Šta je novo?

Mirijevski bulevar

Нурко, укњижен плусићћћ за све слике.

Значи она кућа са "прилепком" од гараже или оставе још увек одолева, жалосно али истинито.

Nadjoh negde-

Када је реч о саобраћајној мрежи, урбанисти су предвидели да Улица Сланачки пут има две траке по смеру на деоници од Роспи ћуприје до топлане Вишњичка бања, а одатле до уласка у гробље била би сужена за по једну траку. Спољна магистрална тангента, намењена за теретни саобраћај, планирана је као магистрала са по три траке по смеру.

Kakve su prilike i šanse da se nekako napravi veza (ulica-put) između Mirijevskog Bulevara i Slanačkog puta
pored groblja Lešče (u pravcu toplane Višnjičke Banje)
znam da nije prioritet ali bi groblju i samoj Višnjičkoj banji bio lakši pristup

Višnjicka banja, ,, nova Višnjička banja ,, i samo groblje Lešce pa i Slanci
su tačke ka koima je sve intezivniji saobracaj a kada su zadušnice kao danas uglavnom nastaje pravi kolaps

^ Тај пут јесте у ГУП-у, у продужетку Улице Витезова Карађорђеве звезде, преко петље са СМТ, до Сланачког пута изнад гробља.

Super, baš doro.... :) još da dočekamo početak radova

Taj put je na dugom štapu...onda kad sam bio na javnom uvidu bila je i neka arhitetka iz Opštine Zvezdara i davala neke prigovore na postojeće rešenje jer ne može da prođe put...ne znam tačno, ali je rekla da je već ulagala prigovor koji je neko usvojio, ali nije uneo u plan, pa sad mora to da juri...itd,itd... Znajući našu administraciju sve će biti završeno već 2034...

Baš bi neko mogao da obeleži na mapi taj novi put...ako nije problem

Pored SO Zvezdare možda je zainteresovana i SO Palilula ;) pa čak i doneli konkretne planove ....
malo mi je daleka ta 2034 :laugh:

To je verovatno Jelka Dakic.Ti iz urbanistickog zavoda zeznuse bezbroj planova jer ih boli uvo za javni interes,video si horuse i sam na osnovu one kuce na ulici u Mirijevskom Bulevaru.

Zapravo se opstinske arhitekte bore za gradjane dok urbanisticki zavod samo daje zemljiste sakom i kapom,jer sto vise ima prodatog zemljista to ima vise para za njih i grad.

Naleteh na tekst u novinama od pre neku godinu o zalbi stanara na plan izmedju bulevara,djerma i dimitrija tucovica.Problem je sto su povecali stambenu povrsinu nekoliko puta dok nisu trotoar ni ulice prosirili za 1cm.Dzaba se zalise i stanovnici i opstina.Urbanisticki zavod uber alles :cool:

Pa ta ulica je preko potrebna, ako nista drugo makar zgog Lesca.
Ali opet se dovodi saobracaj u Mirijevo, a sve je na granici izdrzljivosti.
Ipak bi trebalo prvo resiti neki ulaz/izlaz u Mirijevo (Mite Ruzica, Milana Rakica, Dragoslava Srejovica, Ustanicka... bilo sta).

Evo uradih slicku na brzaka, plavo je ta ulica, produzetak Karadjordjeve Zvezde, a crveno je Tangenta (jos kad bi bila kako kazu 3+3, milina)

Untitled-1 by crni2011

A evo vam i izmene GUp-a i tu se lepo vidi, samo su je nesto mnogo zakrivili ko zna sta su menjali...

izmene_saobracaj by crni2011

Evo isecka iz strategije grada izasle pre mesec dana.Tu se jasno vidi da posle novog mosta na Adi nece vise nista graditi tu osim SMT-a ka rakovici.Vidi se jasno ucrtan most zemun borca,SMT na severu,kao i most preko ada huje i naravno smt oko mirijeva :)

U prevodu kad docekamo da zavrse most u zemunu onda ce sledeci biti Ada huja i SMT makar do autoputa :vops:

strategija.jpg

Hajd da kažem da ima opravdanja za za dosadanji tempo što se tiče postignutosti u SMT te mostovi te petlje te tuneli
stvarno zahtevne stvari
ali ovaj deo kod groblja Lešce , čista livada a to ne bi trebalo da je zahtevno za realizaciju

Jedina prepreka su imovinski odnosi za te livade, na koima nema potrebe ni za tunelom, ni za mostom, ni nadvožnjakom, pa čak ni neke spec. raskrsnice. Za proteklo vreme od kada je postavljen plan za SMT, vec je trebalo da bude spremeno i da čeka sredstva za put-ulicu šta je vec uplanirano.

