nbumbic":138dwb6w je napisao(la):Jedna od retkih stvari po kojoj smo mi specifični je korišćenje dva pisma, to nam je prednost i to treba negovati.
2012":138dwb6w je napisao(la):A Engleski je već naš drugi tj. globalni jezik
2012":138dwb6w je napisao(la):Beograd kao najveći grad,obnovljeni kulturni i ekonomski centar ex yu prostora i regiona treba da ima u natpisima i ćirilicu i latinicu i engleski,jednostavno otvorena metropola i međunarodni centar u svakom smislu te reči,čak ne bi škodio i Kineski..
Нисам рекао да сам ја већи Србин од тебе јер нисам, али сам можда ипак мало већи јер пишем ћирилицомbojan87":3vhkajpb je napisao(la):Ma da verovatno je problem u meni, a ne u tome sto niko nista nece da radi, ali zato su/ste u stanju da se prepirete oko toga koje je pismo bolje, zasto smo bolji od drugih, koje medju nama bolji, kako je kosovo nase, kako je sve nase bolje, mi smo nebeski narod,... trla baba lan da joj prodje dan.
Ali zato niko u Srbiji nece da zasuce rukave i kaze e ljudi ajmo da radim i razvijamo se, a ne da vrtimo prazne price koje je pismo bolje i zasto. Mi Srbi imamo potrebu da uvek gledamo i izmisljamo u cemu smo bolji, a na neke osnovne stvari zmurimo i zabijamo glavu u pesak, samo da ne bi morali da sagledamo realnost.
Evo recimo trolujete ovo temu vec par strana i tako na svakih mesec dana, kao da nemate sta pametnije da kazete.
P.S. Somi zasto si ti veci Srbin od mene ??? Jel si ti u svom zivotu uradi nesto specijalno za ovu zamlju da bi zasluzio taj status
zidar":1bl8l7jn je napisao(la):Ali zato uvek primetim kada je cirilica u italic obliku u ruskom fazonu pa se T i P pisu kao M i N latinicom :bash:
primer, prva strana sajta GSP http://www.gsp.rs/naslovna.htm
zasto je toliki problem da se nadje odgovarajuci font koji ce moci lepo da se cita na srpskom?
stormbg":1h00l91x je napisao(la):Naisao sam na glasanje za postavljanje novih nadstrešnica na GSP stajalištima http://busevi.com/index.php?option=...-novu-nadstrenicu&catid=41:glasanje&Itemid=53
Možda bi bilo interesantno da damo malo veći publicitet ovoj akciji i glasamo. Ja lično lobiram za trojku