Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad ništa.
Ne mogu oni da tumače sporazum kako hoće.
To pravilo bi moglo da se primeni na ljude koji su u Srbiju ušli sa odgovarajućom dozvolom. Npr. kubanci mogu lako doći u Srbiju a onda ilegalno uđu u EU. Ovi ljudi nemaju nijedan dokaz da su u Srbiju ušli legalno tako da po ovom sporazumu nama ne mogu da ih vrate.
Druga je priča ako tetka iz Berlina zavrne ruke. To što će oni pretiti ukidanjem vizne liberalizacije to je druga priča.
Zna se gde su ušli u EU, zna se gde su ušli u Šengen zonu i zna se odakle su ušli.
Pokušaće sa ovim ucenama da nas nateraju da radimo protiv sebe. Treba biti čovek i izdržati.
Kao komšije sa zapadne granice. Udarili su nam ekonomske sankcije zato što je kod njih prešlo 30.000 izbeglica. I kažu da su svi došli kod njih a nijedan u Mađarsku i da je Srbija kriva. Nije im smetalo kad je 200.000 prešlo iz Srbije u Mađarsku a nijedan kod njih.
Ponavljam., za sad Srbija radi kako treba i kako je jedino mogla. Da li će to i u buduće da nastavi da radi ostaje da se vidi.

"Дозвола боравка” је дозвола било које врсте коју је издало надлежно тело
Србије или државе чланице, која неком лицу даје право боравка на њеној
територији. Ово не обухвата привремене дозволе боравка на територији
Србије, односно државе чланице Европске уније, у вези с обрадом захтева
за азил или захтева за добијање дозволе боравка

Laki, ovo se nalazi u sporazumu koji si linkovao odmah na početku.
Tako da je sasvim jasno da ovi ljudi ne mogu biti predmet readmisije.

Dobro duke, nek tako bude.
Ni ja ko neka zloslutna baba upravo ocekujem ucenjivanja tipa pocetak pregovora, ukidanje bezviznog rezima, zartanje ruku i trljanje usiju...

Усташе нам лагано увеле де факто санкције док нам жвалави издајник лаје ко стрина, прети у празно и састанчи. Европска комисија је закључила да од Србије може да направи концетрациони логор а онај азилант којег је саплела угарска новинарка је можда терориста

Sapleteni Sirijac – trener ili terorista?

Sirijska Pardija demokratske unije Kurda saopštila je da je Sirijac koga je saplela mađarska snimateljka bio član terorističke organizacije.
Izvor: B92 utorak, 22.09.2015. | 14:43

U saopštenju se navodi da je Osama Abdul Mohsen buo pripadnik organizacije al Nusra Front za koju se pretpostavlja da je povezana sa al Kaidom.

“Osama Abdul se pridružio grupi pobunjenika 2011. godine i počinio je zločine protiv pripadnika nacionalnih manjina, naročito Kurda. Postoje svedočenja i fotografije“, piše u saopštenju.

Takođe, navedeno je da je Mohsen živeo u sirijskom gradu Tel Abjadu i da je odlučio da krene u izbeglištvo pre nego što su kurdske snage osvojile taj grad, u strahu da će biti otkriveno da je učestvovao u terorističkim akcijama.

Mohsen je došao u centar pažnje kada ga je sa sinom u naručju saplela mađarska snimateljka u pokušaju da iz Srbije pređe na teritoriju zemlje članice Evropske unije.

Posle nekoliko dana dobio je poziv da dođe u Španiju, gde je postao trener u mlađim kategorijama Fudbalskog kluba Hetafe. Njegovog osmogodišnjeg sina je na pre utakmice sa Granadom prošlog vikenda na teren izveo jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1042470

Preimenovati temu u
,,Azilati u Beogradu,,

a za ovoliku širinu teme....
postoe drugi forumi... :)

Nego zasto ovi kamioni za hr ne idu preko bosne

То да азиланте треба третирати хумано, и да они представљају одређену демографску и којекакву другу претњу за наше друштво, нису међусобно искључиве категорије. Морамо бити људи, али исто тако морамо и водити политику у складу са нашим националним интересима. Да дебили у нашој влади нису, а јесу, издајници и продане душе, јасно би ЕУ дали до знања следеће:

1. Азиланти долазе из земаља уништених низом здружених злочиначких подухвата - од директних напада и инвазија, до спонзорисања тероризма - Америке, ЕУ и осталих. Америка и ЕУ, како на нивоу Уније, тако и на нивоу земаља ЕУ које су директно учествовале у злочиначком подухвату, сразмерно свом учешћу, сносе потпуну и неоспориву кривицу за патњу азиланата и све изгубљене животе, а стога и моралну и правну одговорност да их збрину, као и да покрију трошкове њиховог досадашњег збрињавања од стране трећих земаља.
2. Да азиланти нису пали с Марса, и завршили у њедрима 'лидера Балкана', већ да долазе из ЕУ. Пре уласка у Србију, они прошлу кроз Бугарску и Грчку - обе чланице тог савеза.
3. Да азиланти, изузев неких шест стотина њих, не желе да остане у Србији, и да Србија не намерава да их омета у напуштању земље, већ да ће им пружити сваки вид помоћи у остварењу тог циља (ово последње можда прелази границу дипломатске пристојности, па сходно с тим не треба поменути у датом облику).
4. Да поред трошкова досадашњег збрињавања азиланата, сви који су учествовали у Бомбардовању Југославије дугују Србији одштету.

