidimo kako će funkcionisati kad se izgradi. Meni je kod Doboja odlično rešenje. Ne mogu da se setim koliko je ograničenje ali se vrlo lagano prođe, malo se spusti noga sa gasa i to je to.
 
Kod Doboja je trougao. Ovako gledajući na OSM, čini mi se da su kod trougla veći poluprečnici krivina, pa bi trebalo da može brže da se vozi nego kod kruške :D
 
Ја не видим како се ово може завршити до краја године, посебно надпутњак у Јасици! Ту је огроман саобраћај а ти људи немају други пут за прелазак АПа. Самим тим не видим функцију привремене наплатне рампе. Како може бити затворени систем док се не заврши надпутњак?! Или једноставно да се не наплаћује док не заврше надпутњак у Јасици!

 
Nece ni biti zatvorenog sistema dok se ne zavrsi prelaz preko autoputa na mestu kruznog toka. Uskoro ce zapoceti radovi, cim bude gotov ceo deo oko Ks-zapada.
 
Za vreme radova na nadvoznjaku, ici ce preko devijacije posle mosta, pa levo, ako zele prema Makresanu pravo, ili desno za Ks ili Kosevi. Kada se zavrsi nadvoznjak, onda preko njega, logicno.
 
A gde će Jasikovčani da uzmu karticu za putarinu? Ili to pričaš nakon puštanja cele deonice?
 
Ovo na slici je za vreme radova na nadvoznjaku. Kada se on zavrsi, autoput ide ispod, a svi preko Morave ici ce preko njega, uzimace karticu kao i svi iz pravca Krusevca, kroz kruzni tok, pa na naplatnoj stanici Ks-Zapad.
 
Vrh