duke23":2f6x4uum je napisao(la):
Feanor":2f6x4uum je napisao(la):
Svi vi kojima se svidja nase rukovodjenje krizom, ni ne naslucujete prave probleme koji dolaze kada se granice evrope zatvore kao u Madjarskoj... Pratite malo sta rade Bugari, Rumuni, Slovaci, Austrijanci...
Koji su to pravi problemi koji dolaze?
Šta rade bugari, rumuni, slovaci, austrijanci?
Sve i da svi zatvore sve granice u Evropi i dignu zidove od 140m Srbija ne može to da uradi!!!
Da vas sve podsetim
mi od 1999. godine NEMAMO KONTROLU nad našom celom granicom. Sve i da hoćemo da uradimo ovo što su mađari uradili mi fizički to ne možemo da uradimo. Nije mi jasno šta drugima nije jasno u ovome.
Sve i da možemo to da uradimo zašto bi smo izigravali nemačku podguznu muvu (čitaj Mađarska) i trošili pare koje nemamo za gradnju nekakvih ograda.
Naravno, Srbija je u mogućnosti da ogradi svoje granice, ali samo ako priznamo Kosovo kao državu. Onaj ko se za to zalaže treba to otvoreno i da kaže.
Ja bih te samo ispravio. Mi nemamo kontrolu ne nad svojom granicom, vec nemamo kontrolu nad svojom drzavom.
i to jeste ozbiljan problem.
jer kada nemas kontrolu nad svojom drzavom - nisi drzava. kolonija si.
Hrvatske vlasti ce koliko u narednih nekoliko dana zatvoriti granicu ka Srbiji. To je neka moja procena. NJima se tamo blize izbori, a opozicija koristi nezadovoljstvo i strah naroda, te ne stedi vlast po pitanju migranata.
Sa druge strane,
Nemacka posle proslonedeljne
willkommen predstave za izbeglice odrzanom u Minhenu, brze bolje je uvela granicnu kontrolu prema Austriji i Ceskoj i blokira ulaz migranata na svoju teritoriju.
Strimovi granicnih prelaza i blokiranih migranata su dostupni po internetu.
Danas su britanski mediji preneli informaciju da
od ukupnog broja zahteva za azil u Nemackoj, manje od 20% otpada na Sirijce!!!
Postoji jos gomila nelogicnosti koje su vezane za ovu migrantsku krizu, al da ih ostavimo po strani.
Postavlja se pitanje sta dalje? Sta kad i HR eventualno zatvori granice?
Sta sa ljudima koji ostanu `zarobljeni` u Srbiji?
Sta sa onima kojima bogate zapadne zemlje ne odobre azil, gde ce ih vratiti (deportovati)?
Nazad u Madjarsku? u Srbiju?
Potseticu vas da se nasu zemlju vec godinama ucenjuje raznim ustupcima! Dal ce cena otpocinjanja pristupnih pregovora biti `prihvat` veceg broja migranata? Jer, budimo realni, u Madjarskoj nece ostati sigurno, posebno nakon iskustava tranzitirajuci kroz tu zemlju.
Budimo realni i u sledecem. HR, HU ili bilo koja clanica EU moze blokirati nase priblizavanje ako im se bilo sta ne svidja?!
A eto moze im zasmetati to sto su izbeglice kod njih, a ne kod nas?
Dalje, ajd da se bavimo humanizmom i da zanemarimo ostale aspekte `koji se mozda valjaju ispod zita` u celoj ovoj prici.
Recite mi dal mi objektivno imamo mogucnosti da prihvatimo neki znacajniji broj ljudi?
Pa mi ni sa sobom ne znamo sta i kako cemo!
Ukidamo i smanjujemo davanja ugrozenima, trudnicama... nezaposlenost je i ovako ogromna...
I sad cemo mi nekome `pomoci` ???
Budite iskreni pa recite dal je neko od vas spreman da da deo plate da bi omogucio novi pocetak za njih?
Dal bi udomili nekog migranta?
Dal bi ga smestili eto makar u svoju vikendicu, ili napustenu i zaboravljenu dedovinu na selu (sve kad bi oni i pristali na to)?
Razmislite o tome, ali iskreno...