Šta je novo?

Mirijevski bulevar

Pa da, nije to kolektor u pravom smislu te reci, nego samo ukopan potok.
Tako je i u ovom starom delu koji je ukopan, voda iz njega izlazi prilicno cista, tek u sadasnjoj zoni radovi krecu divlji prikljucci.
Ali nekako se odomacila rec kolektor :D

Kanalizacija se radila paralelno sa potokom i to su one betonske cevi velikog precnika i kroz njih su sprovodili potok dok su mu rusili staro korito.
Ima to na mojim slikama od pre mesec dana.

Covece, ja pricam da je visinska razlika ogromna izmedju ulica Sejkina i Gradiste, znaci definitivno ce bulevar biti izdignut. Nije ni cudo sto su dovukli onoliko sljunka, (omanja planina :))
Verovatno ce biti u visini mosta u Karadjordjevoj .
Ali nekako su mi najveci ti sahtovi u delu kod gimnazije, sa strane mi deluje kao da su u visini ograde, bukvalno par metara iznad zemlje.
E sad nisam prilazio, ali ne verujem da ce to tako izgledati.

Nadam se da ce urediti i taj teren oko samog buduceg bulevara, da nece biti gore dole.

A ovaj sto je vec poceo zgradu ne verujem, tajming je cudo. Mora da malo kraducka i materijal za bulevar :lol: :lol:
Napravi privatnu zgradu o trosku drzave :lol:

Ali kako su samo ocistili i onu divljinu i cigane na Karaburmi da zidaju novi blok zgrada ne verujem. Ogroman prostor, zna Horus o cemu pricam :D

Što se tiče kolektora kompletno je betoniran na celoj trasi bulevara, sa tim su završili juče...sve je spojeno, a betoniran je i krov koji je nedostajao na prethodnoj reportaži. Sad nastavljaju produžetak koji nije bitan za izgradnju bulevara...

Ali, oni što su raspoređeni na samom nastavku bulevara na postojeći deo, ništa ne rade... mogli su da trasiraju bulevar do mesta gde će nalegati na kolektor, ali ništa, i kad god odem na tom delu se ne dešava ništa!

Micigen":1w3mv42d je napisao(la):
Pa da, nije to kolektor u pravom smislu te reci, nego samo ukopan potok.
Tako je i u ovom starom delu koji je ukopan, voda iz njega izlazi prilicno cista, tek u sadasnjoj zoni radovi krecu divlji prikljucci.
Ali nekako se odomacila rec kolektor :D
Друг колектор? Ааа, детектор!

Drugari,pa trebaju da sprovedu po GUP-u tramvaje u Mirijevski Bulevar,da mi je samo znati kako ce to da urade?Verovatno iz visnjicke sa bogoslovije?

Идејни и Главни пројекат примарне градске саобраћајнице Миријевски булевар у Београду

Година 2006. - 2008.

Према Генералном плану Београда до 2021. године ова градска саобраћајница је категорисана као улица 1 реда са увођењем висококапацитетног шинског система.

До реализације планираног, Пројектом је предвиђена саобраћајница дужине Л=1,3км са 4 саобраћајне траке и 2 пешачке стазе укупне ширине 20 метара, хидротехничка, електротехничка и гасоводна инсталација.

http://sicip.rs/ci/delatnost/tehnic...браћајнице+Миријевски+булевар+у+Београду.html

Pa to se odavno zna, samo je pitanje kada ce se to raditi, mada verovatno ne u narednih xy godina :D

Ostavljeno je bas mesta za tramvaje da se spuste sa Bogoslovije, preko Visnjicke i Mirijevskog bulevara, ali nemam pojma kuda ce kroz Mirijevo.
Samo znam gde treba da im bude okretnica u Mirijevu po nekom prastarom planu, ali kako od M. bulevara do nje, to je SF.

Mada, zamisljam jednog dana guzvu na Bogosloviji sa sinama i tramvajima u samom kruznom toku :D

I okretnica je bila planirana na mestu onog velikog parka.

Naravno, od toga nema ništa!

Ja imbecil ne gledam prvu stranu teme.Zaboravih skroz.Enivej da produze trandzu duz visnjicke do mesta gde je raskrsnica sa mirijevskim bulevarom bice vam manje opterecene linije koje idu tuda.

Sto da ne,da vam produze 16icu i bice vam superiska.

Nisam siguran kako bi tramvaj mogao da stigne do Višnjičke, obzirom da bi trebao da se sprovede kružnim tokom kod Bogoslovije pa Mije Kovačevića, a tu je dosta usko, a proširenje mislim da ne može...

Rekoše jednu liniju GSPa će da sprovedu bulevarom...

Evo pregledah gotovo sve stranice, i nigde nema lepo ucrtano kuda ce ovaj bulevar ici i sta on ustvari treba da spaja i gde se prosiruje. ako bi neko bio ljubazan to da ucini bio bih veoma zahvalan

Nije okretnica tramvaja planirana u parku nego na raskrsnici ulica Koste Nadja i M. Bugalkova, a kako od M. bulevara do nje nemam pojma :laugh:

Mije Kovacevica nikako nije uska, ima tu mesta koliko hoces, sama ulica je siroka, trotoari ogromni itd. Preko Bogoslovije moze isto komotno, sa jako blagim lukom, ali... nece to skoro, a mozda ni tad :)

Pogledajte sliku 24 i 26 sa prve strane sajta, sto je Igor postavio (Inace, bravo za reportazu). O tome sam pricao, pa koliko tu treba da se nasipa, sahte su bas visoko. Bukvalno ima jedno 4 m visine. A bice vislje i od same ograde od gimnazije. Nista mi to nije jasno...