Ali tu nema potrebe za saobracajem boco bar ne jos.A to sto je guzva kad su zadusnice je izdrljivo i vikendom je kad vecina ljudi ne radi.Mislim da ce veca korist biti recimo smt od mirijeva do autoputa.Pa recimo neko ko radi u mirijevu bi mogao bez guzvanja malim ulicicama da stigne na nbg mnogo brze.

Добро је да макар планови постоје, да се не би све запушило дивљом градњом. Да су планови постојали, данас, нпр. Калуђерица не би била слепо црево источнобеоградског канализационог гета, него уређено предграђе, налик на она америчка са све ретриверима.. :|
Него, оно што мене највише занима, а ситно је да бих видео, какви су планови за Смедеревски пут?

Шта им значи 2х4,50 за Улицу Јованке Радаковић? 2+1? И чини ми се да проширење не иде до Улице Витезова Карађорђеве звезде, пошто као коначну позицију дају км 3+440, а по Гуглу има око 400 м више.

Ako proširenje ne ide do Vitezova Karađorđeve zvezde, ne vidim uopšte suštinu tog proširenja, opet će biti usko grlo ... Ako neko razume, nek objasni...

Ako budu radili rekonstrukciju nece uraditi nista osim zamene asfalta i eventualnog uvlacenja stanica za autobuse.Trebalo bi im malo bogatstvo za sve te ekspropriacije i skidanje zemljista i pravljenje zidova ka sumi.

I kao sto mi je rekla arhitektica u urbanistickom zavodu prosle godine,ne postoji jasan plan kako da se Mirijevo poveze sa gradom jer sirenje Partizanskoj Puta i Milana rakica je u domenu naucne fantastike zbog ogromnih ekspropriacija koje se trebaju uraditi.

Prošli su ispod mosta sa kolektorom

Interesantna je visina novog bulevara, koliko će tu trebati da se nasipa...

Sitno rušenje na uglu

Mesto na kom se sreću graditelji kolektora sa dve strane

Jedni su gradili širi i niži kolektor, a drugi uži i viši, ne znam u čemu je poenta

Pitao sam čemu ograđena rupa, rekoše mi da je to već uzeo neki investitor i da gradi zgradu. Taj je dobro znao kad će da se gradi bulevar jer je trebalo bar 2 godine da se pribavi dokumentacija za izgradnju...

Uploaded with ImageShack.us

Horuse,mislim da sa kolektorom ima veze sto je onaj koji je strmiji uzi i visi,a onaj gde je manji nagib dok onaj sa manjim nagibom ima vecu sirinu a manju visinu.

@HoRuS +1 :)
Kao izveštaća sa prve linije , rado pratim tvoje priloge al imam pitanje
Sobzirom da je to sada kolektor otpadnih voda , a kako vreme prolazi, otpadne vode ce biti sve agresivnijeg sastava koj oštecuje ne zaštićen beton. Da li si primetio da se ikakva izolacija-zaštita stavlja u kolektor kako bi mu se produžio vek trajanja. Seti se samo kako su izduvni gasovi ,,pojeli,, ogradu Gazele :dil:
Naknadna oštećenja kolektora i podzemno izlivanje vode može da prouzrukuje štete
pa i one smešno-žalosne situacije kada kamion propadne u rupu na putu i sl.

Boco,

ovako je meni objašnjeno na gradilištu,

kolektor koji se gradi je za kišnu kanalizaciju i za potok, dok je pored kolektora napravljena fekalna kanalizacija (ima to negde u mojim reportažama - to je onaj pogled u šaht)...

E, sad što se tiče zaštite kolektora, primetio sam da su zidove (i sa unutrašnje i sa spoljne strane) nečim premazivali, verovatno je to ta zaštita.

Хорусе, хтедох да ти укњижим плусићћћ за слике и објашњења по сликама, али нема нигде на твом посту 444 знака +R, тако да ти укњижих плусићћћ на претходном посту.

Ево тек се сад појави тај знак !

Vrh