Уз то, на блокаду српско-хрватске границе треба одговорити затварањем границе у јеку туристичке сезоне. При том, само затварање границе не сматрам никаквом катастрофом, јер се тиме највише штете наноси извозу из Хрватске у Србију, на чему нашим суседима могу само од срца захвалити.

Potpisujem sve što si napisao osim poslednje rečenice. rvati su zatvorili samo jedan smer. Nihov izvoz je neometan.

duke23":348tpz0k je napisao(la):
Potpisujem sve što si napisao osim poslednje rečenice. rvati su zatvorili samo jedan smer. Nihov izvoz je neometan.

Смучило ми се да слушам изјаве и увреде Драгог Вође и Председавајућег ОЕБС-а, па се нисам најбоље информисао о ситуацији око границе. Одлично! То нам пружа прилику да на санкције одговоримо одмах и сразмерно - затварањем границе и у супротном смеру. Нека наши суседи одлуче до чега им је више стало: задржавања са наше стране границе азиланата које немају намеру да остану у Хрватској, или српског тржишта. Сви знамо да је одговор ово друго, што нас нажалост лишива могућности да зауставимо деведесет седмогодишњу традицију профитирања Хрвата и Хрватске, на уштрб и преко леђа Срба и Србије.

Trebalo bi odmah uvesti sankcije Hrvatskoj i pročešljati poslovanje njihovih firmi u Srbiji. Nebitno šta na to kaže Evrosovjetska komisija.
To se nažalost neće desiti jer Evropom vladaju neoboljševici, a gle čuda, isti takvi se smenjuju na vlasti i u Srbiji već decenijama.

Европом не владају необољшевици, већ они који су били са друге стране завесе, а са дотичнима деле само једно - одсуство морала. Пре би их назвао фашистима него необољшевицима.

Како год, решење није директна конфронтација која би им дала оружје за представљање нас као главног кривца за ескалацију, већ одмерена и сразмерна дипломатска реакција, пропраћена посредним мерама које помињете, о којима се не би јавно коментарисало и поводом којих би наши државни представници глумили будале. Тако се понаша једна озбиљна држава. Промишљено и одлучно, па и подмукло, а не грлом у јагоде.

Naravno da su EU neoboljševici, jer im se dešava isto što i SSSRu u njegovim poznim godinama, množenje birokratije sumnjivih kako stručnih tako i moralnih kompetencija i drastično opadanje efikasnosti u svim segmentima ljudskog delovanja. Generacija šezdesetosmaša koja je svoju reputaciju stekla po hipi skupovima ili kasnije žurkama i studentskim putovanjima, pre nego po nekim idejama. Fašisti nisu, jer je fašizam kao ideologija insistirao na stalnom forsiranju visoke efikasnosti, produktivnosti, kao i rešavanju stvari po kratkom postupku.

Da pojasnim:

Fašistička EU: Deportujte ih, mičite ih sa očiju ILI Primićemo ih, ali ćemo ih pokrstiti/porobiti/poslati Rusima, Amerima, Kinezima brodovima bez hrane...

Neoboljševička EU: Primićemo ih, sve, smislićemo nešto, dogovorićemo se. (Prolaze dani, nedelje meseci a nema nikakvogdogovora, ja ih prosledim tebi, ti meni, ja opet Peri, Pera Žiki, pa ih Žika deli nazad meni i tebi, a usput nas baš briga, sve dok su nam plate visoke i krkamo na račun običnog naroda, a ako se i nadje neko rešenje za izbeglice naći čemo neku kombinaciju da se ogrebemo, da izvučemo neku ličnu korist...)

Sada je blokiran kompletan saobracaj u oba smera. Sad kamiondzije blokiraju.

Трговац, хајде да не упропаштњвамо тему дискусијама о глупостима које немају никакве везе. Ако желите, започните нову тему: 'ЕУ - необољшевичка или фашистичка?'

Мене то стварно не занима, већ ме занима тема 'Азиланти у Србији'.

Дуке, одлична вест! Држава неће, камионџије хоће. Кључ је намети штету хрватским извозницима, који ће ставити притисак на хрватску владу. Наравно, то не постиже оно што сам помињао, али бар љубила тима отвара пут ка Западу.

E aj se malo smiri, ja ne znam šta te vredja u mom postu toliko. Sem toga, pričao sam upravo o azilantima, a i takav ciničan ton nema mesta na ovom forumu.

Вучић је "пристао да разговора са Милановићем". Бедник, просто не може да одоли могућности да представи како је то неко њега молио, а он као 'пристао', јер је све тобоже под његовом контролом. Вероватно мисли да нико није приметио коао за Ангелом трчкара четвороношке, са исплаженим језиком.