@dziggy
Ipak ti to nisi lepo pregledao, ali ukratko. Spaja Mirijevo i Karaburmu, odnosno Mirijevo sa gradom preko Visnjicke u bulevara Despota Stefana.
Bice 4 trake, 3 semafora na novom delu, a nova deonica se radi od ulice Vitezova Karadjordjeve Zvezde u Mirijevu do Mirijevskog bulevara na Karaburmi tj raskrsnice sa ul. Drage Ljocic. Trasa ide bukvalno iznad samog potoka, vijugavo :) Upali Google Earth i sve ce ti biti jasno.

Predmet javne nabavke koja se sprovodi u otvorenom postupku: izrada geološkogeotehničke dokumentacije za potrebe izrade Plana detaljne regulacije dela naselja Mirijevo, delovi makrograđevinskih blokova Z i I, opština Zvezdara

Javni poziv je objavljen u "Službenom glasniku RS" br. 44/11, dana 17.06.2011.g.

To mu dodje jugo zapad naselja u brdima ka ustanickoj i jug naselja gde su sada livade.

Čuo sam na tv da je rok za izgradnju bulevara do kraja godine. Ne znam da li je to greška ili je stvarno pomeren rok. Mada, šta oni mogu da rade u novembru i decembru? Ništa, osim možda da čiste sneg....
Asfartiranje je očajnog kvaliteta i kad ga rade na normalnim temperaturama, ne mogu ni da zamislim kako bi to izgledalo u zimskim uslovima...

evo onog plana visnjce nista pametno osim da cemo imati i polu petlju direkt na mostu sto je opet milion puta bolje nego pristupne petlje novom mostu u zemunu.Ne vidi se lepo na slici ali ta naselja ka lescu nece imati pristup SMT-u ali ce da vam ih navuku ka karaburmi sa ovim crvenim puticima.

visnjica.jpg

Око овог дела СМТ од аутопута до моста остаје питање да ли ће бити са зауставном траком, и да ли ће бити потпуна денивелација. Мада то није јасно ни за банатски део.

Most ce imati po 3 trake a i smt u delu od ada huje do autoputa ili ce imati 2+1.Enivej izabrase najzad pravo resenje :vops:

Bice totalna denivelacija,dok na banatskom delu nece,ako se secas one animacije mosta u zemunu i smt-a jasno rekose da se pancevacki put smt i prilaz mostu na Ada huji resavaju povrsinskom raskrsnicom :(

U banatu ce biti samo denivelisano ukrstanje sa zrenjaninskim putem...nego ajd da nastavimo diskusiju u temi novi most na dunavu

vucko":3fgjd6tv je napisao(la):
...prilaz mostu na Ada huji resavaju povrsinskom raskrsnicom :(
Како то, виде се рампе на укрштању са Вишњичком на плану који си дао? Ако имају мозга на укрштању Панчевачког пута и СМТ оставиће макар места за будућу петљу.

У видеу су спомињали изградњу око дела од моста на Дунаву до Зрењанинског пута, тако да од денивелације на том делу нема ништа.

Kolektor je prošao trasu bulevara

Postavljene drenažne cevi oko kolektora

Na trasi bulevara se izvode radovi nasipanja...

Uploaded with ImageShack.us

Istoriska slika. Za dvadeset godina te kuce ce biti porusene i bice izgradjene zgrade, sto poslovne, sto stambene. +1 za slike.

Horuse,prodjoh ulicom Dragoslava Srejovica pre neki dan peske sve do Bogoslovije.Ona ulica je haos u svakom pogledu.

Rekoše da će sledeće godine početi generalni remont te "ulice"...ono je sramota. Ne znam da li si primetio kako idu brojevi, tu se niko ne može snaći, isti je slučaj sa Jovanke Radaković, zapravo još je gore stanje...
Da radim u Opštini bilo bi me sramota da uzmem platu, a da mi na "teritoriji" vlada džungla. Ima punooo stvari koje se mogu srediti sa jako malo novca, a nisu uradjene. Tamo je sve zapušteno...

Evo piše da sledeće godine počinje obnova Dragoslava Srejovića...

http://www.naslovi.net/2011-02-08/g...evara-vlasnici-zemljista-nezadovoljni/2318040

Nemam reci,i trotoar i put i guzve,prosto ne izgleda kao da je Beograd vec neki postapokalipticni grad.

Brojeve nisam ni stigao da ispratim.Mozda je i rekonstruisu,mada ce to biti samo asfaltiranje i trotoari bez sirenja.Gore u sumi kod opservatorije prave trotoare i asfaltiraju neke ulice na kojima je turska kocka.Takodje su asfaltirali pre neki dan ulicice ispod vrha beograda koje vode ka dragoslava srejovica.

Stoga mi zvuci realno,mirijevo ce dobiti mirijevski bulevar i rekonstruisanu ulicu dragoslava srejovica,taman za izbore ;)

Rekoše mi danas da je planiran novi izlaz sa bulevara na Šejkinu. Praktično paralelan sa onim što je neupotrebljiv zbog kuće i raskopane ulice... e, da li će to biti odmah zajedno sa bulevarom ili je samo u planovima, to ne znam...

Uploaded with ImageShack.us

Vrh