Šta je novo?

Modernizacija GSP-a

Jel ovi pricaju o nasem Beogradu ili?
Internet u vozilima, elektricni autobusi, 50 novih solo vozila, a naplata nikad manja, odakle bre?!

ocigledno se poboljsala naplata :lool:

e da sto se tice trole kakve uzimaju zglobne ili solace.Mislim da bi bilo bolje zglobne da uzmu

Јел постоји потреба за новим тролејбусима? Једино ако ће да шире мрежу.

Realno, mislim da nema, jedino ako hoce da zamene ovih par starih sto je ostalo, mreza se nece siriti sigurno.
@dare, naplata nikad manja, a bice i jos manja, verovatno opet na neki kredit...

znam samo sam se malo zezao nazalost na kredit :(

Trebalo bi da se širi mreža do kraja godine valjda, zbog novih podzemnih graža. Po meni je potreba uzimati nove zglobne trole pošto nama trebaju zglobne i to baš. Od trga do slavije krctao.

Prilicno je zanimljiva izjava Malog da su se Solarisi pokazali kao neprakticni.................... Kako uopste to prokomentarisati...............

U smislu da mozda nije trebalo uzeti sve zglobove vec kombinovati pretpostavka

Pa i u tom slucaju prica gluposti jer je jasno receno tada, pa i pre tendera za zglobove, da ce posle zavrsene kupovine biti objavljen i tender za 200 solo autobusa. Kupovina 200 zglobnih je bila potpuno opravdana odluka, mozda je pak trebalo prvo objaviti tender za solace, ali opet, da nisu oni kupljeni, ko zna sta bi nas vozilo po gradu.

Ovaj covek mene iz dana u dan fascinira. Solarisi neprakticni, a da nema njih i vozila PP grad bi stao. To se najbolje vidi na potezu 300 i 400 plus reon koji drzi SP Zemun. Ovo za elektro autobus je tek hit nad hitovima, pa mi ne mozemo ni najprostije klasicne autobuse da odrzavamo kako treba, sta cemo da radimo sa ovim? I onda kad i oni krenu da gore kriv ce biti vozac zato sto ga je brzo slepao... Najbolje bi bilo da se GSP privatizuje, i da sva ta eksperimentisanja radi neka privatna firma o svom trosku a ne sa nasim parama da se Mali i kompanija igraju. Koliko smo u stanju da prihvatimo nove tehnologije najbolje pokazuje MAZ BIK, od njih 10 svega 3 je u voznom stanju.

Kad već pomenu Mazove, ostade ovaj pre neki dan u kvaru, radio na 65 :mrgreen:
10933803_415075768647627_4184160352220210955_n.jpg

Ja ne mogu da verujem da oni još pumpu nisu završili, dok ode i natoči on već napravi 40km...

Bar nema prazan hod... Njemu je trecina smene odlazak i dolazak sa pumpe...

Kad vidim solaca na 65 a meni muka.Linija je bas opterecena a oni solaca :(

marrecar":1d09fdoz je napisao(la):
Prilicno je zanimljiva izjava Malog da su se Solarisi pokazali kao neprakticni.................... Kako uopste to prokomentarisati...............

To ti je politicki marketing, neprakticni su jer ih je nabavila prethodna vlast.. novi ikarbusi ce naravno nositi Mercedesov znak koji ce Gospodin licno zalepiti na svih 50 komada pred kamerama, ne moze da lepi trokrake zvezde na Solarisa :lool:

marrecar":2ct48e7s je napisao(la):
Nepraktični jer ne mogu da se zavuku u svaki sokak, traže zbog veće dužine veće okretnice.....
Mada sličnih gabarita je i zadnja serija Kokarusa na MAN-ovim šasijama.

@veb983
Drugo nista ne mogu da i ocekujem, cudo da nisi okrivili sve prethodne vlasti sto su im ostavili ovakva vozila.
@Žika
Koji bese mogu da se zavuku u svaki sokak? Zaboravim kako se zovu ti sto ne mogu, zbog cega nema japanca na npr 26. Uostalom, mozda su na tenderu bili samo ti koji ne mogu da se svugde zavuku. Sama ta izjava da su neprakticni je besmislena, rekoh ranije zbog cega. Evo ovih dana na 17 se vozim prastarim IK103. Sta bi bilo da nisu kupljeni Solarisi? U ovom trenutku je bolje ista nevo nista.

Kako M moze, a oni ne mogu? Mani me tih prica, lepo rece covek neprakticni su jer ih nije njihova garnitura vlasti donela.
Mozemo da pljujemo po Solarisu do mile volje, da oni nisu dosli, potpisujem da bi leta 2013. zatvorili firmu, potpisujem! Dosli su u teskim momentima i znacajno oporavili sistem, medjutim standardna gsp boljka, menja se kad crkne ih ubija. To su previse fina vozila da bi se tako odrzavala, a posledice cemo gledati u narednom periodu.
Nema napretka firme dok god je glavna briga firme sta se pise o njima, a ne sta se radi u firmi.

GSPu ne trebaju nova vozila, vec da se lepo uvede veoma dobra kontrola kvaliteta odrzavanja, vozila traju kratko jel su se navikli na ZiU 682 i slicna vozila za koja je potrebna minimalna briga

Somi303":28xfa2j5 je napisao(la):
Одложили смо најгоре за пар година.
Nismo, kad opet dodje kriza, roknuce nam neki novi kredit i kupice opet vozila, tako se godinama radi...

SRBO":3qumucem je napisao(la):
GSPu ne trebaju nova vozila,
tu se ne slazemo.Mislim da su itekako potrebna nova vozila Ali slazem se da odrzavanje mora biti bolje.Evo recimo primer GB1283 To je po meni odlican autobus.Mana mu je sto mu ne radi grejanje a ima grejalicu napred.Ni kod vozaca to grejanje nije bog zna staUnutra su mogli malo da ga operu.Steta :roll:

Mali kaze samo niskopodni, sto se moglo i ocekivati. A sad, da li zbog tog pravilnika otpadaju Ikarbusove mecke...
RIQZyhR.jpg

Deo iz Vecernjih novosti

Vrh