Daleko da je dobra vest. Najmanje nam u ovom trenutku i sa ekonomijom u ovakvom stanju treba ekonomski rat sa bilo kim. Trude se iz petinih žila da problem izbeglica postane naš problem. Treba odigrati pametno sa kartama koje su nam podeljenje u ovom deljenju.

Za sve koji su predlagali zatvaranje granice sa Makedonijom
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=09&dd=22&nav_category=11&nav_id=1042679

Tokom cele krize ih nema. Nema reakcije na suzavac iz Mađarske, na ukidanje protoka roba od strane hrvatske a čim Srbija nešto najavi što ide na štetu njihovih pudlica odmah halt.
Da su slike sa makedonsko-grčke granice bile na našoj granici ne bi nam se skinuli sa kičme narednih 10 godina a lekcije bi nam držali humanisti iz Berlina, Beča, Londona i Zagreba.

To je zato što su oni jasno geopolitički opredeljeni za Zapad. Kako vlast, tako i narod.
Srbiju na Zapadu gledaju kao potencijalnu rusku guberniju i samim tim pretnju za regionalnu stabilnost, čak i kada se na vlasti zatekne neko ko je mnogo naklonjeniji Zapadu, jer se uvek može promeniti. Nažalost, ta reputacija nas uništava. U tome ima istine a ima i preterivanja jer su briselske birokrate i apartčici osobe sumnjivih kako stručnih tako i moralnih kompetencija. Da smo makar u NATO naš glas bi se više čuo, posebno u sporovima sa nekim ko je Orban, koji se često njuši sa Putinom (a nije on uveo Madjarsku u NATO i EU nego oni pre njega).

1189. године је Стефан Немања сачекао Фридриха Барбаросу у Нишу и дозволио је прелазак крсташима преко Србије. Стефан Немања се потписао, док је Барбароса ставио отисак прста. Ни тада нико није евидентирао све те људе, међу којима је било и пљачкаша и убица. Лета господњег 2015. неки људи иду истим путем у супротном смеру.

disident ssc

Да би 7 година касније ти исти крсташи доживели своји први велики пораз, управо код тог истог Ниша.

Ток азиланата није могуће зауставити затварањем граница, што је доказано на примеру Мађарске. Ти азиланти не намеравају да остану у Србији, па ми немамо разлога да им бранимо улазак у Србију, посебно имавши у виду да је то скуп и готово немогућ задатак, а још мање излазак из ње, и даљи пут ка Немачкој. Једини одговор на азилантску кризу јесте обезбеђивање услова за проток азиланата кроз Србију. Улаз, излаз - проблем решен. Није ми намера да овим омаловажим саме азиланте, умањим њихову патњу - што неки крајње неумесно чине -, или оправдан нехуман третман ових људи. Ипак, чињеница је да останак великог броја ових људи у нашој земљи представља велику претњу.

И затварање границе са Хрватском сам помињао првенствено у контексту приморавања Хрватске на поновно отварање границе, под притиском штете по њихову привреду, како би се омогућио проток, то јест, излазак азиланата из наше земње. Сам однос са Хрватима и њиховом робом сасвим је друга тема. Биће потребно доста суптилног политичког, дипломатског и економског поигравања и надмудривања, уз дозу колективне психотерапије, да би се стало на пут даљем току нашег болесног и масохистичког односа са нашим суседом, који је, иако поражен у два светска рата, преко наших леђа изашао као победник у оба, и деценијама профитирао захваљујући нашем очито наследном идиотлуку.

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/% ... D0%B0.html
[youtube]https://www.youtube.com/watch?t=1475&v=StLQqT28E-I[/youtube]
Oko magazin: Od arapskog proleća do evropske jeseni preko Batrovaca

Заборавили су Јермене, Словенце, Албанце..

OSUJEĆEN PODMUKLI PLAN Hrvati pokušali da krišom prebace migrante u Srbiju preko Dunava
NBJ | 23. 09. 2015. - 16:10h izmena vesti 17:40h | Komentara: 183

Hrvatska policija pokušala je noćas da krišom prebaci u Srbiju grupu migranata preko Šarengradske ade na Dunavu u blizini Bačke Palanke, saznje "Blic".

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/592888 ... eko-Dunava

Milanović: Kontramere Srbije su smešne, sledi odgovor Hrvatske
Tanjug | 24. 09. 2015. - 02:05h | Foto: Tanjug/AP | Komentara: 0

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je rano jutros u Briselu da su kontramere koje je Srbija uvela Hrvatskoj smešne i najavio eskalaciju spora.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/592999 ... r-Hrvatske

Posle svega što je Hrvatska uradila Srbiji zbog imigranata, mislim da je red da se počne bojkot hrvatskih stvari, koja je srbija ionako prepuna !!!!!

Ова последња епизода у нашем међусобном односу је ништавна наспрам многих које су јој претходиле. Ред је био још 1992. Ред је био и далеко пре тога. Свакако да је ред.

Бојкот!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh